ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 25, 2011 - Fórum téma

Osztály generálás!

Karvaly84 · 2011. Jún. 25. (Szo), 22.06
Sziasztok guruk!

Aki ráér és tud tanácsot adni az segíthetne. Leírnám röviden mire gondolok most éppen:

var FirstClass = Class(function() {
    this.name = 'FirstClass';
});

var SecondClass = Class(FirstClass, function() {
    // Itt azt szeretném elérni, hogy a this.name már legyen beállítva,
    // vagyis örökölve, az első paraméterböl mire ide jutnék.
    this.super = this.name;
    this.name = 'SecondClass';
})
Pár kérdés felmerült bennem, avval kapcsolatban hogy hogyan is érdemes ezt csinálni, egy felől jó lenne ha tudnék hibrid osztályokat létrehozni több közös őssel, evvel az a probléma hogy mikor a prototype-ot másolom több objektumbol amik egy osztály példányai akkor a instanceof operátor nem minden esetben ad vissza true értéket csak az utoljára másolt objectumot tekinti ösnek, ezt ugy oldottam meg hogy a első osztály egy példányát beírtam egy üres függvény prototype-jába majd példányosítottam, de evvel az volt a bajom hogy nem hatékony a sok függvény generálás, amit csak a megfeleő öröklés miatt vezettem be.

Továbbá pl. tegyük fel, hogy van egy Observer-ünk, amiben van ugye a lista a függvényekkel, normál esetben ez ugye privát láthatóságúnak érdemes csinálni, ha pl úgy szeretném hogy a Java-hoz hasonló módon tudjam kezelni ezt a dolgot akkor az egész osztályt a konstruktorban kell legyártanom, ami ugye megint nem hatékony.

Szóval lehet hogy kicsit zavarosra sikerült, akkor boccs, de aki ért ebből valamit és tudna nekem segíteni akár példa kódokkal azt megköszönném... a fenti kódra vissza térve jelenlegi állapotban ha kiterjesztek egy osztályt, ami ugye a példán a FirstClass, akkor a második paraméterben lévő függvényből nem érem el annak 'name' tulajdonságát, mert a Class függvény azt csinálja jelenleg, hogy a paraméterül kapott függvényekből példányt készít, amit hozzá ad egy új függvény prototype-jához, majd bele másolja ennek prototype-jába a második függvény példányának elemeit.

Építő kritika és javaslat

kataiandi · 2011. Jún. 25. (Szo), 21.44
Sziasztok!
Kicsit átszerkesztettem a honlapom kinézetét. Szeretném összegyűjteni az összes hibákat (szerkezeti és kinézetieket is), hogy tudjam merre és hogyan tovább.(a hirdetésekben a kódokat úgy kaptam a hirdetőtől) Előre is köszönöm!
Andrea
 

PNG élsimítás/recefice

Kérésre törölve 18. · 2011. Jún. 25. (Szo), 15.43
Sziasztok!

Egy egyszerű problémával bajlódok: van egy vektoros embléma, amit Illustratorban csináltam. Fel akarom tenni webre. Png-t használok, mivel átlátszónak is kell lennie, de nem ez a lényeg.

A lényeg az, hogy ha élsimítást használok a png-be mentéskor, akkor a betűk szépek (bár nekem kicsit túl élsimított), viszont a vonalas rész - egy egyenes aláhúzás - nagyon rondán fest, mert nem szép, határozott a vonal, hanem az élsimítás miatt gyenge, kissé elkent hatású.

Ha viszont nem használok élsimítást, a vonal tökéletes, viszont a körvonalak olyan recések, hogy azt nem lehet úgy feltenni.

Milyen megoldást tudtok javasolni?

Egyáltalán: miért nem megy át úgy a vonalas kép, ahogy az van eleve, miért kel élsimítás, illetve a nem élsimítástól miért lesz rosszabb, miért nem olyan, mint az eredeti?
 

flv beillesztése htm-be

NosnOsnoS · 2011. Jún. 25. (Szo), 15.06
Az a kérdésem,hogy hogyan lehet ez?
 

Átirányítás közben....

NosnOsnoS · 2011. Jún. 25. (Szo), 15.00
Halló!
Az lenne a kérdésem,hogy hogyan lehet azt megoldani,hogy úgy irányítson át 1olal,hogy közben a formot tovább küldi?
KÉP
 

A form két végén.....

NosnOsnoS · 2011. Jún. 25. (Szo), 14.40
Halló gyerekek!
Az lenne a kérésem,hogy hogy hogyan lehet elő hívni
ezt:
<form action="form_action.asp" method="get">
  First name: <input type="text" name="fname" /><br />
  Last name: <input type="text" name="lname" /><br />
  <input type="submit" value="elküld" />
</form>
ebbe?
 

float hiba

ottucsakj · 2011. Jún. 25. (Szo), 11.14
Sziasztok
Adott egy oldal. Chrome, Firefox és Opera alatt nekem működik, viszont IE 8 alatt a floatolt divek kiszaladnak a szülő objektumukból. Meg tudná valaki mondani, hogy mi a hiba és, hogy mit kéne tennem, hogy működjön?
Köszi,
Ottucsakj
 

számolóka

kadars · 2011. Jún. 25. (Szo), 07.36
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Készítettem flashben egy egyszerű "számolókát": létrehoztam egy legördülő menüt. Ebbe beírtam az adatokat (pia, leves, előétel, stb...), majd értékeket adtam neki: 25, 30, 35.... Ez alá kirajzoltam egy ablakot, amelyben meg kell jelenjen a kiválasztott elem értéke - tehát ára.
Készítettem egy input text ablakot, amibe majd jön beírva, hogy a kiválasztott valamiből (például piából...), hányat kérek.
És van egy negyedik ablak, amelyben meg kellene jelenjen az eredmény, tehát a két szám szorzata.
Tehát ha a legördülő menüben kiválasztom a piát, akkor a kettes ablakban megjelenik ennek az ára - vagyis a 25. Majd ha a hármas ablakba beírok egy 2-est, akkor egy gombnyomásra a négyes számú ablakban megjelenik a két szám szorzata, vagyis az 50.
Most pedig a kérdésem: hogyan kell deklarálni a változókat?