ugrás a tartalomhoz

Symfony bundle véleményezése

inf · 2013. Dec. 12. (Cs), 20.40
Sziasztok!

Van egy hydra nevű projekt, ami általánosságban arra az elméletre alapul, hogy dokumentáció alapján lehet REST service-t generáltatni nagyon minimális kódolással. Ehhez van egy symfony2 bundle, és egy példa alkalmazás. Sajnos én nem értek symfony2-höz, így nem tudom felmérni ennek a megközelítésnek az előnyeit/hátrányait, illetve a lehetőségeket ezzel kapcsolatban, ezért kérem az olyanok véleményét erről a keretrendszerről, akik értenek hozzá!
 
1

Nem tudom, hogy ez

darevish · 2013. Dec. 13. (P), 14.00
Nem tudom, hogy ez segitseg-e, de nem vagyok benne biztos, hogy ez egy megvalaszolhato kerdes. Marmint nekem nem tiszta, hogy mire vonatkozik ezek kozul (es meg ezek is tan tul altalanosak, de cserebe adok altalanos valaszokat :D):

- Milyen elonyei/hatranyai vannak a symfony2 hasznalatanak?
Symfonyt hasznalni alapvetoen nagyon felemelo erzes, baromi jol dokumentalt, atlathato kodot eredmenyez, es rapid vele a fejlesztes, amint megismered valamelyest (a jo doksi miatt szinten nem nagy melo).
Hatranya, amennyiben ez hatrany, hogy eleg robosztus, tehat ha csak minimalis funkcionalitasra van szukseged php reszrol, akkor talan felesleges.

- Miert jobb igy hasznalni a hydrat?
3rd party symfony bundle-oket meg alapvetoen akkor hasznalsz, ha symfony-t hasznalsz es valaki mar megirta a neked kello funkcionalitast. Itt pl. azt ered el vele (ha jol ertem), hogy miutan megcsinaltad az entitasaidat es felannotaltad oket, kb ugyanugy hasznalthatod a kontrollereidet, a bundleben levo listener meg vegzi a dolgat es atalakitja a response-aidat.

- Jo ez a bundle?
A demobol latszik, hogy mukodik :D. Viszont a github szerint: WARNING: This is highly experimental stuff that isn't ready for production use yet.
2

Körülbelül így néz ki a

inf · 2013. Dec. 14. (Szo), 10.54
Körülbelül így néz ki a fejlesztés ezzel:

  1. összeszeded az entitásaidat, keresel hozzájuk schema.org-on, microformats-nál, vagy bárhol máshol megfelelő profile-okat, esetleg írsz sajtátot ahhoz a részhez, amit ezeken a helyeken nem találsz meg
  2. összeszeded az erőforrásokat és azoknak az állapotait
  3. csinálsz az előző kettőből egy dokumentációt a hydra vocabulary-t felhasználva json-ld-ben vagy más olyan hypermedia formátumban, ami támogatja a különböző profile-ok linkelését
  4. ráeresztesz egy generatort a dokumentációdra, ami generál neked entitásokat, adatbázist, controller-eket, view-t, HTML dokumentációt, minden egyebet
  5. kitöltöd az adatbázis és a controllerek közötti űrt a megfelelő sql query-kkel (ORM hívásokkal)


Az átlag ennek a nagy részét kézzel csinálja meg, és szinte semmit nem generáltat...

Szóval van értelme beszállni a fejlesztésébe, utána olvastam kicsit jobban. Idővel majd használni is fogom, de jelenleg inkább csinálok kézzel egy projektet, hogy úgy is megtapasztaljam mik a jó minták.