ugrás a tartalomhoz

Ajax gomb megvalósítása

P3Tboy · 2013. Nov. 20. (Sze), 19.22
Sziasztok!

Ajax-os megvalósítással megoldható-e az hogy egyetlen egy gomb van a formo-amit ha megnyomunk akkor egy információt elküldünk amit fel is dolgozunk a későbbiek során csak nem PHP-vel és hasonló szerveroldali szkripttel hanem egy másik rendszerben.

Egy C++ szerű nyelv dolgozza fel az üzenetet ami körülbelül hasonló lenne "on" vagy bármi. Ez a nyel végzi a megjelenítést is.

Itt nem tudok php-t olvasni és az sem megoldható hogy egy másik szerver végezze el az adatértelmezést és küldje a jó helyre.

Ehhez hasonló projekt kapcsán kérdeztem a dolgot:
http://startingelectronics.com/tutorials/arduino/ethernet-shield-web-server-tutorial/web-server-LED-control/

Nem sikerül megcsinálni a lapot ,hogy csak egy gomb legyen rajta úgy ,hogy ha megnyomom akkor adott rendszer értelmezze és végre is hajtsa a szükséges kódrészeket.Próbálkoztam vele de ha az oldalt frissítem akkor is végrehajtódik a működtetett vezérlés a háttérben. Ezért gondolkozok ajaxos megoldásban ha megoldható.Sajnos a nyelvet nem ismerem csak nagyon minimálisan.(Post adatértelmezés megoldható esetleg?)

Ha esetleg tud valaki segíteni akkor megköszönöm

Üdvözlettel
 
1

egy információt elküldünk

Poetro · 2013. Nov. 20. (Sze), 22.00
egy információt elküldünk amit fel is dolgozunk a későbbiek során csak nem PHP-vel és hasonló szerveroldali szkripttel hanem egy másik rendszerben

Miben más ez a más rendszer mint egy szerver oldali szkript? Nem HTTP protokollon keresztül kommunikál? Mert akkor nem lehet neki HTTP-n keresztül (azaz AJAX-szal) üzentet küldeni.
Próbálkoztam vele de ha az oldalt frissítem akkor is végrehajtódik a működtetett vezérlés a háttérben.

Akkor valami probléma van a vezérlésben. Elvégre csak akkor kellene végrehajtódni, ha akarod, nem amikor frissíted az oldalt.
Jó lenne jobb képet kapni arról, hogy pontosan mit, és a HTTP szabályain belül hogyan szeretnél megvalósítani.
Post adatértelmezés megoldható esetleg?

Ezt kifejtenéd bővebben? Mit értesz ez alatt?
Ezért gondolkozok ajaxos megoldásban ha megoldható.

AJAX kérést csak azonos domain-nek küldhetsz, mint ami a HTML oldalt kiszolgálta. Fejlett böngésző, és CORS-ra felkészített webszerver esetén lehet másik domain-re is adatot küldeni, de az kicsit összetettebb, és ismerned kell a webszervert, ahova a kérést küldöd.
2

Szerintem Arduino-t akar

vrnagy · 2013. Nov. 21. (Cs), 10.32
Szerintem Arduino-t akar vezerelni Ethernet Shielden keresztul. Ott nem nagyon vannak meg azok az eszkozok amik PHP-bol, JS-bol es hasonlo szerveroldali nyelvekbol ismerosek. Szerintem ha linken talalt kodot atirja, az mar elegendo. Annyi, hogy egy AJAX POST kerest kell kuldenie pl jQuery-vel, vagy barmilyen masik librery-val, es a pelda alapjan mar feldolgozhato, egeszen addig ameddig egyszeru muveletekrol van szo, es nem konkret programreszleteket akar bongeszobol elkuldeni.
3

Kérdés

Poetro · 2013. Nov. 21. (Cs), 11.20
Csak azt nem értem, ha sem a JavaScripthez, sem a szerveren futó kódhoz nem ért (legalábbis nem tűnik úgy, hogy értene), akkor miért akarja böngészőben megcsinálni? Miért nem jó neki valami konzolos program, amivel tudja vezérelni az eszközét? Vagy miért nem ír ő egy webszervert (vagy szerver alkalmazást), amivel úgy vezérli az eszközét, ahogy ő akarja? Arduino-hoz millió segítség van rengeteg nyelven, miért olyannal próbálja megoldani, amihez nem ért?
4

arduino

P3Tboy · 2013. Nov. 21. (Cs), 15.23
Szia!

Jó látod a dolgot. :-)
Tudsz benne segíteni hogy azt csinálja amit szeretnék?

Köszönöm
5

Az Arduino nyelve

Joó Ádám · 2013. Nov. 21. (Cs), 20.34
Az Arduino nyelve gyakorlatilag C++, csak nem úgy hívják. Ahhoz, amit csinálni szeretnél, írnod kell egy webszervert, ami fogadja a beérkező kapcsolatokat, feldolgozza a HTTP kéréseket, és összeállítja a válaszokat. Remélhetőleg neked több sikered lesz a wifi shielddel, mint nekünk, mi egy működő szervert dobtunk ki az ablakon félúton.
6

nem wifi

P3Tboy · 2013. Nov. 21. (Cs), 20.42
Ethernet shield vezérlésvel próbálkozom.
A webszerver készen van.(nem 100%még)A gomb megjelenítése és a kérés lekezelését kellene még megoldani csak nem sikerül helyesen azaz 100%an megoldani.

De már azon is gondolkozom ,hogy a Raspberry pi-t állítok be üzembe és az oldja meg a szerver oldali dolgokat a mikrovezérlő pedig a végrehajtást azaz a konkrét vezérlést.
7

Valószínűleg jobban jársz, ha

Joó Ádám · 2013. Nov. 21. (Cs), 21.00
Valószínűleg jobban jársz, ha egy Raspberry Pi-ra telepítesz egy Apache-ot és PHP-t (vagy valami jobbat).
8

Sajnos erre az elhatározásra

P3Tboy · 2013. Nov. 22. (P), 11.22
Sajnos erre az elhatározásra jutok szépen lassan ,mert ez lesz a nyerő. Ráadásul egy csomó előre kész alkalmazás is van már erre a platformra.