ugrás a tartalomhoz

JavaScript keretrendszerek fej-fej mellett – márciusban is budapest.js

Török Gábor · 2011. Már. 7. (H), 19.04

Ha március 22-én, kedden este épp nem a szegedtechre mész, akkor a budapesti JavaScript fejlesztők márciusi találkozójára invitállak. A téma négy népszerű ügyféloldali JavaScript keretrendszer (Dojo, jQuery, MooTools, YUI) összevetése lesz egy egyszerű példa alkalmazáson keresztül. Ha az általad kedvelt libraryt nem látod a listában, gyere el, és mutasd be 5 percben. Ha kellően merész vagy, akkor csináld meg otthon te is a feladatot, hogy összevethesd a saját megoldásodat azzal, ahogyan mások megoldották. Jelentkezz, amíg beférsz!

A feladat leírását megtalálod a meetup oldalán. A találkozó helyszíne a Prezi új irodája. A részvétel ingyenes.

A februári előadások felvételei elérhetők online. Kapcsolj át budapest.js csatornájára, hogy képbe kerülj.

 
1

Bögrék

Török Gábor · 2011. Már. 7. (H), 20.42
2

Az Ext rendszereket nagyon

prom3theus · 2011. Már. 11. (P), 00.45
Az Ext rendszereket nagyon hiányolom továbbra is a hazai köztudatból. Egyszer talán összekapom magamat annyira hogy vállalkozzak egy előadásra, de az biztos hogy csak az új 4-es változat véglegesítése után fog megtörténni. Addig értelme sincs szerintem, annyi a változás és az újítás az ExtJS 4-ben a 3-hoz képest hogy szinte felesleges a 3-asról előadást tartani. Másrészt újra el kéne mélyüljek benne, a 2-eshez küldtem pár UX-et és a 3-as előkészületeiben is elég sok bug-ot jeleztem, most valahogy a 4-esből kimaradtam, többet foglalkoztam a szerveroldali dolgokkal.

Kérdés hogy egyáltalán lenne-e igény egy ExtJS bemutatóra, vagy egy Ext Core előadásra.
3

Mindenféleképpen van igény az

Török Gábor · 2011. Már. 11. (P), 07.53
Mindenféleképpen van igény az ExtJS-re. Mint a keretrendszert bemutató előadás is van helye, de a mostani négyes kiegészítéseképpen is. Bátran csináld meg a kitűzött példát ExtJS alapokon, és oszd meg a kódot, ha pedig van időd, akkor gyere el a meetupra, és 5 percben mutasd be a megoldásod.

Az Ext Core-ról volt előadás a meetupon.
4

Talán azért nem terjedt el

nemeseri · 2011. Már. 13. (V), 01.23
Talán azért nem terjedt el itthon mert pénzes.. és kib*szott drága.
95 ezer forint akciósan / fejlesztő
ha nincs akció, akkor 115 ezer forint / fejlesztő

Es ez a _standard_ support, a premium meg dragabb.

Amikor egy iOS fejlesztéshez az éves díj 20 ezer forint, akkor szerintem egy JS frameworkert cserebe ez egy vicc.
5

Szerintem sem éri meg,

inf · 2011. Már. 13. (V), 02.09
Szerintem sem éri meg, kipróbáltam egy projektben, és nagyon nagy pofáraesés lett a vége. Nem elég testreszabható, és az a része, amit én használtam volna elég komoly tervezési hibákkal rendelkezett. Kénytelen voltam saját kiterjesztést írni hozzá. Ha még nagyon profi munka lenne, akkor megfontolnám, de hogy ezért, amit most adnak nem fizetnék, az fix.

Ahogy nézem nem is erről szól az ext, hanem hogy az Ext.GWT-hez legyen egy cross-browser megjelenítő, szóval aki megveszi szerintem inkább a java-s részében érdekelt, ott meg nem tétel a 100 pénz.

Azt azért még hozzá kell tenni, hogy elég segítőkészek extjs-nél, feltettem kb 4-5 kérdést, és szinte azonnal kaptam választ mindegyikre. Épp most kerestem fórumokat scriptaculo-hoz, és nem találtam egy aktívat sem, a legfrissebb bejegyzés januári volt. Most vagy annyira letisztult a rendszer, hogy mindenki érti, sőt még a fejlesztésről sem kell beszélni, mert ennél már nem lehet jobbat, vagy tényleg haldoklik. Ehhez képest egy extjs mondjuk elég jó szinten van ilyen téren.
6

Hasonló tapasztalataim vannak

Hidvégi Gábor · 2011. Már. 30. (Sze), 14.56
Hasonló tapasztalataim vannak nekem is, bár mi az 1.0-val kezdtünk, de aztán túl nagy munka lett volna újabb verziókra áttérni, így maradtunk annál, de végül szépen lassan szabadulok meg tőle lépésről lépésre.

A 4.0-t megint teljesen újraírták (mint tették minden verzióváltáskor), legalábbis állításuk szerint. Annyi biztos, hogy megszabadultak a prototípusok (host object) kiegészítésétől, ami jó hír, de ettől függetlenül én továbbra sem ajánlanám.