ugrás a tartalomhoz

DLNA kapcsolat (sz)akadozik

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 01.16
Sziasztok!

Hát nem egy programozós téma, de hátha tud valaki ötletet adni. Az van, hogy van egy LG tv-m, meg PC-re felszórtam egy nero mediaboxot DLNA szervernek. Köztük van egy wifis router. (Később szeretnék egy NAS-t is hozzácsapni.)

A gond az, hogy elindítom a mozit, és néha megakad az adat, és kiírja, hogy loading... Általában csak ennyi van, de egyszer már volt olyan is, hogy teljesen megszakadt a kapcsolat. Milyen tesztekkel lehetne kideríteni, hogy melyik elemmel van gond a hálózatban?

Kellemes Karácsonyt! :-)
 
1

Switchek

janoszen · 2012. Dec. 10. (H), 12.03
Wifi van kozben? Ha igen, akkor nezd meg, hogy a wifi csatorna mennyire terhelt, illetve hogy nincs-e valami zajkelto eszkoz a kozelben, ami zavarja az adast. (Androidra vannak kiraly eszkozok erre.)

Egyebkent meg kellene nezni, hogy a switchportjaid mennyire vannak kikoppanva. Aztan ha tudod monitorozni, akkor a switchek CPU fogyasztasat is erdemes megnezni. Ha mindez nem segitett vagy nem tudod merni, probald meg kozvetlenul osszekotni a kettot.
2

Ennél azért szájbarágósabban

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 14.26
Ennél azért szájbarágósabban kéne, félanalfabéta vagyok hálózatokhoz.

Konkrétan egy cisco linksys e1200-as a router, most 1 éves, azt hiszem túlfesz védett aljzatba tettem, a pc-n wifi-s kártya van a tv meg lg 32lv5590, most vettem hozzá wifi adaptert. Ami nem tetszene, ha a tv-vel lenne gond, mert azon javítani nem tudok, ha a pc wifi kártyája problémás, vagy a router érett meg a cserére, akkor az megoldható.

A közvetlen összekötés problémás. Egy emelet választja el a gépet meg a tv-t a router-től... Amit meg lehet próbálni, hogy felhozom a router-t, aztán addig nem lesz net, lant úgy is lehet szerelni... Na ez jó ötlet, köszi! :-)

Egyébként olyan 5-10 percenként jelentkezik egyszer ez a video akadás... Aminek örülnék, ha valahogy loggolni lehetne, hogy mi megy át a routeren, és látnék valami leeső sávszélt, vagy hasonlót egy diagramon, és meg tudnám mondani, hogy mi okozta.
3

Tul sok

janoszen · 2012. Dec. 10. (H), 14.49
Az a baj, hogy tul sok az adat ahhoz, hogy ertelmesen logolni tudd. Amit megtehetsz elso korben, hogy bemasolod ide a wifi halozatok listajat, amit latsz.
4

Van összesen 3 db. Az egyik

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 15.12
Van összesen 3 db. Az egyik jele folyamatosan 3-as, a másiké 2-es, a sajáté meg változik, van, amikor 4-es, van, amikor 2-es. Szóval lehet, hogy ezeknek a hálózatoknak a jelei interferálnak a sajáttal?

Van egy 25mbites net a router-en, azt használják még többen, de a belső hálót egyelőre csak ez a TV, szóval a sávszél az biztosan nem fogy el alóla... Amit néztem ahhoz kb 5 mbit kell, a router meg összesen 300-nál többet bír, azt írják. A kapcsolatok számával sem hiszem, hogy gond lehet, abból olyan 300 körülit simán elbír saját tapasztalat alapján, ennek a töredékét használjuk. Majd felhozom a router-t, aztán tesztelem kábelesen, abból elég hamar kiderül, hogy mivel van a gond, elég hozzá két kísérlet...
5

Csatornak

janoszen · 2012. Dec. 10. (H), 16.11
Ami izgalmas, az a csatorna. Ha hozzad kozel 3 csatornanal kozelebb van masik wifi, akkor az interferenciat fog okozni.

A sebesseg valszeg nem lesz gond, bar a routerre irt sebesseg pusztan nevleges, annyit tud a szabvany, viszont a switch processzora nem feltetlenul birja. Az is gond a wifinel, hogy eleg nagy a halozati kesleltetes.

Amit esetleg erdemes kiprobalni (ha tudod), hogy a buffer mereteket foljebb csavarod a TV-n, hatha ezzel at tudja hidalni az akadast.
6

Ja gondoltam rá, hogy a

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 17.06
Ja gondoltam rá, hogy a buffert felljebb lehetne tenni, de nem hiszem, hogy megoldható, nagyon kevés a lehetőség a konfigurálására...

