ugrás a tartalomhoz

Automatizált nyomtatás (online shop)

Tashi · 2013. Dec. 9. (H), 18.53
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Van egy oldal, ahol meg kéne oldani, hogy a vásárlás után ne csak egy adatbázisban legyen eltárolva a vevő adatai és, hogy mit rendelt, hanem azt a rendszer rögtön ki is nyomtatja a cég nyomtatóján. Még akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva.

Ilyen szerintetek megoldható, illetve, ha igen akkor hogyan induljak el? Arra gondoltam, esetleg online lehetne faxot küldeni... Nem tudom.

A segítséget előre is köszönöm!
 
1

Nyomtató

Poetro · 2013. Dec. 9. (H), 19.03
Nyomtatóra tudsz feladatot küldeni parancssorból is, pl. Linux alatt CUPS-szal. Melyik számítógép van kikapcsolva? Ami a rendelést szolgálja ki? Vagy hol akarsz nyomtatni? Akár email-t is küldhetsz, amit a rendszer automatikusan kinyomtat.
2

E-mail az jó

Tashi · 2013. Dec. 9. (H), 19.41
Igen. Ez egy kis gyorsétterem és van nekik egy számítógépük, amin Win 7 van. Azonban a tulaj szeretné, hogy akkor is fogadhassanak rendeléseket, ha ő nincs ott. Ezt úgy akarja megoldani, hogy a rendszer automatikusan kinyomtatja a megrendelést.

Az az e-mail dolog szerintem jó lenne. Hogyan lehet ezt rögtön kinyomtatni?
3

Szolgáltatás

Poetro · 2013. Dec. 9. (H), 20.17
Használni kellene egy kis szolgáltatást, vagy szervert, ami letölti a levelet, és kinyomtatja. Linux alatt ez viszonylag egyszerű, de gondolom Windows alatt is vannak erre eszközök.
4

HP ePrint

janoszen · 2013. Dec. 12. (Cs), 11.57
Vegyel HP ePrint-kepes nyomtatot es akkor tudsz nyomtatni akkor is, ha a gep az irodaban ki van kapcsolva, semmifele szerver nem kell hozza. Gyakorlatilag annyit tesz a dolog, hogy elkuldod az adatokat e-mailben a nyomtatod ePrintes e-mail cimere. (Valoszinuleg mas gyartok is kinalnak hasonlo technologiat, ezzel van tapasztalatom.)

Tovabbi infok: http://h30434.www3.hp.com/t5/ePrint-Print-Apps-Mobile-Printing-and-ePrintCenter/how-to-format-a-valid-ePrint-email-with-PHP/td-p/982911