ugrás a tartalomhoz

Weboldal felépítés segítség

iddqd · 2011. Jún. 13. (H), 17.47
Sziasztok! Kezdő, "hobbi" weboldal készítő vagyok némi alapokkal, tanulási fázisban. :)
Egy kis segítségre lenne szükségem! Szivességből családnak szeretnék egy komplikáltabb oldalt készíteni. Ez egy utazással, programokkal foglalkozó oldal, ( kisvállalkozás ),
és olyan opciókat szeretnék bele: regisztráció, folyamatos hirek/cikkek miegymás megjelenitése a főoldalon, kommentelési lehetőségek, foto galéria és pár aloldal, és a veluk kapcsolatban álló szállások bemutatása. Tehát egy folyamatosan után szerkesztendő tartalommal müködne.
Erre gondolom egy sima statikus html oldal nem túl célszerű, adatbáziskezelés kellene. ( php,mysql ?? )
Szóval a kérésem az lenne, ha valaki leírná nekem csak nagyvonalakban, ennek a célszerű felépítését, mire van hozzá szükségem, mikbe ássam bele magam, hogy induljak el rajta, hogy is néz ki az egész. Ezért nagyon hálás lennék. A "részleteket" majd én bepotolom idő mint a tenger rá! :D
Előre is köszi a segítséget!
 
1

tartalom kezelő rendszer

tilos · 2011. Jún. 13. (H), 17.55
Legegyszerűbb szerintem erre a Drupal , Joomla , Wordpress tartalom kezelő rendszerek , kismillió sablon van hozzájuk ingyen illetve fizetős változatban is . Regisztráció , kommentezési lehetőség , like olás is ...stb stb. Szóval szerintem ezekbe ásd bele magad :)
2

Re: tartalom kezelő

iddqd · 2011. Jún. 13. (H), 18.08
Tehát ha jól értem ezek valamelyike megoldja nekem a tartalom kezelést ahelyett hogy nekiállnék saját php rendszert irni meg először is megtanulni :D és erre irhatok is saját felületet ? tehát lényegében ez egy motor sok előre megirt funkcióval ha jól értem. na mind1 átrágom magam ezen. Köszi
3

igen

tilos · 2011. Jún. 13. (H), 18.12
nagyjából jó irányból közelítetted meg a dolgok lényegét ,megvan írva az alap felület , te létrehozod benne a menüket , almenüket miegymást benne , keresel hozzá egy neked tetsző sablont , adatokkal feltöltöd , beállítod hozzá az adatbázist és kész is :)
4

oke de mi a hátránya?

iddqd · 2011. Jún. 13. (H), 18.23
Kicsit ugy érzem ez olyan hülyegyerekistudjon weblapot csinálni dolog, gondolom a funkciók testreszabása korlátolt, mert különben mindenki ezt használná.
5

egy próbát megér

tilos · 2011. Jún. 13. (H), 18.34
kicsit igényesebb és komolyabb mint egy blogspot os vagy egyéb csodás oldal amit a nem hozzá értő önjelölt dizájnerek gányolnak össze maguk . A drupal , wordpress , joomla konbón meg hivatali portáltól kezdve média szájtokig rengeteg féle található meg .
6

a CMS jó dolog :)

Blintux · 2011. Jún. 13. (H), 21.22
Ne becsüld alá a CMS-eket! :) Ezekkel akár néhány perc alatt is lehet egyszerű weboldalak készíteni, de akár komoly oldalakt is lehet velük készíteni, több hetes munkával.
Például a Weblabor Drupalt használ, a tv2.hu WordPress-t, és számos cég választja a Joomlat CMS-nek...
Lényeg, hogy ha minél jobban értesz a programozáshoz, annál többet kihozhatsz ezekből. És legjobb dolog, hogy egy biztos alapra építheted a weboldaladat, nem kell az alap funkciókat a semmiből megírni, mint pl: adatbázis kezelés, beléptető rendszer, biztonsági funkciók, sablonozhatóság, etc...
7

Drupal

Nagy Gusztáv · 2011. Jún. 14. (K), 07.42
Én a Drupal mellett teszem le a voksom. Bár ezzel se lesz gyors, ha még nem használtad, de meg fog térülni a befektetett idő.

Az Utazom.com oldal Drupallal készült, tanácsadóként vettem részt a fejlesztésben.
8

idő az van

iddqd · 2011. Jún. 14. (K), 18.31
Köszönöm időm az van beleásom magam ezekbe a napokban!