A csatorna az pontosan mi? Mármint az azonos a zöld csíkok számával, amik a jelerősséget mutatják win7 alatt? :D Ha igen, akkor lehet, hogy tényleg a szomszéd wifi okoz interferenciát...

A switch-et hogyan tudom ellenőrizni?
7

Közben megnéztem, magán a

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 17.21
Közben megnéztem, magán a TV-n biztosan nem lehet DLNA buffer méretet állítani. A firmware a legújabb, talán van valami külső szoftver, amit telepíteni lehet rá, és ami alkalmas ilyesmire. Nagyobb felbontású video jobban akad, még ez derült ki.
8

Tobb adat

janoszen · 2012. Dec. 10. (H), 17.46
Akkor nincs mese, valahol szuk a cso. Ergo a halozatod nem tudja kello sebesseggel atpumpalni az adatokat.

A Wifi csatornat nezd meg. Magyarorszagon 14 frekvencia van kiosztva wifinek, ha ketten ulnek ugyanazon, az siman okozhatja a leirt jelenseget. Az is lehet, hogy az altalad alkalmazott NAS/gep nem tudja kello sebesseggel kipumpalni a biteket magabol, pl. mert fragemntalt a filerendszer vagy lassu a disk. Ha tudsz, nezz bele a logjaiba, hogy mond-e valamit.
9

Egy win7 van rajta egy

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 18.15
Egy win7 van rajta egy sata2-es vinyóval, szóval magával a géppel nincs gond, szerintem inkább a wifis kártyájával lehet, már ha van... Van még egy pár gép a lakásban, megpróbálom majd egymás között játszatni a videokat, aztán ha az szaggat, akkor nagy valószínűséggel nem a tv-vel van a gond. Nem tudom hol keressem a logokat, sajnos nem értek hozzá. Majd megpróbálok google-ben utánakeresni, hogy hogy kell ezt...

Maga a tv pendrive-ról simán le tudja játszani a videot, úgyhogy ott sem cpu probléma van. Hát remélem, hogy nem a tv wifi adaptere a bűnös, mert abból sajnos nem tudok jobbat venni :S Holnap felhozom a router-t, aztán tesztelem vezetékkel, az többet fog mondani sztem...
10

Passz

janoszen · 2012. Dec. 10. (H), 18.19
Hat figy, latatlanban tok passz piros a dolog. Oda kellene menni, meg kellene nezni.
11

Wifi témában: inSSIDer nevű

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 10. (H), 18.50
Wifi témában: inSSIDer nevű programot töltsd le (ha kell, meg tudom keresni, honnan van), azt indítsd el a notebookodon, azzal az összes környékbeli wifit fel lehet deríteni. Többek közt azt is megmutatja, hogy mely csatornákon lógnak sokan.
(jó eséllyel többet fog megmutatni, mint pl. a windows saját wifi keresője - legalábbis nálam ez a helyzet)
12

Köszi, megy :-)Az egyiknél

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 19.51
Köszi, megy :-)
Az egyiknél (szomszéd) 1-es csatornát ír, a másiknál 5+9-et, az enyém meg 6-os. Másik wifiket nem jelez a környéken.

szerk: közben bejött még egy, ami szintén a 6-osat használja, de sokkal gyengébb. Az enyém -60÷-70 között mozog, az meg csak -90-es.
13

Azt a hatost próbáld áttenni

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 10. (H), 19.58
Azt a hatost próbáld áttenni pl. 12-re!
_Talán_ segít.
14

Majd megpróbálom. Közben

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 20.09
Majd megpróbálom. Közben bejött még egy, az 3-as.

Úgy néz ki, hogy a jelerősség és a szakadozások között nincs semmi különbség. A pc wifi kártyája 25-30%-on megy, a hálózathasználat és a szakadozás között sincs nyilvánvaló kapcsolat.
16

Zajszint?

janoszen · 2012. Dec. 10. (H), 23.32
A jelerosseg nem fog ingadozni, de a zajszint igen. Azt nezd meg, hogy tudod-e merni.
15

Átraktam 13-ra, nem lett jobb

inf3rno · 2012. Dec. 10. (H), 20.38
Átraktam 13-ra, nem lett jobb tőle.

Na de mégis, most 13+9-esen van, minden mixed type, auto channel width, ezen alig akad. Érdekes, hogyha a mixed type helyett valami konstansot választok, meg a width-re is konstans 20mhz-et rakok, akkor akad. Közben a 9+5-ös jelerőssége nagyon lement, az is lehet, hogy azzal interferált. Úgy néz ki tényleg interferencia miatt van, majd azért még tesztelem vezetékkel is.

