ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 13, 2011 - Fórum téma

Kisérletező kedvű Wordpress tesztelőket keresek

janoszen · 2011. Jún. 13. (H), 21.09
Sziasztok!

Nemrég publikáltam az egyelőre még kezdeti fázisban levő Whitelabel Wordpress projektemet a GitHubon. A cél egy olyan frontend / plugin halmaz létrehozása volt, amely elfedi azt, hogy alatta egy Wordpress fut, elsődlegesen azért, mert időnként bizonyos megrendelők nem szeretik, ha kilátszik a működés.

A projekt jelenleg még meglehetősen kezdeti fázisban van, mert az egyik saját oldalamhoz készült és abból takarítottam ki a fölöslegeket. Ennek ellenére szeretnék meghívni mindenkit, aki érez magában affinitást a kódolvasásra, illetve a későbbiekben a tesztelésre, hogy csatlakozzon küldje be az ötleteit, javaslatait.

Köszönöm a segítséget!

János
 

Weboldal felépítés segítség

iddqd · 2011. Jún. 13. (H), 17.47
Sziasztok! Kezdő, "hobbi" weboldal készítő vagyok némi alapokkal, tanulási fázisban. :)
Egy kis segítségre lenne szükségem! Szivességből családnak szeretnék egy komplikáltabb oldalt készíteni. Ez egy utazással, programokkal foglalkozó oldal, ( kisvállalkozás ),
és olyan opciókat szeretnék bele: regisztráció, folyamatos hirek/cikkek miegymás megjelenitése a főoldalon, kommentelési lehetőségek, foto galéria és pár aloldal, és a veluk kapcsolatban álló szállások bemutatása. Tehát egy folyamatosan után szerkesztendő tartalommal müködne.
Erre gondolom egy sima statikus html oldal nem túl célszerű, adatbáziskezelés kellene. ( php,mysql ?? )
Szóval a kérésem az lenne, ha valaki leírná nekem csak nagyvonalakban, ennek a célszerű felépítését, mire van hozzá szükségem, mikbe ássam bele magam, hogy induljak el rajta, hogy is néz ki az egész. Ezért nagyon hálás lennék. A "részleteket" majd én bepotolom idő mint a tenger rá! :D
Előre is köszi a segítséget!
 

MySQL eredmény sorokból HTML table egymás utáni oszlopokban sorokból oszlopok

randomly · 2011. Jún. 13. (H), 09.58
Helló!

Képtelen vagyok kitalálni hogyan kell ezt csinálni.
Kapok egy 2 soros eredményt a MySQL-ben.
NévAdat1Adat2
első25
második46


De megjeleníteni így szeretném.
Névelsőmásodik
Adat124
Adat256


Szóval nem tudok rájönni, hogyan szokás ezt csinálni. Olyan összehasonlítás félét szeretnék de nem vízszintes sorokkal hanem függőlegesen, 4 - 5 oszlop plusz a tulajdonság oszloppal kezdés.

Köszönöm az iránymutatást előre is.
 

Szerver architektúra tervezés

szabo.b.gabor · 2011. Jún. 13. (H), 08.03
Sziasztok!

volt nemrégiben (mondjuk az elmúlt fél évben) egy igen jó cikkre link a weblaboron :) el is mentettem, de nyomi voltam és elveszett..

szóval kb arról szólt, hogy hogyan csináljunk php alkalmazást ami bírja a terhelést, adatbázis oldalról megközelítve. volt benne némi szerzver architektúra kialakításról is szó (fizikai gépeken 1 webszerver, 1 mysql vs különválasztani a mysql részeket teljesen), egy kicsi proxy. aztán alkalmazás szinten írást és olvasást végző szkriptek különválasztása. írás master szerverre, olvasás a másolatokról. valamint még volt szó benne az adatbázis felosztásáról is (jól elkülöníthető táblákat külön adatbázisba).

ilyesmik.

nem tudjátok esetleg a linkjét ennek a cikknek. vagy ilyen témában pár link jól jönne.

köszönöm.