ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2012 - Fórum téma

december 11

checkbox

Dorottya · 2012. Dec. 11. (K), 15.36
Sziasztok!
Van egy csinos kis űrlapom, amit ha kitöltök szépen meg is kapom az adatokat emailben.
Viszont van benne egy olyan lehetőség ahol különböző lehetőségek közül lehet választani jelölőnégyzetekkel, és hiába jelölök be egyszerre több opciót csak egyet kapok meg. Próbáltam már htmlben a name paraméterben jelezni kapcsos zárójelekkel, hogy tömbként akarom továbbítani az értékeket, de ez sem vált be, akkor csak egyszerűen hibát írt ki.
Valamit biztos nagyon hülyén csinálok, és egyszerű a megoldás, légyszíves segítsetek ha tudtok!
Ez a php kódom (a rendeles rész a 'checkbox'];

$nev=$_POST['nev'];
$telefon=$_POST['telefon'];
$email=$_POST['email'];
$rendeles=$_POST['rendeles'];
$egyeb=$_POST['egyeb'];


$to='cimem##kukac##gmail.com';
$subject='rendeles';
$msg="Nev: $nev\n".
"Telefonszam: $telefon\n".
"Email: $email\n".
"Rendeles: $rendeles\n".
"Egyeb: $egyeb";
mail($to, $subject, $msg, 'From:' . $email);
 

december 10

DLNA kapcsolat (sz)akadozik

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 01.16
Sziasztok!

Hát nem egy programozós téma, de hátha tud valaki ötletet adni. Az van, hogy van egy LG tv-m, meg PC-re felszórtam egy nero mediaboxot DLNA szervernek. Köztük van egy wifis router. (Később szeretnék egy NAS-t is hozzácsapni.)

A gond az, hogy elindítom a mozit, és néha megakad az adat, és kiírja, hogy loading... Általában csak ennyi van, de egyszer már volt olyan is, hogy teljesen megszakadt a kapcsolat. Milyen tesztekkel lehetne kideríteni, hogy melyik elemmel van gond a hálózatban?

Kellemes Karácsonyt! :-)
 

bPopup ablak

Spiki · 2012. Dec. 10. (H), 00.44
Szervusztok!

Megoldást keresek a következő problémára.
bPopup-pal szeretnék egy ablakot megjeleníteni, de valahogy ezen az oldalon sehogy sem sikerül középre (mint normál esetben) helyezni.
Mi lehet a probléma?
Várom a véleményeket, javaslatokat, észrevételeket!
Az oldal: http://www.fitzone.hu/index2.php
Előre is köszönöm!

Spiki
 

december 8

A trónkövetelő: GWT

Béluska · 2012. Dec. 8. (Szo), 21.04
Aki megismeri a Google Web Toolkit használatát az sajnálni fogja,
hogy más programozási nyelvek tanulására időt pazarolt.

Ugyanis mind szerver és kliens oldali programozás rendkívül jól megoldott.
Web-konténerbe rakható, aminek az eredménye: villámgyors.

Egyedüli hátránya, hogy magyar nyelven kevés a dokumentáció,
de várhatóan a GWT ki fogja szorítani a PHP és egyéb programozási nyelveket.

Ami az elterjedését még gátolja, az talán az, hogy a Java objektum orientált
nyelvet használja, és az informatikusaink 80%-a képtelen rá hogy megtanulja.

Köszönöm a figyelmet.
Üdvözlettel
Béluska.
 

Aktiváció és rang lekérdezése belépéskor

KMartinR4 · 2012. Dec. 8. (Szo), 14.38
Szasztok! Elég kezdő vagyok PHP terén, de egy kis segítséggel sikerült összedobnunk egy regisztrációs rendszert az oldalhoz, ami tökéletesen (elég jól) funkcionál.

Most azonban szeretnék hozzá egy beléptető rendszert. Az alapjai megvannak, de az aktiváció és a rang lekérdezésével meggyűlt a bajom. És nem is igazán tudom, hogy kezdjek hozzá.
Eddig ez a kód:
[colorer=php]
<?php
if(isset($_POST["login"]))
{
// Problémás karakterek cseréje, hackervédelem
$chars = array('&', '<', '>', "\r\n", '&amp;#', "\\", '"', "'", '=', '%', '`', '$', '@', '&#92;&#');
$entities = array('&amp;', '&lt;', '&gt;', '

Fórumhozzászólás megjelenítése

Peete · 2012. Dec. 8. (Szo), 13.51
Üdv!

A fenti témával kapcsolatban lenne egy leginkább elméleti kérdésem:

Egy teljesen átlagos fórumról beszélünk, adatbázisból kiolvasunk fordított sorrendben n darab rekordot, stb, stb, adott a
$comment['name']
$comment['date']
$comment['comment']
jellegű adathalmaz.

Ha az a feladat, hogy a kb. legmegszokottabb módon megjelenítsük a kommenteket:
********************************
*Név_________*___________Dátum *
********************************
* Lorem ipsum dolor sit amet_______*
* consectetur adipisicing___________*
* sed do eiusmod tempor___________*
********************************
tehát fent, egy sorban balra zárt név, jobbra zárt dátum, alatta, teljes szélességben a hozzászólás, biztos mindenki látott már ilyet (nem reklám gondolom, ha az index.hu fórumát megemlítem példaként.)