Ahogy ezt leírtam elkezdett akadni... Előtte kb egy órát nem akadt. Váltottam 12-esre, most megint nem akad, vagy csak alig. Az is lehet, hogy kipiheni magát a rendszer, amíg 1-1 ilyen váltás lezajlik...
17

Bug?

janoszen · 2012. Dec. 10. (H), 23.32
Te, nem lehet hogy bugos a TV? Keress mar ra.
20

Mire gondolsz? Egy évig

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 03.05
Mire gondolsz? Egy évig használtam monitor helyett, és ha usbről tolom a filmet, akkor nem akad. Google nem dobott semmit rá lg 32lv5590 amúgy. Az adapterre mások is panaszkodnak: LG AN-WF100 a típusa. Ami érdekes, hogy youtube-ról lazán tolja az 1080p-s klipeket akadás nélkül, itthon meg néha egy 720p-s filmnél is akad, vagy hát nem is hiszem, hogy ettől függne, passz. Ma egy 720p-s filmet tudtam nézni vele 1 órán át akadás nélkül, utána meg elkezdett akadozni, de kb 2-3 másodpercenként megállt 10 másodpercre a film. Meguntam, átváltottam egy másik wifi csatornára, azon meg rendesen ment megint egy darabig. Én egyelőre arra gondolok, hogy a router melegszik túl (a csatornákon, amiket használtam nem volt senki), de holnap megnézem.
18

A "width" 20Mhz az ha jól

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 00.17
A "width" 20Mhz az ha jól emlékszem, minimum felezi a sávszélességedet wifin. De az is lehet, hogy N helyett G-sre nyomja le (ami max 54Mbps).
19

passz, próbáltam N-esre, ott

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 03.02
passz, próbáltam N-esre, ott azt írta, hogy nem lehet vegyes WPA-WPA2-t tolni. A cisco alapbeállítása meg az volt, úgyhogy inkább hagytam. A sávszél nem szabadna, hogy gondot okozzon neki. Egyébként mintha játék közben is laggolna.
21

És a WPA mire kell? Van

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 09.00
És a WPA mire kell? Van eszközöd, ami nem ismeri a WPA2-t?
(bár nem értem az összefüggést az a/b/g/n mód és a titkosítás között - én még nem találkoztam ilyesmivel)
23

Nem tudom mi az összefüggés,

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 16.55
Nem tudom mi az összefüggés, azt sem tudom mi a különbség ezek között a típusok között, csak random próbálgattam, hátha valami javít rajta. Játék is lagzik egyébként.
25

Csak úgy

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 17.45
Csak úgy nagyvonalakban:
a/b-t nem igazán tudom fejből, azt hiszem, valami régebbi wifi szabvány (a-ban nem vagyok biztos)
A g-s az 54mbps max. sávszélességet jelenti, míg az n a legújabb(??) szabvány, ami képes lehet max. 300Mbps sávszélt biztosítani - bár ehhez megfelelő készülékek is kellenek emlékeim szerint, mert van ami csak 150-et tud, ráadásul úgy emlékszem, mindezt half-duplex módban.

A WPA/WPA2 a kommunikáció kódolását jelenti. WEP egyértelműen felejtős, WPA-t csak ha nagyon muszáj, mert manapság már az is viszonylag könnyen (kinek mi a könnyű ;-) ) törhető. Az ajánlott a WPA2-AES, ha jók az infóim.

Namost, hogy a sávszélességnek mi köze a kódoláshoz, azt el nem tudom képzelni. Különösen, hogy g-s routeren is WPA2-t használtam...
26

CPU

janoszen · 2012. Dec. 11. (K), 17.48
Baromi egyszeru: CPU. Mindket oldalnak kodolnia/dekodolnia kell az informaciot es okolszabaly szerint minel erosebb, annal tobb CPU kell.
28

Na jó, de egy N-es router ne

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 17.53
Na jó, de egy N-es router ne lenne képes wpa2-t használni?
29

WPA/WPA2 mixed volt a

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 17.54
WPA/WPA2 mixed volt a beállítás, ami nem tetszett neki. Majd átrakom N-re, meg WPA2-re. Azt szerintem tudnia kéne...
31

Igen, közben rájöttem, hogy

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 17.59
Igen, közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam, a javát eltávolítottam, de újabb korrekcióra már nem volt időm, mert beleszóltál. :-)

Szóval azt végképp nem értem, hogy "mixed" módot miért ne tudna... De ha ő mondja... (fejvakarós smiley)

szerk: bennem csak a CISCO maradt meg, most fedeztem fel, hogy ez egy viszonylag gyenge hardverre épülő Linksys.
22

Próbáltad már úgy, hogy a

deejayy · 2012. Dec. 11. (K), 15.34
Próbáltad már úgy, hogy a wifi hálózaton csak a TV van, mint eszköz? Semmi más nem forgalmaz ugyanazon a csatornán keresztül? (PC-t dróttal a routerhez kötni)
24

Most hozom fel a routert.

