ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2011 - Fórum téma

június 8

Text adatbázisból tömb

Hellhammer · 2011. Jún. 7. (K), 23.18
Üdv!

Nagy vonalakban a dolog, melyben segítséget kérnék:

Adott egy űrlap:

<form method="post" action="feldolgoz.php">első: <input type="text" name="elso" />
<form method="post" action="feldolgoz.php">sokadik: <input type="text" name="sokad" />
<input type="submit" value="Elküld"  />
Az elküldre kattintva: feldolgoz.php

$elso = $_POST['elso'];
$sokad = $_POST['sokad'];

$osszesitve = $elso."#".$sokad."#".$megegyvaltozo."#".$tobbivaltozo."+"
$f = fopen("adatbazisfajl.txt", 'a');
fputs($f, $osszesitve);
fclose ($f); 
Tehát: az űrlapról begyűjtött adatokat összefűzi #-ekkel, majd minden sor végére tesz egy +jelet, és hozzáfűzi a txt-hez. (a valóságban mások a karakterek, csak a lényeget próbálomleírni..)

Eddig működik is, a txt-ben létrejönnek a sorok.

A gondom a feldolgozással akadt:
Addig eljutottam, hogy fogjuk a fájlt, kiolvassuk belőle a tartalmat:

$f = fopen("adatbazisfajl.txt", "r");
$fajl = fgets($f);
fclose($f);
//majd explode() függvénnyel daraboljuk sorokra a +jeleknél:
$sorok = explode ("+",$fajl);
és így kaptam egy tömböt, melynek elemei azok a sorok, melyeket tovább darabolva megkapom az űrlapból nyert, és mentett adatokat...
Ebben kérnék némi útmutatást, hogy hogyan tovább? Előre is köszönöm!!

próbáltam továbbiakat is, darabolni a sorok tömb elemeit a #-nél, de minden esetben vagy semmi sem jelent meg echo() hatására vagy pedig azt írta ki a böngésző, hogy: "Resource id #3"

Sebesség: count vagy új mező?

therest · 2011. Jún. 7. (K), 15.08
Sziasztok ismét!

Ha adott két táblám, az egyik usereket tartalmaz, a másik pedig a userek által birtokolt objektumokat. A második tábla uid oszlopon keresztül van kapcsolva az első táblához. A userek adminisztrációjánál, szükséges, hogy az adatbázisból való lekérdezés során a birtokolt objektumok számát is megkapjam. Mi itt az elegánsabb, és gyorasbb megoldás?

1. A user táblába felvinni, egy oszlopot, ahol tárolom az aktuális user által birtokolt elemek számát. Ezt az egyszerűbb megvalósítani, a lekérdezés, is gyors gondolom, hiszen elég egyetlen táblához hozzápiszkálni, ugyanakkor plusz adat minden sorban.

2. A lekérdezésben joinnal, és counttal megoldani. Nyilván ez lassabb, de nincs plusz adat. Milyen PHP-n keresztüli query-vel lehetne ezt szépen lekérni?

Köszi!

június 6

Facebook App fejlesztési kérdések

stan · 2011. Jún. 6. (H), 10.37
Kb. 1 órán át bújtam a facebook-on a fejleztőknek szóló részt, meg a help-et stb. és mégsem találtam a kérdéseimre választ, amik a köveketkezők:

(1)
Hogyan lehet pénzt csinálni egy facebook alkalmazással?

(2)
Az alkalmazásba beépíthetek reklámokat, pl. hirdetési hálozatok klikk per pay típusú rendszereit?

(3)
A Zynga nevű cég, aki pl. a farmville nevű játékot is csinálja, és csak facebookon lehet a játékaikkal játszani, most megy tőzsdére, szóval elég jól keres. De hogyan?

(4)
Ezen kívül nektek mi a tapasztalatotok? Érdemes-e facebook alkalmazást csinálni?

