Archívum - Jún 2011 - Fórum téma
június 8
Text adatbázisból tömb
Üdv!
Nagy vonalakban a dolog, melyben segítséget kérnék:
Adott egy űrlap:Az elküldre kattintva: feldolgoz.phpTehát: az űrlapról begyűjtött adatokat összefűzi #-ekkel, majd minden sor végére tesz egy +jelet, és hozzáfűzi a txt-hez. (a valóságban mások a karakterek, csak a lényeget próbálomleírni..)
Eddig működik is, a txt-ben létrejönnek a sorok.
A gondom a feldolgozással akadt:
Addig eljutottam, hogy fogjuk a fájlt, kiolvassuk belőle a tartalmat:és így kaptam egy tömböt, melynek elemei azok a sorok, melyeket tovább darabolva megkapom az űrlapból nyert, és mentett adatokat...
Ebben kérnék némi útmutatást, hogy hogyan tovább? Előre is köszönöm!!
próbáltam továbbiakat is, darabolni a sorok tömb elemeit a #-nél, de minden esetben vagy semmi sem jelent meg echo() hatására vagy pedig azt írta ki a böngésző, hogy: "Resource id #3"
■ Nagy vonalakban a dolog, melyben segítséget kérnék:
Adott egy űrlap:
<form method="post" action="feldolgoz.php">első: <input type="text" name="elso" />
<form method="post" action="feldolgoz.php">sokadik: <input type="text" name="sokad" />
<input type="submit" value="Elküld" />
$elso = $_POST['elso'];
$sokad = $_POST['sokad'];
$osszesitve = $elso."#".$sokad."#".$megegyvaltozo."#".$tobbivaltozo."+"
$f = fopen("adatbazisfajl.txt", 'a');
fputs($f, $osszesitve);
fclose ($f);
Eddig működik is, a txt-ben létrejönnek a sorok.
A gondom a feldolgozással akadt:
Addig eljutottam, hogy fogjuk a fájlt, kiolvassuk belőle a tartalmat:
$f = fopen("adatbazisfajl.txt", "r");
$fajl = fgets($f);
fclose($f);
//majd explode() függvénnyel daraboljuk sorokra a +jeleknél:
$sorok = explode ("+",$fajl);
Ebben kérnék némi útmutatást, hogy hogyan tovább? Előre is köszönöm!!
próbáltam továbbiakat is, darabolni a sorok tömb elemeit a #-nél, de minden esetben vagy semmi sem jelent meg echo() hatására vagy pedig azt írta ki a böngésző, hogy: "Resource id #3"
Sebesség: count vagy új mező?
Sziasztok ismét!
Ha adott két táblám, az egyik usereket tartalmaz, a másik pedig a userek által birtokolt objektumokat. A második tábla uid oszlopon keresztül van kapcsolva az első táblához. A userek adminisztrációjánál, szükséges, hogy az adatbázisból való lekérdezés során a birtokolt objektumok számát is megkapjam. Mi itt az elegánsabb, és gyorasbb megoldás?
1. A user táblába felvinni, egy oszlopot, ahol tárolom az aktuális user által birtokolt elemek számát. Ezt az egyszerűbb megvalósítani, a lekérdezés, is gyors gondolom, hiszen elég egyetlen táblához hozzápiszkálni, ugyanakkor plusz adat minden sorban.
2. A lekérdezésben joinnal, és counttal megoldani. Nyilván ez lassabb, de nincs plusz adat. Milyen PHP-n keresztüli query-vel lehetne ezt szépen lekérni?
Köszi!
■ Ha adott két táblám, az egyik usereket tartalmaz, a másik pedig a userek által birtokolt objektumokat. A második tábla uid oszlopon keresztül van kapcsolva az első táblához. A userek adminisztrációjánál, szükséges, hogy az adatbázisból való lekérdezés során a birtokolt objektumok számát is megkapjam. Mi itt az elegánsabb, és gyorasbb megoldás?
1. A user táblába felvinni, egy oszlopot, ahol tárolom az aktuális user által birtokolt elemek számát. Ezt az egyszerűbb megvalósítani, a lekérdezés, is gyors gondolom, hiszen elég egyetlen táblához hozzápiszkálni, ugyanakkor plusz adat minden sorban.