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 16.56
Most hozom fel a routert.
27

Közben teszteltem,

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 17.49
Közben teszteltem, eredmények:

pc      tv     szaggat
----------------------
wifi    kábel  igen
kábel   wifi   igen
wifi    wifi   igen
-       usb    nem
hdd   -      nem


Ezek alapján nagy valószínűséggel a routerrel van a gond. Még megpróbálom majd kábellel összekötni a pc-t és a tv-t a router kihagyásával. Kíváncsi vagyok akkor mi lesz a helyzet... Sajnos csak egy kábelem van most itthon, de megpróbálok keresni még egyet, aztán úgy is megnézni a routert...
30

Nézd már át a menüt: QoS

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 17.58
Nézd már át a menüt: QoS nincs bekapcsolva véletlenül?
34

Be van kapcsolva. Számít az?

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 20.08
Be van kapcsolva. Számít az?
35

Próbáld ki! Ha kikapcsolod és

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 20.13
Próbáld ki! Ha kikapcsolod és magához tér a cucc, akkor igen! ;-)
(QoS egyfajta sávszélesség szabályozás, okozhat ilyen gondokat, amennyire tudom)
40

QoS nélkül sem jó.

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 20.55
QoS nélkül sem jó.

Átállítottam WPA2 + wireless N -re a hálózatotm attól sem lett jobb.
32

Gep kikapcs

janoszen · 2012. Dec. 11. (K), 18.38
Es mi van, ha a gepet komplett kikapcsolod?
33

Mármint? A gépről megy az

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 19.42
Mármint? A gépről megy az adat...
36

Kapcsold ki

janoszen · 2012. Dec. 11. (K), 20.20
Ne fusson a gep, amikor TV-zel. Ugy is akad?
37

Ha pendriver-ot dugok a

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 20.30
Ha pendriver-ot dugok a tv-be, és úgy játszom le a filmet, akkor nem akad. Ha a pc-ről jön a film a hálózaton keresztül, akkor akad. Próbálom összekötni egy net kábellel a pc-t és a tv-t, de nem igazán jön össze a mutatvány, úgyhogy a router kihagyásával sajnos nem tudom tesztelni.
38

A routered egyben switch/hub

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 20.41
A routered egyben switch/hub is (nem tudom, fizikailag melyik).
Ha az egyik portra a tv-, másikra a gépet dugod, akkor menni fog. Feltéve, hogy van hozzá kábeled. Ilyenkor azt hiszem, a router nem sokat beszél bele a forgalomba.
39

Elméletileg mennie kell úgy

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 20.45
Elméletileg mennie kell úgy is, ha csak simán összekötöm egy kábellel a kettőt, de valamiért nem ismeri fel a tv-t. Pedig azt hiszem a jó fajta kábellel csinálom... Mindjárt kipróbálom a QoS kikapcsolását, hátha az segít.
41

Hát az nem biztos... 1.

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 20.57
Hát az nem biztos...
1. Milyen programmal?
2. Ha nem valami spec. program, akkor TCP/IP-n, akkor meg honnan lesz a tévédnek IP címe? Azt többnyire a router adja dhcp-n.
3. Régebben volt olyan, hogy "fordítós" kábel, ami épp arra volt jó, amit most te próbáltál, de állítólag ez már nem szükséges (janoszen? Te hogy tudod?)
42

Csak simán windowsból

inf3rno · 2012. Dec. 11. (K), 21.06
Csak simán windowsból próbálkoztam vezetékes hálózat beállításával. Nem találtam meg a tv-t. Ja, hát a tv azt hiszem tényleg a dhcp-t hiányolta, de már elég rövid a memóriám :D
43

Gigabit

janoszen · 2012. Dec. 11. (K), 21.43
Gigabites neten nem szukseges a keresztkabel.
44

Tévében lehet olyan? ;-)

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 21.53
Tévében lehet olyan? ;-)
45

Persze

janoszen · 2012. Dec. 11. (K), 22.36
Ha az elmult nehany evben vasaroltad, akkor igen. Nem gigabites csippet nem nagyon gyartanak mar evek ota.
46

