ugrás a tartalomhoz

PNG élsimítás/recefice

Kérésre törölve 18. · 2011. Jún. 25. (Szo), 15.43
Sziasztok!

Egy egyszerű problémával bajlódok: van egy vektoros embléma, amit Illustratorban csináltam. Fel akarom tenni webre. Png-t használok, mivel átlátszónak is kell lennie, de nem ez a lényeg.

A lényeg az, hogy ha élsimítást használok a png-be mentéskor, akkor a betűk szépek (bár nekem kicsit túl élsimított), viszont a vonalas rész - egy egyenes aláhúzás - nagyon rondán fest, mert nem szép, határozott a vonal, hanem az élsimítás miatt gyenge, kissé elkent hatású.

Ha viszont nem használok élsimítást, a vonal tökéletes, viszont a körvonalak olyan recések, hogy azt nem lehet úgy feltenni.

Milyen megoldást tudtok javasolni?

Egyáltalán: miért nem megy át úgy a vonalas kép, ahogy az van eleve, miért kel élsimítás, illetve a nem élsimítástól miért lesz rosszabb, miért nem olyan, mint az eredeti?
 
1

élsimítás

Poetro · 2011. Jún. 25. (Szo), 15.58
Az élsimítás azért kell, hogy ne legyen recés a széle. Azt hogy milyen élsimítási eljárást használsz, rajtad múlik. Mivel nem tudjuk, hogyan néz ki a képed nem nagyon tudok tanácsot adni, valamint Illustrator-t se használtam már vagy 5 éve, így nem tudom milyen beállításai vannak. Legjobb lenne, ha megmutatnád, milyet szeretnél, és helyette milyet kapsz, és hogy hogyan néz ki az egész Illustrator-ban.
2

külön-külön?

solkprog · 2011. Jún. 25. (Szo), 18.37
Ugyan az Illustrator nem ismerem.
de nem lehetne csak a szöveget elsimítani, meg a körvonalakat? és a vonalas részt meg békén hagyni? (Illustratorban kijelölés szerint, vagy réteg szerint..)
vagy akár elmenteni külön-külön (a simított részeket külön a többitől) és a végén egybeszerkeszteni?
3

Exportáláskor nincs lehetőség

Kérésre törölve 18. · 2011. Jún. 25. (Szo), 22.31
Exportáláskor nincs lehetőség csak az említettek megadására. Sajnos még azt sem tudja - javítson ki valaki, ha tévedek - mint a Corel-ben, hogy csak a kijelölt részt mentse.

Szóval mivel egy képet kapok, jpg, png, mindegy, amit be tudok helyezni a honlapra, nem lehet mikor különválasztani a dolgokat.

Szóval a VML (Vector Markup Language) nem arra való, hogy vektoros dolgokat is fel lehessen pakolni a webre?
4

VML és SVG

Poetro · 2011. Jún. 25. (Szo), 23.36
A VML arra való, de csak akkor, ha Microsoft technológiát használó böngésző a célpont, mivel csak az támogatja. Minden egyéb esetben SVG lenne a megfelelő formátum, amit az Internet Explorer 9 is támogat már régebbi változatok csak plugin segítségével.
5

Egész pixelek

Endyl · 2011. Jún. 27. (H), 09.46
Valószinűleg a vonal nem esik egész pixelre, hanem valami tört érték a pozíciója vagy a vastagsága, így az élsimítás elsimítja az összes pixelen, amelyikbe belelóg, így homályos lesz (összemosódik a háttérrel).

Illustrator verziótól függően van "Snap to pixel grid" opció, vagy ha az általad használtban még nincs ez, akkor neked kell gondoskodni róla, hogy minden objektum, aminek szükséges, az pontosan illeszkedjen pixelekre.