június 5

Különös hiba! Localhoston jó byethoston nem

aky22 · 2011. Jún. 5. (V), 17.46
Hali! Érdekes problémába ütköztem. Van egy galéria készítőm aminél az első lépés a mappa létrehozása. Localhoston minden szép és jó de ha felrakom élesben byethost-ra akkor nem hooza létre a mappát vagy létrehozza csak késöbb és amit ki kéne írnia azt nem teszi meg. itt a kód:
<?php
			if (isset($_SESSION['login']) and ($_SESSION['login']) && ($_SESSION['id']==1))
			{
			echo '<h1>Új galéria létrehozása</h1>
            <form method="post" action="uj_galeria.php">
                <p>Galéria neve: <input type="text" name="galnev"  /></p>
                <p><input type="submit" value="Létrehozás" name="ok"  /></p>
            </form>';
				if (isset($_POST['ok']))
				{
					if (isset($_POST['galnev']) && !empty($_POST['galnev']))
					{
						$ekezetes=$_POST['galnev'];
						$mappa=strtolower($ekezetes);
						for ($i=0;$i<strlen($mappa);$i++)
						{
							switch($mappa[$i])
							{
								case 'á':$mappa[$i]='a';break;
								case 'é':$mappa[$i]='e';break;
								case 'í':$mappa[$i]='i';break;
								case 'ó': case 'ö': case 'ő': $mappa[$i]='o';break;
								case 'ú': case 'ü': case 'ű': $mappa[$i]='u';break;
								case ' ':$mappa[$i]='_';break;
							}
						}
						chdir('img/');
						if (@mkdir($mappa))
						{
							chdir($mappa);
							@mkdir('small');
							$f=fopen('galerianev.txt','w');
							fputs($f,$ekezetes);
							fclose($f);
							print '<p>Mappa elkészült! <a href="admin/kepfeltolt.php?mappa='.$mappa.'">Képek feltöltése</a></p>';
						}
						else
						{
							print '<p>A galéria már létezik</p>';	
						}
					}
					else
					{
						print '<p>Galérianév megadása kötelező!</p>';	
					}
				}
			}
			else
			{
				echo '<p>Rossz helyen jársz!</p>';
			}
			?>
Mielött kérdeznétek az img mappa jogait 777-re állítottam.

Mysql cellába szöveg bevitele illetve szerkesztése

Armageddon95 · 2011. Jún. 5. (V), 17.10
Sziasztok!
Nekikezdtem egy oldalba belerakni jegyzet funkciót, vagyis beírom amit szeretnék és elmenti mysql adatbázisba.
Létrehoztam a cellát minden felhasználónak (minden felhasználónak van 1 sor, pl 'id' stb) és létrehoztam a notebook mezőt, a megjelenítését is megcsináltam már, de a bevitel és szerkesztéshez kezdő vagyok.
Valaki tudna ebben segíteni légyszíves?
Lehetőleg minnél egyszerűbben.
Köszönöm!

Üdv,
Armageddon95

Egy változó két elágazásban

aky22 · 2011. Jún. 5. (V), 10.06
Lécci segítsetek! Nem jövök rá hogy hogy tudnám megoldani azt hogy egy változót két elágazásban használjak.

június 4

Error404 a hivatkozás címében, de miért?

morocztamas · 2011. Jún. 4. (Szo), 18.41
echo"<a href='http://realgameguides.com/?lang=".(($_GET['lang']=='hu')?"en":"hu");if(isset($_GET['view'])){echo"&#38;view=".$_GET['view'];}echo (($_GET['lang']=='hu')?"'>In English":"'>Magyarul")."</a>";
A fenti forrásban beállítottam, hogy nyelvet tudjanak választani. A cím miért lesz mindig view=error404-gyel megtűzdelve? Oldal.

A PHP értelmezés több szálon fut?

Webdev · 2011. Jún. 4. (Szo), 11.55
Sziasztok!

Az érdekelne, hogy a PHP fájlok értelmezése több szálon fut-e?
Gyakorlatban:
$query = mysql_query("SELECT sorszam FROM fontos_adatok WHERE tulaj = "én" ORDER BY Id DESC LIMIT 1");
$fetch = mysql_fetch_array($query);

/* A végrehajtás innen átadódhat-e egy másik szálra, ami éppen a "fontos_adatok" táblát írja?*/

@mysql_query("INSERT INTO fontos_adatok VALUES ('".(fetch['sorszam'] + 1)."', 'stb', 'stb')");

A vázolt esetben előfordulhat az, hogy az INSERT parancsnál már nem aktuális a fetch['sorszam'] értéke? Nagyszámú kérések, terhelés esetén.

(Az autoincrement erre a "sorszam" oszlopra nem alkalmazható!)

Ha ez a hibalehetőség előfordulhat, hogyan védhető ki?

június 4

böngésző címsorában ékezetes karakterek

blabla · 2011. Jún. 3. (P), 22.21
Sziasztok!

Lehet hogy a problémám nem a web szerverekhez kapcsolódik, egyelőre nem tudom. A gondom a következő: a böngésző címsorában .hu-s címek esetében az ékezetes karakterek megfelelően jelennek meg ( pl példaweboldalcím.hu) azonban bármilyen más esetben (pl. com,info, net) már az xn-- stb. formátum jelenik meg.

Mi lehet a megoldás arra hogy ez utóbbi esetekben is ékezetekkel jelenjenek meg a webcímek a böngésző címsorában?

A választ előre is köszönöm

Törlés nem fut le!

aky22 · 2011. Jún. 3. (P), 20.46
Hali! Az a problémám hogy a következő törlés nem fut le pedig minden adatot megkap.
<?php
	if (isset($_GET['id']))
	{
		include ("dbconnect2.php");
		mysql_set_charset("latin2");
		$id=$_GET['id'];
		$tabla=$_GET['tabla'];
		$p="DELETE FROM `$tabla` WHERE `id` = '$id'";
		print $p;
		mysql_query($p);
		//mysql_close($kapcs);
	}