Nézd meg inf3no routerének a

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 11. (K), 23.00
Nézd meg inf3no routerének a leírását! 10Mbps WAN-t írnak valahol (ami nem is annyira hihetetlen, mivel a cisconál egy szót sem írnak a sebességéről), de az edigitalnál is 10/100-at emlegetnek. Pedig ez egy viszonylag friss darabnak tűnik a designja alapján.
Csak ezért merült fel bennem a gyanú, hogy a tévében is valami 10/100-as lehet.
47

A wifi adapter a tv-hez

inf3rno · 2012. Dec. 12. (Sze), 04.40
A wifi adapter a tv-hez 54Mb/s-ot bír, szóval annyi biztosan van. Nem igazán dob semmit rá a google, hogy milyen chip van a tv-ben... Manualban sem találtam meg.

Ezt írják a tv-ről, ha jól sejtem ez megválaszolja a kérdést, hogy milyen cucc van benne.

A 10 Base-T or 100 Base-TX LAN port is re-quired when using a wiredconnection to this TV. If your internet service does not allow for such a connection, you will not be able to connect the TV.


Ennél többet sajnos nem találtam a témában. Youtube nem akad, gondolom azért, mert ott sokkal nagyobb a buffer méret. A lényeg, hogy a sávszélessége elég nagy ahhoz, hogy elbírja az adatforgalmat. Holnap megpróbálok szerezni egy másik kábelt, aztán kipróbálom csak kábelesen. Ha úgy sem jó, akkor meg megpróbálom összehozni valahogy router nélkül, hátha az több információval szolgál.
48

Talaltam egy temat angolul,

vrnagy · 2012. Dec. 12. (Sze), 10.40
Talaltam egy temat angolul, ami hasonlo problemaval foglalkozik: http://forums.plexapp.com/index.php/topic/43691-lg-smart-tv-pc-for-dlna/
49

Nem igazán segít, legalábbis

inf3rno · 2012. Dec. 12. (Sze), 11.53
Nem igazán segít, legalábbis az első hozzászólás, de majd végigolvasom. AC3-at játszok le, a nálam a felirattal és a nyelvekkel nincs gond (már ha az mkv-ban van mindkettő, nem külön fájlban). Ugyanúgy input-ban állítom be a DLNA-t, nem is lehet máshol (legalábbis nem tudok róla). A CPU-nál nem tudom mire gondol az illető, a PC-n egyik proci sem dolgozik szinte semmit, a TV-n meg nem tudom mérni, hogy milyen CPU kihasználtság.
50

Ami jelentős előrelépés

inf3rno · 2012. Dec. 12. (Sze), 11.58
Ami jelentős előrelépés lenne, ha ki tudnám iktatni a routert úgy, hogy összekötöm a tv-t közvetlenül a géppel. Ha úgy is akad, akkor nem a routerben kell keresni a hibát, ha viszont nem akad, akkor biztos, hogy a routerrel van valami gond... Tudtok tanácsot adni, hogy mivel próbálkozzam? Csak úgy simán összekötve nem látják egymást a hálózaton, mondjuk nem is igazán tudom, hogy hogyan kellene beállítani egy ilyen hálózaatot. A TV igényli a gateway címét, az meg ha jól sejtem a router kellene, hogy legyen. Jól gondolom, hogy fel kéne tennem valami DHCP szervert a gépre, és megadni gatewaynek a gép IP címét?
51

Jól emlékszem, hogy

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 12. (Sze), 12.35
Jól emlékszem, hogy Budapesttől kicsit messze vagy?
52

Jól. Kipróbálom ezt a

inf3rno · 2012. Dec. 12. (Sze), 17.07
Jól. Kipróbálom ezt a flex-et, hátha szoftveres hiba. A nero termékeket annyira nem csípem :-)
53

A nod32 azt írja rá, hogy

inf3rno · 2012. Dec. 12. (Sze), 17.32
A nod32 azt írja rá, hogy portszkennelési támadást csinál :D Egyébként jobb, mint a nero abban, hogy be tudom lőni milyen minőségben küldje a filmet. Az elején akadt, de akkor még máson is dolgozott a processzor, odáig meg nem jutottam, hogy biztonsággal meg tudjam mondani, hogy akad e. Majd később beállítom a nod32-t, hogy engedje át.
54

Nem egy dologról beszélünk...