2. A lekérdezésben joinnal, és counttal megoldani. Nyilván ez lassabb, de nincs plusz adat. Milyen PHP-n keresztüli query-vel lehetne ezt szépen lekérni?
Köszi!
június 6
Facebook App fejlesztési kérdések
Kb. 1 órán át bújtam a facebook-on a fejleztőknek szóló részt, meg a help-et stb. és mégsem találtam a kérdéseimre választ, amik a köveketkezők:
(1)
Hogyan lehet pénzt csinálni egy facebook alkalmazással?
(2)
Az alkalmazásba beépíthetek reklámokat, pl. hirdetési hálozatok klikk per pay típusú rendszereit?
(3)
A Zynga nevű cég, aki pl. a farmville nevű játékot is csinálja, és csak facebookon lehet a játékaikkal játszani, most megy tőzsdére, szóval elég jól keres. De hogyan?
(4)
Ezen kívül nektek mi a tapasztalatotok? Érdemes-e facebook alkalmazást csinálni?
■ (1)
Hogyan lehet pénzt csinálni egy facebook alkalmazással?
(2)
Az alkalmazásba beépíthetek reklámokat, pl. hirdetési hálozatok klikk per pay típusú rendszereit?
(3)
A Zynga nevű cég, aki pl. a farmville nevű játékot is csinálja, és csak facebookon lehet a játékaikkal játszani, most megy tőzsdére, szóval elég jól keres. De hogyan?
(4)
Ezen kívül nektek mi a tapasztalatotok? Érdemes-e facebook alkalmazást csinálni?
június 5
Különös hiba! Localhoston jó byethoston nem
Hali! Érdekes problémába ütköztem. Van egy galéria készítőm aminél az első lépés a mappa létrehozása. Localhoston minden szép és jó de ha felrakom élesben byethost-ra akkor nem hooza létre a mappát vagy létrehozza csak késöbb és amit ki kéne írnia azt nem teszi meg. itt a kód: Mielött kérdeznétek az img mappa jogait 777-re állítottam.
■ <?php
if (isset($_SESSION['login']) and ($_SESSION['login']) && ($_SESSION['id']==1))
{
echo '<h1>Új galéria létrehozása</h1>
<form method="post" action="uj_galeria.php">
<p>Galéria neve: <input type="text" name="galnev" /></p>
<p><input type="submit" value="Létrehozás" name="ok" /></p>
</form>';
if (isset($_POST['ok']))
{
if (isset($_POST['galnev']) && !empty($_POST['galnev']))
{
$ekezetes=$_POST['galnev'];
$mappa=strtolower($ekezetes);
for ($i=0;$i<strlen($mappa);$i++)
{
switch($mappa[$i])
{
case 'á':$mappa[$i]='a';break;
case 'é':$mappa[$i]='e';break;
case 'í':$mappa[$i]='i';break;
case 'ó': case 'ö': case 'ő': $mappa[$i]='o';break;
case 'ú': case 'ü': case 'ű': $mappa[$i]='u';break;
case ' ':$mappa[$i]='_';break;
}
}
chdir('img/');
if (@mkdir($mappa))
{
chdir($mappa);
@mkdir('small');
$f=fopen('galerianev.txt','w');
fputs($f,$ekezetes);
fclose($f);
print '<p>Mappa elkészült! <a href="admin/kepfeltolt.php?mappa='.$mappa.'">Képek feltöltése</a></p>';
}
else
{
print '<p>A galéria már létezik</p>';
}
}
else
{
print '<p>Galérianév megadása kötelező!</p>';
}
}
}
else
{
echo '<p>Rossz helyen jársz!</p>';
}
?>
Mysql cellába szöveg bevitele illetve szerkesztése
Sziasztok!
Nekikezdtem egy oldalba belerakni jegyzet funkciót, vagyis beírom amit szeretnék és elmenti mysql adatbázisba.
Létrehoztam a cellát minden felhasználónak (minden felhasználónak van 1 sor, pl 'id' stb) és létrehoztam a notebook mezőt, a megjelenítését is megcsináltam már, de a bevitel és szerkesztéshez kezdő vagyok.
Valaki tudna ebben segíteni légyszíves?
Lehetőleg minnél egyszerűbben.
Köszönöm!
Üdv,
Armageddon95
■ Nekikezdtem egy oldalba belerakni jegyzet funkciót, vagyis beírom amit szeretnék és elmenti mysql adatbázisba.
