ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 2011 - Blog bejegyzés

március 28

Tipográfia a weben a Frontend Meetupon

Török Gábor · 2011. Már. 28. (H), 09.50

Április 7-én, csütörtökön este, a budapesti Frontend Meetup keretében a webes tipográfia lesz a téma. Az alábbi előadásokra számíthatsz.

  • Pócs Ádám (TypoSzalon) – Mi a tipográfia szerepe, miért fontos rá odafigyelni digitális médiák esetében (is)?
  • Joó Ádám (Weblabor) – Tipográfia a weben: a web mint rugalmas médium
  • Kulcsár Zsolt (Integral Vision) – Tipográfia és usability
  • Hardi János (Prezi) – Tipográfiai lehetőségek a weben ma

március 17

Microsoft-technológiai könyvek érkeztek

Török Gábor · 2011. Már. 17. (Cs), 07.33

Érdekelnek a microsoftos webes technológiák? Szívesen olvasnál az ASP.NET keretrendszerről, megismerkednél az Expression Web vagy Expression Design lehetőségeivel? Van egy tucat könyvünk, amit nektek szereztünk.

Könyvek Microsoft-technológiákról
Te melyiket fogod elolvasni?

március 17

Hírlevél küldés előadás a Docler Akadémián

janoszen · 2011. Már. 16. (Sze), 22.56

Melyik webfejlesztő nem ütközött még bele a hírlevél küldés feladatába? Melyik fejlesztő nem vakargatta már tanácstalanul a fejét, amikor egy-egy nagy szolgáltató a legjobb igyekezet ellenére spam mappába helyezte a levelét? És ki nem futott még bele abba, hogy teszt fázisban minden jól ment, ám több ezer levél kiküldésekor egyszer csak elkezdett köhögni az addig olajozottan működő gépezet?

március 15

Firefox 4.0 és LibreOffice 3.3.2 kiadási buli

KAMI911 · 2011. Már. 15. (K), 20.11

A Mozilla Firefox böngésző és a LibreOffice irodai programcsomag magyar közösségei ismét együtt ünneplik az új verziók megjelenését. A már-már hagyományosnak tekinthető rendezvénynek ismét az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézója ad majd otthont. A külföldön már mélyebb gyökerekkel rendelkező kiadási partik célja, hogy a Firefox és LibreOffice hazai rajongói, honosítói, fejlesztői és felhasználói kötetlen formában ünnepeljék meg az új verziók megjelenését és megvitassák egymással ötleteiket. Az ilyen közösségi összejövetelek jó alkalmat teremtenek az új programok képességeinek megismerésére, valamint a közösségi tagok személyes találkozójára is.

március 14

Szabad az út a táblázatos oldalak előtt

Joó Ádám · 2011. Már. 14. (H), 18.20

2011. március 10-én Sam Ruby, a W3C HTML Munkacsoportjának társelnöke bejelentette, hogy a munkacsoport megvizsgálta a Richard Schwerdtfeger által benyújtott 130-as számú indítványt Táblázatok engedélyezése oldalelrendezés céljából címmel.

március 11

Saját tulajdonságok animálása jQuery-vel

Poetro · 2011. Már. 11. (P), 11.24

A következő budapest.js találkozón fej-fej mellett hasonlítjuk össze a népszerű JavaScript keretrendszereket. Ennek kapcsán elkezdtem kutakodni, hogyan lehet saját attribútumokat, illetve tulajdonságokat animálni, illetve CSS-ként kezelni jQuery segítségével.

március 9

Debreceni Drupal Napok 2011

Török Gábor · 2011. Már. 9. (Sze), 10.26

Március 26-27-én kétnapos rendezvénynek ad otthont Debrecen. A 2011-es Debreceni Drupal Napok főszervezőjét, Kurucz Istvánt (@nevergone) kérdeztük.

március 7

JavaScript keretrendszerek fej-fej mellett – márciusban is budapest.js

Török Gábor · 2011. Már. 7. (H), 19.04

Ha március 22-én, kedden este épp nem a szegedtechre mész, akkor a budapesti JavaScript fejlesztők márciusi találkozójára invitállak. A téma négy népszerű ügyféloldali JavaScript keretrendszer (Dojo, jQuery, MooTools, YUI) összevetése lesz egy egyszerű példa alkalmazáson keresztül. Ha az általad kedvelt libraryt nem látod a listában, gyere el, és mutasd be 5 percben. Ha kellően merész vagy, akkor csináld meg otthon te is a feladatot, hogy összevethesd a saját megoldásodat azzal, ahogyan mások megoldották. Jelentkezz, amíg beférsz!

március 5

Szeged Tech Meetup – Márciusi találkozó

itarato · 2011. Már. 5. (Szo), 15.40

A szegedi webfejlesztői meetup következő időpontja: március 22., 17 óra. Helyszíne a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete (Aradi vértanuk tere), Bólyai terem.

Az esten két előadást tekinthetnek meg a résztvevők: Refactoring, avagy a forráskód minőségének javítása Szabó Gábor és Szerveroldali template rendszerek használata portálfejlesztéshez (Smarty) Toldi Miklós és a NexusGold csapatának jóvoltából.

Mindenkit szeretettel várunk, a részvétel változatlanul ingyenes.

 

március 4

Weblabor bögrék, limitált kiadás

Török Gábor · 2011. Már. 4. (P), 21.27

Zsírúj fekete színű Weblabor bögrék érkeztek.

Főszerepben: a Weblabor bögre
Fekete Weblabor bögre – a készlet erejéig