ugrás a tartalomhoz

Select vezérlés

mahoo · 2013. Nov. 18. (H), 23.19
Adott az alábbi demo, eddig ennyit sikerült összehozni: demo

A program arra készül, hogy van egy szállás, amiben van 2 normál, meg 2 pótágy, és el lehetne küldeni, hogy hányan vennék ki az apartmant. De a select változásait, egymáshoz való viszonyukat figyelembe kellene venni, hogy ne lehessen rosszul beállítani.

A program jelenleg úgy működik, hogy nem veszi figyelembe, hogy a 4 férőhelyből kettő pótágy, pedig pótágyon csak gyerek aludhat. Ezt kellene valahogy megoldani, mert én próbálkoztam több módon, de nem kaptam jó megoldást.
 
1

Hát a HTML elég furi, de

Pepita · 2013. Nov. 19. (K), 00.25
én egyszerűen megkérdezném hány felnőtt, és hány gyerek jön, aztán a logikát már lehet egy fv-be, ami kiszámolgatja a dolgot. Nyilván felnőtt max 2, gyerek pedig 4-felnőttek száma.
Az egész tetejébe te is írtál valami magyarázatot, simán a form submit-jába lehetne tenni az ellenőrzést + ugye szerveroldalra is - ha lenne form. Arra utaló jelet így hirtelen átfutva nem láttam, hogy hogyan megy az adat a szerverre, de szerintem nem a selectek eseményeivel foglalkozz, mert elég a végén. Esetleg azzal lehet játszani, hogy amikor a felnőtteket állítja, a gyerekből kiszórni a hamis értékeket.

De ha értelmesen föléírod, hogy 4 hely van, max 2 felnőtt, akkor utána tehetsz sima text-et is, hagy írja be. Majd konvertálod és ellenőrzöd, mikor küldi.
2

megkérdezném hány felnőtt, és

mahoo · 2013. Nov. 19. (K), 07.00
megkérdezném hány felnőtt, és hány gyerek jön

Valójában én is ezt csinálom a select-ekkel. Mert ott is az van, hogy adja meg a felnőttek, nyugdíjasok, diákok, gyermekek számát. Annyival kiegészítve, hogy alapból limitálva van pl. már a gyermek/diák száma (3/1), mert ehhez nem kell nagyon tudomány.

A szerver oldali ellenőrzés is lesz, de azt szeretném, hogy már kliens oldalon is szabályozza a beállítható értékeket.