Létrehoztam a cellát minden felhasználónak (minden felhasználónak van 1 sor, pl 'id' stb) és létrehoztam a notebook mezőt, a megjelenítését is megcsináltam már, de a bevitel és szerkesztéshez kezdő vagyok.
Valaki tudna ebben segíteni légyszíves?
Lehetőleg minnél egyszerűbben.
Köszönöm!
Üdv,
Armageddon95
Egy változó két elágazásban
Lécci segítsetek! Nem jövök rá hogy hogy tudnám megoldani azt hogy egy változót két elágazásban használjak.
június 4
Error404 a hivatkozás címében, de miért?
echo"<a href='http://realgameguides.com/?lang=".(($_GET['lang']=='hu')?"en":"hu");if(isset($_GET['view'])){echo"&view=".$_GET['view'];}echo (($_GET['lang']=='hu')?"'>In English":"'>Magyarul")."</a>";
A PHP értelmezés több szálon fut?
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a PHP fájlok értelmezése több szálon fut-e?
Gyakorlatban:
A vázolt esetben előfordulhat az, hogy az INSERT parancsnál már nem aktuális a fetch['sorszam'] értéke? Nagyszámú kérések, terhelés esetén.
(Az autoincrement erre a "sorszam" oszlopra nem alkalmazható!)
Ha ez a hibalehetőség előfordulhat, hogyan védhető ki?
■ Az érdekelne, hogy a PHP fájlok értelmezése több szálon fut-e?
Gyakorlatban:
$query = mysql_query("SELECT sorszam FROM fontos_adatok WHERE tulaj = "én" ORDER BY Id DESC LIMIT 1");
$fetch = mysql_fetch_array($query);
/* A végrehajtás innen átadódhat-e egy másik szálra, ami éppen a "fontos_adatok" táblát írja?*/
@mysql_query("INSERT INTO fontos_adatok VALUES ('".(fetch['sorszam'] + 1)."', 'stb', 'stb')");
$fetch = mysql_fetch_array($query);
/* A végrehajtás innen átadódhat-e egy másik szálra, ami éppen a "fontos_adatok" táblát írja?*/
@mysql_query("INSERT INTO fontos_adatok VALUES ('".(fetch['sorszam'] + 1)."', 'stb', 'stb')");
A vázolt esetben előfordulhat az, hogy az INSERT parancsnál már nem aktuális a fetch['sorszam'] értéke? Nagyszámú kérések, terhelés esetén.
(Az autoincrement erre a "sorszam" oszlopra nem alkalmazható!)
Ha ez a hibalehetőség előfordulhat, hogyan védhető ki?
június 4
böngésző címsorában ékezetes karakterek
Sziasztok!
Lehet hogy a problémám nem a web szerverekhez kapcsolódik, egyelőre nem tudom. A gondom a következő: a böngésző címsorában .hu-s címek esetében az ékezetes karakterek megfelelően jelennek meg ( pl példaweboldalcím.hu) azonban bármilyen más esetben (pl. com,info, net) már az xn-- stb. formátum jelenik meg.
Mi lehet a megoldás arra hogy ez utóbbi esetekben is ékezetekkel jelenjenek meg a webcímek a böngésző címsorában?
A választ előre is köszönöm
■ Lehet hogy a problémám nem a web szerverekhez kapcsolódik, egyelőre nem tudom. A gondom a következő: a böngésző címsorában .hu-s címek esetében az ékezetes karakterek megfelelően jelennek meg ( pl példaweboldalcím.hu) azonban bármilyen más esetben (pl. com,info, net) már az xn-- stb. formátum jelenik meg.
Mi lehet a megoldás arra hogy ez utóbbi esetekben is ékezetekkel jelenjenek meg a webcímek a böngésző címsorában?
A választ előre is köszönöm
Törlés nem fut le!
Hali! Az a problémám hogy a következő törlés nem fut le pedig minden adatot megkap.
■ <?php
if (isset($_GET['id']))
{
include ("dbconnect2.php");
mysql_set_charset("latin2");
$id=$_GET['id'];
$tabla=$_GET['tabla'];
$p="DELETE FROM `$tabla` WHERE `id` = '$id'";
print $p;
mysql_query($p);
//mysql_close($kapcs);
}