ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2013 - Fórum téma

december 16

TinyMCE 4 makacs cleanup

castaw · 2013. Dec. 16. (H), 20.35
Sziasztok!
Inline módban szeretném használni a TinyMCE 4-es verzióját.
Minden szép és jó, de a form elküldésekor kigyilkolja az összes style attribútumot a küldendő html-ből.

30millio reális érték?

thomastailor · 2013. Dec. 16. (H), 14.20
Egyik nap láttam hogy egy felnőtt weboldalt hirdetnek egy apro lapon 30millióért... mi határozza meg egy lap értékét? 30 millió reális?
 

december 14

CSS3 font-size

toldigabor · 2013. Dec. 14. (Szo), 21.09
Jó lenne, ha lenne CSS3-ban olyan font-size beállítás, amely automatikusan olyanra méretezné a szöveget, hogy kitöltse a div-et.
 

december 13

CSS3 div méretváltoztatás animálással

toldigabor · 2013. Dec. 13. (P), 15.16
Szeretném a weblapomon egy div méretét megváltoztatni animálással, amikor betöltődik az oldal.

div_nev.style.setProperty("-webkit-transition", "width 2s linear");
var nagyit = function(){
    div_nev.style.setProperty("width", magassag+"px");
   
}
nagyit();


Ez így működik, ha csak a szélességet adom meg, de ha emellett megadom a height-et is, akkor nem csinálja egyszerre mind a kettőt.

div_nev.style.setProperty("-webkit-transition", "width 2s linear");
div_nev.style.setProperty("-webkit-transition", "height 2s linear");
var nagyit = function(){
    div_nev.style.setProperty("width", magassag+"px");
div_nev.style.setProperty("height", szelesseg+"px");
   
}
nagyit();


Ekkor csak a magasságát változtatja, a szélesség egyből arra ugrik és az nem animálódik. Hogy lehet, hogy mind a kettőt animálja?
 

Wampserver Windows 8 alatt

toldigabor · 2013. Dec. 13. (P), 07.06
Használ valaki Windows 8 alatt wampserver-t, mert nem igazán akar működni: indítás után nem vált át az ikonja pirosról zöldre.
 

december 12

Symfony bundle véleményezése

inf3rno · 2013. Dec. 12. (Cs), 20.40
Sziasztok!

Van egy hydra nevű projekt, ami általánosságban arra az elméletre alapul, hogy dokumentáció alapján lehet REST service-t generáltatni nagyon minimális kódolással. Ehhez van egy symfony2 bundle, és egy példa alkalmazás. Sajnos én nem értek symfony2-höz, így nem tudom felmérni ennek a megközelítésnek az előnyeit/hátrányait, illetve a lehetőségeket ezzel kapcsolatban, ezért kérem az olyanok véleményét erről a keretrendszerről, akik értenek hozzá!
 

december 10

CodeIgniter és az ő routes.php-je

castaw · 2013. Dec. 10. (K), 18.12
Sziasztok!

Ismerkedőfélben vagyok a CodeIgniterrel.

Van egy City controllerem (+ model, nézet)
Ez szépen olvas az adatbázisból és megjelenít.
Jelenleg így működik:
domain.hu/city?alias=kerekerdő
A cél az lenne hogy így is működjön:
domain.hu/kerekerdő

Így okoskodtam a routes.php-ban
$route["default_controller"] = "welcome";
$route["404_override"] = "";  
/**
 *  egyebek.... majd végül:
 **/     
$route["city"] = "city";
$route["(:any)"] = "city?alias=$1";
Ebben a formában 404-es hibát dob. Megakadtam.
Valaki tudna szöget ütni a fejembe? Előre is köszönöm.
 

december 10

jQuery tablázat betöltése

simisoma · 2013. Dec. 9. (H), 22.12
Sziasztok,

tudtok valami jQuery pluginról, vagy ha van egy megoldás köszönettel venném az alábbi megoldásra:

van egy táblázatom:
<table>
      <tr>
            <td>1oszlop</td><td>1oszlop</td><td>1oszlop</td>
     </tr>
     <tr>
            <td>1oszlop</td><td>1oszlop</td><td>1oszlop</td>
     </tr>
     <tr>
            <td>1oszlop</td><td>1oszlop</td><td>1oszlop</td>
     </tr>
    <tr>
            <td>1oszlop</td><td>1oszlop</td><td>1oszlop</td>
     </tr>
     <tr>
            <td>1oszlop</td><td>1oszlop</td><td>1oszlop</td>
     </tr>
     <tr>
            <td>1oszlop</td><td>1oszlop</td><td>1oszlop</td>
     </tr>
</table>
<div><a href='#'>betölt</a></div>

A táblázat egy adatbázisból van lekérve így nem tudom a táblázat sorának a számát csak lekérdezés után.
Azt szeretném elérni hogy egyszerre csak az első négy sort töltse be, és amikor a betölt linkre kattint akkor megint +4 sort mutat (összesen már 8sor) megint rányom akkor 12 sor .... egésszen amíg van.
Lekérheti előrre mert nem olyan nagy lesz a sorok száma kb.30-40. De ez változhat :-)
jó lenne, ha valami efektet töltödne be.

Köszi a segítséget
 

Automatizált nyomtatás (online shop)

Tashi · 2013. Dec. 9. (H), 18.53
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Van egy oldal, ahol meg kéne oldani, hogy a vásárlás után ne csak egy adatbázisban legyen eltárolva a vevő adatai és, hogy mit rendelt, hanem azt a rendszer rögtön ki is nyomtatja a cég nyomtatóján. Még akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva.

Ilyen szerintetek megoldható, illetve, ha igen akkor hogyan induljak el? Arra gondoltam, esetleg online lehetne faxot küldeni... Nem tudom.

A segítséget előre is köszönöm!
 

december 9

Szöveges állományból idézőjeles mező Excelbe

toldigabor · 2013. Dec. 8. (V), 22.36
Egy generált szöveges állományból vágólapról bemásolok Excelbe tabulátorral elválasztott mezőket. Az egyik mezőben hosszabb szövegek vannak és néha idézőjelekkel kezdődnek és nem azzal záródnak:
mező-1-1 mező-1-2 mező-1-3
mező-2-1 "mező-2-2 mező-2-3
mező-3-1 mező-3-2 mező-3-3

Ha bemásoljátok ti is Excelbe ezt a mintát, akkor jól látható, hogy a mező-2-2 után már mindent egy cellába tesz. Van valamilyen escape karakter, amellyel ezt ki lehet kerülni?