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 12. (Sze), 17.38
Nem egy dologról beszélünk... nekem a flex szóról valami egészen más jut eszembe :D
(barkácsboltok környékén keresgélj! ;-) )
55

Ja plex, csak már fáradt

inf3rno · 2012. Dec. 13. (Cs), 15.40
Ja plex, csak már fáradt voltam, amikor írtam :D
56

Plex-el is ugyanúgy akad. Ami

inf3rno · 2012. Dec. 13. (Cs), 16.15
Plex-el is ugyanúgy akad. Ami kiderült, hogy a lemezről olvasás megáll az akadások idejére, szóval valszeg az van, hogy megszakad a kapcsolat a plex és a tv között, és azért nem tudja átküldeni az adatot. Úgy néz ki, hogy nem a küldött adatmennyiséggel van a probléma, hanem véletlenszerűen szakad meg a kapcsolat, és ha nagyobb a küldött adatmennyiség (jobb a video minősége), akkor az ilyen véletlen megszakadások gyakoribb video akadáshoz vezetnek. Ez mondjuk csak ilyen egyéni megfigyelés.
57

Az viszont nem igazán

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 13. (Cs), 16.42
Az viszont nem igazán ismerős... Mi az?
58

Egy másik dlna szerver. Azt

inf3rno · 2012. Dec. 13. (Cs), 17.52
Egy másik dlna szerver. Azt írták, hogy azzal nem akad. Hát nálam azzal is.

Kipróbáltam csak vezetékkel, úgy is akadt, de most jövök rá, hogy elfelejtettem letiltani a wireless-t, úgyhogy gondolom arról ment vezeték helyett :S Majd holnap újra próbálom.
59

Leteszteltem most már tényleg

inf3rno · 2012. Dec. 14. (P), 21.39
Leteszteltem most már tényleg vezetékkel is a routert.

Ha a router és a tv között is vezeték volt, akkor kb fél óránként akadt nagyon rövid ideig, nem tartott egyik sem fél másodpercnél tovább. Ha a számítógép és a router között vezeték nélküli kapcsolat volt, akkor percenként akadt több másodperceset. Amit még észrevettem, hogy vannak kitüntetett pontok a videokban, amiknél szinte biztos, hogy megakad, azoknál lehet, hogy a video hibája okozza az akadást, szóval elképzelhető, hogy vezetékkel egyáltalán nem akad semmit. A vezeték nélküli hálózatnál kipróbáltam úgy is, hogy a pc és a router között vezeték volt, a tv és a router között meg vezeték nélküli kapcsolat, és ugyanúgy akadt. Szóval gyakorlatilag 100%, hogy a routerrel, vagy az interferenciával van a gond, és nem a wifi kártyákkal, a pc-vel vagy a tv-vel, vagy a videoval. Kipróbáltam a vírusirtó és tűzfal letiltását is, az sincs hatással a témára.

A wifi csatorna váltások elég furák. 13-as csatornát senki nem zavarta, átváltottam rá, fél óráig rendben ment minden, utána elkezdett akadni. Aztán átálltam a 12-es csatornára, ott megint fél óráig rendben ment minden. Stb... Ez mondjuk ugyanúgy lehet túlmelegedés miatt. A túlmelegedés elmélettel szemben az az egyetlen ellenérv, hogy nem vagyunk nyári hónapokban, és elég hűvös a lakás. Tudtok arról valamit, hogy mennyivel használ több erőforrást a wifi, mint a vezetékes?
60

Nézem közben az inSSIDer-es

inf3rno · 2012. Dec. 14. (P), 22.44
Nézem közben az inSSIDer-es videokat. Azt mondják, hogy 1,6,11-es csatornákat érdemes használni, meg hogy 4 másik csatornával átlapol amit kiválasztok. Az 1 és 6 foglalt, úgyhogy a 11-es, amivel tolni fogom. Másik érdekes dolgok, hogy van egy Wi-Spy nevű program, amivel nyomon lehet követni az interferenciát, amit esetleg akár más készülékek okoznak. Mindjárt megnézem, hogy mit tud.

Közben kiderült, hogy a wi-spy egy usb-be dugható készülék, ami méricskél. :-) Hát ilyet most nem veszek néhány 100$-ért az fix... Átrakom 11-es csatornára a wifi-t, a probléma megoldását meg későbbre halasztom. Veszek egy 5 ghz-es routert, amint lesz rá keret.
61

Vigyázz, az 5GHz-es módot a

deejayy · 2012. Dec. 16. (V), 20.13
Vigyázz, az 5GHz-es módot a TV-be dugható wifi eszköznek is tudnia kell!
63

+1, igaz, sztem nem tudja, uh

inf3rno · 2012. Dec. 16. (V), 22.12
+1, igaz, sztem nem tudja, uh bukó :D
62

Kicsinek tartom az esélyét,

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 16. (V), 20.19
Kicsinek tartom az esélyét, hogy a két szomszédod állandóan gondot okozzon az átvitelben. Ott valami egyéb gubanc lesz a dolgok hátterében, amin az 5GHz-es wifi sem segít.
64

Hát lehet. Kipróbáltam, hogy

inf3rno · 2012. Dec. 16. (V), 22.18
Hát lehet. Kipróbáltam, hogy fél méterre hoztam a routert, és semmit nem javított a dolgon. Mivel belső háló, a modem sem lehet hibás, viszont a jelenség online is problémákat okoz, elég darabosan mennek online a játékok... Szerintem szimplán csak valami elvérzett a routerben.

