ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2013 - Fórum téma

november 18

PHP - JavaScript idő szinkronizáció

Blackdiana · 2013. Nov. 18. (H), 01.14
Sziasztok
Nagyon kezdő vagyok, de már napok, sőt hetek óta böngészem a netet. Egy olyan problémám van, hogy php-ben lekérem a szerver időt, és alapban 20 másodperces késéssel jelenik meg, utána meg folyamatosan el kezd késni( 1 óra alatt 10-15 percet téved). Egy általános scriptet használok. Ez alapból 20 másodpercet késik, ami később több lesz. A site-on olyan megoldás kellene számomra, ami a szerver időt mutatja, és azt frissíti időnként. Nagyon sokféle dolgot írtak a neten erről,(csak mivel írtam hogy kezdő vagyok) nekem kínai... Kérlek segítsetek ebben...


[colorer=php]<script type="text/javascript">

// Current Server Time script (SSI or PHP)- By JavaScriptKit.com (http://www.javascriptkit.com)

// For this and over 400+ free scripts, visit JavaScript Kit- http://www.javascriptkit.com/

// This notice must stay intact for use.



//Depending on whether your page supports SSI (.shtml) or PHP (.php), UNCOMMENT the line below your page supports and COMMENT the one it does not:

//Default is that SSI method is uncommented, and PHP is commented:



//var currenttime = '<!--#config timefmt="%B %d, %Y %H:%M:%S"--><!--#echo var="DATE_LOCAL" -->' //SSI method of getting server date

var currenttime = '<?php echo date("F d, Y, H:i:s", time())?>' //PHP method of getting server date



///////////Stop editting here/////////////////////////////////



var montharray=new Array("Jan","Feb","Mar","Apr","May","Jun","Jul","Aug","Sept","Oct","Nov","Dec")

var serverdate=new Date(currenttime)



function padlength(what){

var output=(what.toString().length==1)?

november 17

curl port probléma

mz82 · 2013. Nov. 17. (V), 20.10
Egy router mögötti webszerver válaszait kellene elkapnom. A router mögött több szerver van. Nekem a 81-es porton lévőt kellene elcsípnem.
Ha böngészőbe beírom, hogy domain.xx:80 vagy domain.xx:81 akkor az eltérő weboldalakat látom. (A domain.xx csak példa)

Annyira már rájöttem, hogy file_get_contents-el hiába próbálkozom, azzal esélytelen a 80-as porttól eltérő lekérdezés.

Most a curl-al erölködöm, de ez sem az igazi:

$cURL = curl_init('http://domain.xx');
curl_setopt($cURL, CURLOPT_PORT, 80);
curl_setopt($cURL, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 80);
$HTML = curl_exec($cURL);
A 80-as szerver válaszát megkapom ugyan, de a 81-est nem. Létezhet, hogy a tárhelyszolgáltatómnál, ahol a curl-t futtatom külön kell kérnem a 81-es port komunikációját? Ha igen, ez mennyire járható út? Vagy mi más lehet a hiba?

Előre is kösz a javaslatokat!
 

november 12

PHP emulálás Javascripttel

zzrek · 2013. Nov. 12. (K), 19.55
Sziasztok!

A PHPJS projekt oldalán olvastam, hogy terveznek olyasmit, hogy JS motorral a böngészőben futtatnak PHP kódot.
Engem érdekelne ilyesmi, tudtok hasonló projektet ami legalább részben működik?

Köszi!
 

november 9

a "height:0" egy érdekes hatása

Blackfriar · 2013. Nov. 9. (Szo), 21.24
Valszeg csak nekem újdonság, de a hatása érdekes.
A katyvasz szöveg megjelenésekor a "katt" felirat nem csúszik lejjebb.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>próba</title>
</head>
<body>
<div id="cont" style="display:none;height:0;text-align:center">
sdfgdagr<br>
stysdfthbsdfthb<br>
rturzthjr<br>
sdrtthjsrt<br>
</div>
<a onclick="document.getElementById('cont').style.display = 'block'">katt ide</a>
</body>
</html>
 

Reguláris

gtoma · 2013. Nov. 9. (Szo), 18.19
Sziasztok!

