ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 2011 - Blog bejegyzés

június 30

Számítás önmagukat felüldefiniáló és memoizációt használó JavaScript függvényekkel

Poetro · 2011. Jún. 30. (Cs), 17.41

Ádám majd úgy is ki fog javítani, hogy ezeket hogyan lehetne magyarul írni: self defining function és memoization. Mindenesetre felmerült a probléma, hogy hogyan lehetne optimalizálni rekurzív függvényeket, úgy hogy egyfajta iterátorként is működhessenek. Ehhez írtam egy nagyszerű kis függvényt, ami a Fibonacci-sort számítja ki, de kicsit érdekesen. Ami meglepő lehet, hogy a függvény az első sorban felüldefiniálja és bővíti magát pár tulajdonsággal és metódussal. Például gyorstárazza a már eddig kiszámolt értékeket, mindezt egy hordozható formában.

június 14

Frontend meetup júniusban

Török Gábor · 2011. Jún. 14. (K), 18.16

Június 23-án, csütörtökön kerül megrendezésre a budapesti frontend designerek és techie-k rendes havi találkozója. Velvárt András (Response) a Kinect Maps alkalmazás kapcsán a Kinect és UX kapcsolatáról tart előadást. Bobor Szabolcs (Mito) egy designereknek kidolgozott sorvezetőt mutat be, amely a webes űrlap tervezésben segít. Udvardy Dávid (Prezi.com) a Prezi szoftver felületének kulissza titkait osztja meg veletek. Gazdik Richard pedig a Dragontape tervezésének és kidolgozásának kihívásairól mesél.

június 13

Doc1st, dokumentum-vezérelt fejlesztés

Török Gábor · 2011. Jún. 13. (H), 16.23

A múlt heti budapesti Agilis meetupon tartott előadást Vég Csaba az általa kidolgozott Doc1st (Document First) fejlesztési módszertanról és hozzá kapcsolódó eszközről. A Doc1st a Test-Driven Development (tesztvezérelt fejlesztés) elgondolásán alapul, azt bővíti ki. A Doc1st lényege, hogy a fejlesztést a dokumentáció írásával kezdjük. Ahogy a TDD-vel tulajdonképpen a felhasználói eseteket, peremfeltételeket fektetjük le kódként megfogalmazva, addig Doc1st esetén magát a követelményt, a use case-t fogalmazzuk meg és illesszük be a kódba emberi nyelven megjegyzésként.

Drupal 7 workshopon jártam

Török Gábor · 2011. Jún. 13. (H), 15.43

Az elmúlt hetekben az Integral Vision szervezésében egy Drupal workshop került megrendezésre Budapesten. A három szakaszos kurzus utolsó, a Drupal 7 mélységeit feltáró állomására a Weblabor is meghívást kapott. Az alábbiakban a workshopon eltöltött két nap élményeit foglalom össze.

június 8

IPv6 fejlesztőknek

janoszen · 2011. Jún. 8. (Sze), 08.11

Itt a jövő internet protokollja, a nagy hosting centrumok egymás után kapcsolják be a gépeiken az IPv6-ot. Itt az ideje, hogy felkészítsük az alkalmazásainkat az IPv6 kezelésére. Szerencsére a feladat nem bonyolult, a legtöbb munkát elvégzi helyettünk a webszerver. Nekünk csak a címek kezelését kell megoldani.

június 3

Magyarországi Web Konferencia 2011

Joó Ádám · 2011. Jún. 3. (P), 14.49

Idén ősszel, 2011. október 8-án, Buda várában, a Szentháromság téren ismét megrendezésre kerül a legnagyobb múltú hazai szakmai seregszemle, a Magyarországi Web Konferencia.

Az egésznapos konferencián ismét az a célunk, hogy kezdőknek és profiknak egyaránt útmutatást nyújtsunk a legújabb webes trendek és technológiák útvesztőjében, legyenek bár fejlesztők, grafikusok vagy azok, akik kettejüket összehozzák.

Mint mindig, most is várjuk tapasztalt előadók és támogatók jelentkezését a szervezok@webkonf.org címen!

Hogy mindig képben légy, kövess minket és szólj másoknak, csiripelj magad is, írd meg a faladra, bökd meg a melletted ülőt!