Nincs ilyesmire valami teszt szoftver? Olyasmire gondolok, mint a pingelés, hogy küld egy állandó jelet a routernek, meg vár vissza valamit, és közben nézi, hogy mennyit hibázik, vagy marad ki.
65

Az az igazán fura, hogy az

inf3rno · 2012. Dec. 18. (K), 04.45
Az az igazán fura, hogy az egyik, vagy elég sok video-nál lemegy az előző rész összefoglalója akadás nélkül, utána viszont ahogy megjelenik a HBO felirat, meg az intro, egyből elkezd akadni. Másnál is akad, nem csak ennél, szal nem a video hibás, viszont furcsa, hogy mindig pont ugyanakkor kezd akadni.
66

Milyen márkájú a router? Az

Hidvégi Gábor · 2012. Dec. 18. (K), 10.52
Milyen márkájú a router? Az előző lakhelyemen kábelnet volt, és a T által kihozott első eszközzel hasonló problémáim voltak (vezetékkel), amit aztán cseréltek egy Ciscora, és minden megjavult.
67

Linksys

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 18. (K), 11.18
Lásd 2. hozzászólás:
"Konkrétan egy cisco linksys e1200-as a router, most 1 éves, azt hiszem túlfesz védett aljzatba tettem, a pc-n wifi-s kártya van a tv meg lg 32lv5590, most vettem hozzá wifi adaptert."
68

Nem találom: végül kábellel

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 18. (K), 11.19
Nem találom: végül kábellel (hogy a PC is és a tévé is kábellel lóg a routeren) kipróbáltad?
69

Ja, úgy alig akadt. Volt 1

inf3rno · 2012. Dec. 18. (K), 19.57
Ja, úgy alig akadt. Volt 1 órán belül kétszer egy nagyon pici akadása, olyan tized másodperces körüli... Össze sem hasonlítható a wifi-vel... (Mondjuk lehet, hogy éppen szerencsés időszakát élte, passz :D)

Közben átraktam 5-ös csatornára, az jött le, hogy ott van a legjobb helyen az 1-es és a 9-es között... Leszedtem egy másik programot wifi diagnosztizálásra, de az sem mondott sokkal többet. Kéne valami, ami hosszú távon nézi a kapcsolat minőségét, mondjuk 6 órát, aztán az alapján mutat nekem statisztikát, de ilyet meg nem igazán találtam eleddig. Van olyan, ami kívülről pingel, de nem szívesen nyitok tűzfalat neki...
70

Esetleg nézz körül itt (a

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 18. (K), 20.19
Esetleg nézz körül itt

(a routeredhez tartozó FAQ-ban a List of common issues)
71

Azt olvastam, hogy az olcsó

inf3rno · 2012. Dec. 31. (H), 00.25
Azt olvastam, hogy az olcsó linksys routerek ilyenek. Alapból szakad a wifi-jük, a cisco meg nem tesz velük semmit, mert akkor nem vennék a drágákat. Eddig azért nem tűnt fel, mert nem használtam sem DLNA-hoz, sem játékhoz ezt a routert. Amúgy ez egybevág azzal is, hogy kábellel nem volt ilyen probléma.
72

Én most raktam egyedi

Poetro · 2012. Dec. 31. (H), 01.44
Én most raktam egyedi firmware-t a saját Linksys routeremre, mert nem tudott pár dolgot, ami nekem kell, és ettől komolyan megtáltosodott.
73

Linksys E3200

deejayy · 2012. Dec. 31. (H), 12.43
Ha már itt tartunk, én egy Linksys E3200-zal küzdöttem egy ideig, de miután a garanciálisan cserélt eszköz is ugyanazokat a hibákat mutatta (ppp kapcsolatot rendszertelenül de naponta többször dobta, stb), ráraktam egy dd-wrt-t és minden addigi probléma megoldódott.
74

