ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 2011 - Blog bejegyzés

május 28

Az első OpenAcademy

rhapsodhy · 2011. Május. 28. (Szo), 08.33
A BalaBit IT Security és a BME AAIT tanszékének közös kezdeményezése volt a csütörtökön rendezett első OpenAcademy. A konferencia egy koncepció köré épült: menjen vissza mindenki az iskolába egy kicsit – vagy adott esetben maradjon, ahol van, a sikeres vizsga után mintegy felüdülésként, az egyetemen: a helyszínt a BME Q épülete adta.

május 27

Ott voltam az Open Academy-n

Tyrael · 2011. Május. 27. (P), 13.10
Tegnap alkalmam volt részt venni a Balabit szervezésében tartott Open Academy rendezvényen, és úgy gondoltam hogy leírom a véleményemet az eseményről.

május 19

Alkalmazkodó-felülettervezés a Frontend Meetupon

Török Gábor · 2011. Május. 19. (Cs), 18.49

Május 26-án, jövő hét csütörtökön a grafikusokat és fejlesztőket megcélzó Frontend Meetup alkalmával a megjelenítőhöz alkalmazkodó webes felülettervezésről (responsive web design) lesz szó.

május 17

Viselkedésvezérelt fejlesztés JavaScriptben júniusban

Török Gábor · 2011. Május. 17. (K), 19.27

Röviden: budapest.js, június 6. hétfő, 19.00, Prezi. Hosszabban: A júniusi JavaScript fejlesztői találkozóra a viselkedésvezérelt fejlesztést (Behavior driven development, BDD) tűztétek ki témául. Aba Péter módszertani bevezetőt tart, majd bemutatja a Jasmine BDD keretrendszert. Bácsi László veszi át tőle a fonalat, aki a Vows–should.js–Sinos.js együttes erejét demonstrálja. Ha érdekel a téma, jelentkezz a meetup oldalán. Ha nem férsz be, videoszalagon visszanézhetők leszünk.

 

május 11

Google Maps JavaScript API a budapest.js-en

Török Gábor · 2011. Május. 11. (Sze), 18.00

Május 16-án, hétfőn tartjuk az ehavi budapesti JavaScript szakmai találkozót, melynek keretében a térkép-orientált webalkalmazásokról beszélgetünk. Ketten jelentkeztetek előadónak: Gede Mátyás (ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék) a Google Maps JavaScript API használatához nyújt bevezetést, Győrffy Péter (geospace.hu) pedig a témát folytatva gyakorlati tippekkel szolgál. Ha szerepel a munkaköri leírásodban a JavaScript szó, vagy csak egyszerűen nyitott vagy a technológiára, gyere el. A helyszín a Prezi irodája. Videofelvétel a megszokott rendben lesz. Jelentkezni a meetup oldalán tudsz.