Sajnálatosan belefutottam egy problémába.

jsont kellene printelnem, úgy hogy "function" is van benne.
a json_encode azonban azt is idéző jelekbe rakja.

pl.: {"message":"Hello","func":"function(){}"}

találtam rá egy megoldást:
itt

sajnos azonban hibaüzenetet kapok:
preg_replace_callback(): Compilation failed: missing ) at offset 30 in

rákerestem a hibára, és ezt találtam:
itt

úgy tűnik a reguláris kifejezés nem jó. Azonban sajnos abban elég gyenge vagyok. :(

Valakinek esetleg van 5lete?

function json_func_expr($json) {
    return preg_replace_callback(
        '/(?<=:)"function((?:(?!}").)*}"/',
        'json_strip_escape',
        $json
    );
}
 
function json_strip_escape($string) {
    return str_replace(array('"','/','"','n','t'),array('"','/','"','',''),substr($string[0],1,-1));
}
 

november 7

Panoramio képek lekérdezése

eleszto · 2013. Nov. 7. (Cs), 14.53
A weblaboron csak 2010-es témában találtam egy kis témát a panoramioról.
Keresek egy olyan személyt aki már használta a panoramio API-ját és tudna nekem segíteni.
Részleteket privátban írnám le.
 

november 6

Domain szolgáltató

zolcsi · 2013. Nov. 6. (Sze), 18.03
Üdv!

Melyik domain szolgáltatónál érdemes domain-t venni?
A lényeg ,hogy .hu-s legyen és az elején csak lefoglalni szeretném, félévig nem fog üzemelni, szóval tárhelyet majd később néznék hozzá.

köszönöm!
 

Adathalászat ezerrel

inf3rno · 2013. Nov. 6. (Sze), 14.46
Azért nem gyenge, rámegyek egy facebook-on reklámozott társkeresőre, megnyitok rajta egy szöveget (nem lépek be, vagy bármi ilyesmi, csak egy like gomb van az oldalon, amit szintén nem nyomok be), és egyből kapom gmail-en a spam-be, hogy valami amcsi nevű ribanc BP-ről kapcsolatba akar lépni velem...
 

november 3

RESTful hypermedia aware media type választása erőforrás reprezentáláshoz

inf3rno · 2013. Nov. 3. (V), 20.26
Ha valaki járatos a RESTful webservice-ek terén, az átugorhatja a következő bevezető részt. Miről is van szó? A webservice-ek osztott rendszerek esetében egy lehetséges megoldást jelentenek a gépek közötti (M2M) kommunikációra. Rengeteg megoldás van ezzel kapcsolatban, akit érdekel a téma, az olvasson utána. Ahhoz, hogy két gép kommunikálni tudjon egymással, szükség van valamilyen protokollra, amin keresztül folydogálhat az adat, illetve, hogy megkönnyítsük a programozók életét, szükség van valamilyen koncepcióra, amit jó, ha szabvány(ok)ba foglalnak. A webservice-ek esetén a HTTP a jellemző protokoll. A koncepció meg vagy SOA (service oriented architecture) vagy ROA (resource oriented architecture). Hasonlítsuk össze ezt a webbel: szintén HTTP-t használnak, szintén M2M kommunikáció: böngésző-szerver között. Egyedül a koncepció más azért mert HTML dokumentumok megjelenítésére lett kitalálva, nem pedig alkalmazások megjelenítésére. Manapság egyre jellemzőbb, hogy weboldalak helyett webalkalmazásokat írnak. Ezeknél pedig már lehet hasznosítani a webservice-ek nyújtotta előnyöket. Néhány éve még az volt a jellemző, hogy ha egy webalkalmazásnál valamit újratöltés nélkül akartunk megjeleníteni, akkor indítottunk egy AJAX kérést a szerver felé, aztán a válaszban megkaptuk az adatokat JSON-ban, a kliens pedig megjelenítette őket, és mindenki boldog volt. Ez hasonló koncepció, mint amit a SOA követ. A SOA-nál távoli eljárásokat hívunk meg, visszakapjuk a visszatérő értéket valamilyen formában, pl SOAP message, és utána eldöntjük, hogy hogyan dolgozzuk fel. Ennek a koncepciónak az a hátránya, hogyha változik a webservice, akkor változtatni kell a kliensen is. Azért van ez így, mert a kliens vastag: tud arról, hogy mi van a business logic-ban, előre tudja, hogy milyen jellegű az adat, amit kap, és azt hogyan kell feldolgoznia, vagy webalkalmazás esetében megjelenítenie. Ez a koncepció rossz a webre, több okból is.

november 2

Chrome bug display:none nál

gtoma · 2013. Nov. 2. (Szo), 12.48
Sziasztok!

http://www.killersilverink.com/distributors

Ezen az oldalon az egyik kis körre kattintva láthatóvá válik egy ul (display:block),
majd újra rákattintva display:none-ra eltűnik.

De nem a chrome ban. Ott csak egy szeletkét tüntet el, és szemetet hagy hátra.

Van ötletetek, hogy mi baj lehet? Találkoztatok ezzel a buggal?

Válaszokat előre is köszi.