Nos, ezt akár honnan nézem, úgy néz ki, mint egy táblázat, és valóban a legkézenfekvőbb, ha:

<table>
    <tr>
        <td>Név</td>
        <td>Dátum</td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2">Hozzászólás</td>
    </tr>
</table>
viszont: a html+css alapú oldalak szabványosodásakor az lett "beleverve a fejembe", hogy table tagot nem használunk másra, mint valóban táblázatos adatok táblázatban történő megjelenítésére.
És itt elbizonytalanodtam, hogy az adott feladat adatai valóban táblázatnak számítanak-e? [bár nézőpont kérdése, hogy minek számítanak]

Szóval a kérdésem:

Ti hogyan csináltok/csinálnátok meg egy ilyet?


Alternatívaként én arra jutottam, hogy:

<div id="comment">

    <div id="date">Dátum</div>
    
    <p class="name">Név</p>
    <p class="comment">Lorem ipsum dolor sit amet, </p>

</div>

#date {
/*stbstb*/
float: right;
}
 

december 7

MySQL terhelés csökkentés

vtsoftware · 2012. Dec. 7. (P), 02.48
Üdv mindenkinek.

Készítettem egy statisztikai naplózót MySQL alapokra helyezve.
Van benne több mint 40.000 sor, összesen majd' 50MB.

A hozzáfűzés, új sor hozzáadás gyerekjáték, nem úgy a kiolvasás.
Ahhoz, hogy egy adott hét adatait egy diagramra rajzoljam ki, beletelik 1 percbe.
A kiolvasáson valahogy gyorsítani szeretnék, mivel elkezdtem írni egy kezelőfelületet ahhoz, hogy ezt a statisztikai adatbázist használni is lehessen valamire, ne csak adathalmaz legyen.

Mivel lehet egyszerűsíteni egy ilyen adatbázist, vagy milyen struktúrában érdemes dolgozni az adatokkal?

Gondoltam arra, hogy esetleg fájlba mentem a havi adatokat, mikor szükség van rá feltöltöm, miután már nem kell, kitörlöm.
Ezt aztán elvetettem mivel szükségem van éves adatokra is. Mivel az van most, lassú a dolog. Nagyon is.
De ha fájlba is menteném, a sok I/O művelet lehet lassabb, de ha nem lassabb terhelőbb lenne... bár nem próbáltam.

Elrőe is köszönöm
 

december 5

Távoli asztal Linuxtól Windowsig

Karvaly84 · 2012. Dec. 5. (Sze), 00.46
Hello Guruk!

Szeretnék tanácsot kérni RDP/VNC témakörben, mert még nem csináltam és nem akar működni. Van egy gép a konyhámban Windows 7 Home Premium rendszerrel és van egy a szobámban Ubuntu 12.04 LTS rendszerrel. Windows alatt a rendszerbeállítások alatt a távoli kapcsolatok engedélyezve van ugyan és a tűzfalon is szabad a pálya (ez elvileg a gyári beállítás mert nem nyúltam hozzá) de Ubuntu alól RDP porton nem tudok csatlakozni a Windowsra. A neten a távoli asztal beállításánál az illusztrációknál több lehetőséget láttam, így feltételezem az engedélyezésen kívüli beállításokhoz drágább Windowsal kellene rendelkeznem vagy másik Windowsal a kliens oldalon. A lényeg, hogy amikor Ubuntu alól elindítom a klienst nem csatlakozik, a Windowson meg nem jelenik meg semmi üzenet sem. Ezután próbáltam VNC szervert rakni a Windowsra. A TeamViewer bonyolultnak tűnik, az RealVNC licencet kér, az UltraVNC-t működésre bírtam, de Ubuntu alatt csak egy merev képet láttam, nem bírtam semmit csinálni. Próbálgattam állítgatni ezt azt, de úgy se...

Nos tudnátok nekem segíteni abban, hogy mivel és hogy csináljam?

Előre is köszönöm!
 

december 4

PHP + CAPTCHA

fejere · 2012. Dec. 4. (K), 19.32
A regisztrációs lapomra be szerettem volna szúrni egy CAPTCHÁT és találtam is egyet, amit saját ízlésem szerint be is állítottam az oldal dizájnjához.
Az a baj, hogy a php kódot amit a generált az oldal amelyikről letöltöttem, annak van egy submit gombja beillesztve a form tegek közé aminek van egy action atributuma ami máshová mutat mint az én feldolgozó php.

Ha kiveszem a második <form>-ot nem működik a captcha.
Ha benne hagyom akkor meg csak az működik.

Lehet-e két értéket adni az action-nak (mert megpróbáltam de nem megy így sem)?
 

december 3

ZendFramework 2, Netbeans alá

F · 2012. Dec. 3. (H), 21.48
Sziasztok!

ZendFramework 2 őt szeretném NetBeans 7.0 alá bevarázsolni.

Segitséget szeretnék kérni hozzá.

Előre is köszke. :)