Én most letiltottam a

inf3rno · 2012. Dec. 31. (H), 13.06
Én most letiltottam a hálózati helyfigyelés nevű microsoft csodát, azt jelzi, hogy nincs netem, de mégis van, és úgy néz ki, hogy a játékban megoldódott a lagzási probléma. Azért még nem kiabálom el, tesztelni fogom DLNA-val is, meg játékkal is többször. Angol windowsban ez azt hiszem a windows zero configuration néven fut. Legalábbis azt kellett volna leállítani, de mivel olyan nevűt nem találtam, ezért maradt ez :D Routert most frissítettem új firmware-re, annak nem volt semmi hatása. Egyedi firmware-rel is szívesen megpróbálkoznék, ha hiba esetén vissza lehet állítani a régit (hmm mondjuk ott van rajta a reset gomb, gondolom az a gyári firmwaret is visszaállítja). Hol lehet ilyet találni?
75

Sajna dd-wrt nem ismerti a

inf3rno · 2012. Dec. 31. (H), 13.09
Sajna dd-wrt nem ismerti a linksys e1200-at, legalábbis nincs benne az adatbázisukban. Van e1000 meg még sok másik is, lehet, hogy működne rá, fogalmam sincs.

After using the trailed build file for the initial flash (yes the file with the router name in it) only use nv64k builds to upgrade with or you will brick your unit.


Hát kezdem azt érezni, hogy ennek a műveletnek van egy olyan kockázata, amit nem vállalok be, mert nincs pénzem új routerre...
76

Ennek inkább örülj!

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Dec. 31. (H), 14.01
Ennek inkább örülj! ;-)
DD-WRT-ről terjedtek olyan (amennyire tudom, nem is megalapozatlan) pletykák, hogy backdoort tartalmaz.
Nekem egyébként sem volt túl szimpatikus.
Ha próbálkozni akarsz, inkább openwrt, tomato vagy... hm... valami Oleg neve rémlik. Bár nem néztem utána, hogy valamelyik támogatja-e a routeredet.
77

Teszteltem, úgy néz ki mégsem

inf3rno · 2013. Jan. 2. (Sze), 14.50
Teszteltem, úgy néz ki mégsem javult meg a net ettől a ms hálózatkereső micsodának a kikapcsolásától. Valamivel jobb a játék, de ugyanúgy megszakad fél percenként néhány másodpercre. A DLNA-val ugyanez a helyzet. Tudtok ajánlani valamilyen firmware-t, ami javíthatna a helyzeten?
78

Átnézve az általam ismert

eddig bírtam szó nélkül · 2013. Jan. 2. (Sze), 15.34
Átnézve az általam ismert open source firmware-eket, nem találok olyat, amit nyugodtan mernék ajánlani.
Egyedül a Tomato említi a routeredet, de az is "experimental" jelzéssel, ráadásul nem tudom, támogatott-e benne bármiféle DLNA jellegű dolog.
79

A DLNA-hoz UPnP kell.

inf3rno · 2013. Jan. 2. (Sze), 16.27
A DLNA-hoz UPnP kell.
80

DLNA

mrteacher · 2013. Ápr. 1. (H), 22.09
Sziasztok! A tv (UE40 ES 6100) wifin keresztül kapcsolódik a pc-hez. Elvileg 40/20 megás a net, a tv-nél a letöltési sebesség 0,48 mb/s a feltöltési sebbesség 0,45 mb/s. Ez iszonyat lassú! A jelerősség jó. Mit lehet tenni, hogy kissé gyorsabb legyen a wifi hálózat? Nem tudom mennyire okozhat gondot, de amióta cseréltem videokártyát (nvidia geforce van most bent) azóta nem akaródzik rendesen működni ( 5 másodperc film 30 másodperc betöltés). A pc-n a net tökéletesen, gyorsan működik csak a tv-n nem működik a filmnézés, illetve a net tök lassú. Üdv!
81

Szia! Én nem találtam erre

inf3rno · 2013. Ápr. 1. (H), 22.32
Szia! Én nem találtam erre megoldást, levettem a DLNA-t 4mbps-re. Most átraktam a routert a tv mellé, és kábellel megy, így simán viszi a 20mbps-t. Nálam az is megakasztotta a jelet, ha a gép wifi-n volt, a tv meg kábelen. Kb 50db-es csillapítás van ha egy szobában van a gép a routerrel, amit egyáltalán nem értek, mert 30 körüli kéne, hogy legyen... Valszeg nekem ez volt a gond, és vagy a cisco router vagy a hálókártya gagyi ilyen szempontból. Én arra tippelek, hogy a router az, ami ennyit tud, és egy drágábbat kéne venni mondjuk nem 10, hanem 20-30 pénzért.

A wifinél azt érdemes megnézni, hogy nem e zavarják a csatornádat más wifis eszközök, ill. hogy n-es hálózatot használsz e, nem pedig valami régebbi típusút, amik ugye lassúak...