ugrás a tartalomhoz

Firefox 4.0 és LibreOffice 3.3.2 kiadási buli

KAMI911 · 2011. Már. 15. (K), 20.11

A Mozilla Firefox böngésző és a LibreOffice irodai programcsomag magyar közösségei ismét együtt ünneplik az új verziók megjelenését. A már-már hagyományosnak tekinthető rendezvénynek ismét az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézója ad majd otthont. A külföldön már mélyebb gyökerekkel rendelkező kiadási partik célja, hogy a Firefox és LibreOffice hazai rajongói, honosítói, fejlesztői és felhasználói kötetlen formában ünnepeljék meg az új verziók megjelenését és megvitassák egymással ötleteiket. Az ilyen közösségi összejövetelek jó alkalmat teremtenek az új programok képességeinek megismerésére, valamint a közösségi tagok személyes találkozójára is.

Az itthon és Európában is ismert és piacvezető nyílt forráskódú böngésző, valamint a közkedvelt nyílt forráskódú irodai programcsomag is új verzióval jelentkezik az elkövetkező hetekben. Mind a Firefox böngésző legújabb 4.0-s, mind a LibreOffice irodai programcsomag hamarosan megjelenő 3.3.2-es verziószámú kiadása számos újdonságot ígér a felhasználók számára. Az újdonságokat rövidebb előadásokon keresztül fogják bemutatni a közösség tagjai. Mindezek mellett a LibreOffice alapértelmezett fájlformátumát megtestesítő nyílt dokumentumformátum fontosságáról, az OpenDocument Formatról (ODF) is szólni fog egy előadás. Ennek az apropója az, hogy a kiadási buli a Dokumentumszabadság Világnapján kerül megrendezésre.

A Dokumentumszabadság Világnapja olyan alulról jövő kezdeményezés, amely a szabad dokumentum-formátumok és nyílt szabványok terjesztését tűzte ki célul. A dokumentumszabadság azt jelenti, hogy mindenki szabadon hozhat létre, küldhet, menthet el elektronikus dokumentumokat anélkül, hogy egy adott cég saját tulajdonú szoftverjét kellene használnia.

Az apróbb-nagyobb meglepetések mellett világgá kürtölheted, hogy miért kedveled a Firefoxot és a LibreOffice-t. Aki rókát formázó jelmezben, festésben jelenik meg, további ajándékra is számíthat.

A találkozó helye:
Az Uránia Nemzeti Filmszínház kávézója
1088 Budapest, Rákóczi út 21.
Ideje:
2011. március 30. (szerda) 18.00

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt. Hívd el barátaidat is. A belépés az eseményre ingyenes.

Kérünk, hogy a Facebookon vagy az iWiW-en jelezd jöveteledet.