ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 2011 - Blog bejegyzés

április 29

Domain regisztráció a Docler Akadémián

DotRoll · 2011. Ápr. 29. (P), 06.23

Szeretnéd megtudni, hogyan működik a domain regisztráció és milyen munkát végez egy regisztrátor? Kíváncsi vagy a TLD-k közötti különbségekre és a regisztráció buktatóira? Megértenéd a DNS rendszer működését? Most itt az alkalom!

április 22

Megszűnik a .hu várólista június 1-től

DotRoll · 2011. Ápr. 22. (P), 09.56

A .hu regisztrátorok tegnap délután kapták meg a hírt az Internet Szolgáltatók Tanácsától miszerint június elsejétől átalakul a .hu domain regisztrációs szabályzat, ennek értelmében változik a domain regisztráció menete.

április 21

HTML5 Konferencia májusban

Török Gábor · 2011. Ápr. 21. (Cs), 10.36

2011. május 7-én szombaton kerül megrendezésre a HTML5 Konferencia Budapesten. A gyakorlati megközelítésű rendezvény a szélesebb értelemben vett HTML5-öt tűzte témájául. A konferencia előadói mind-mind saját tapasztalataikon keresztül mutatják be a technológiai újdonságokat, hogy jelenleg hol tart a web, mik a lehetőségek és korlátok.

április 18

Debreceni Drupal Napokon jártam

Török Gábor · 2011. Ápr. 18. (H), 08.36

Március utolsó hétvégéjén kétnapos szakmai rendezvénynek adott otthont Debrecen belvárosa.

április 17

CSS osztályok helyesírása

Török Gábor · 2011. Ápr. 17. (V), 19.15

Örök vita téma, hogy HTML elem és CSS osztály azonosítók elnevezéséhez használt szóelválasztó karakter aláhúzás legyen vagy kötőjel, vagy inkább egyik sem, és a camelCase írásmód javasolt. A legtöbb esetben ki-ki szájízére bízzák a döntés meghozatalát, a minap viszont Madmartigan felvetett egy gyakorlatban is érdekes szempontot a CSS osztályok célszerű írásmódjával kapcsolatban.

Offline webalkalmazások az áprilisi budapest.js-en

Török Gábor · 2011. Ápr. 17. (V), 16.55

Április 18-án, hétfőn a budapesti JavaScript fejlesztői találkozójának tárgya az offline weblkalmazások. A meetupon Hardi János a HTML5 offline vetületeiről mesél, Aba Péter ImageHarvester kódnevű Google Chrome kiterjesztését mutatja be. A prezentációjukat követően lehetősége van bárkinek a témához kapcsolódó saját fejlesztését bemutatni 5 percben. kapcsolódik. A helyszín a Prezi irodája. A meetupról videofelvétel készül.

 

április 13

JavaScript objektumok azonosítása

inf · 2011. Ápr. 13. (Sze), 21.18

Néhányszor belefutottam abba a problémába JavaScriptnél, hogy csak nehezen lehet létrehozni objektum kulcsos mapeket ill. seteket. Ezért úgy döntöttem, hogy írok egy kis bejegyzést ennek a mikéntjéről. Ez a probléma többek között abban az esetben merül fel, amikor van két objektumokat tartalmazó gyűjteményünk, és a kettő metszetére van szükségünk úgy, hogy az nem tartalmazhatja kétszer ugyanazt az objektumot. Erre a leghétköznapibb példa, ha több CSS kiválasztót használunk egy lekérdezésben.