ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 29, 2010 - Fórum téma

css használata átirányítással... szabad ilyet?

Balazs55 · 2010. Szep. 29. (Sze), 20.56
Sziasztok

Arra vagyok kíváncsi, hogy szabad e olyat csinálni, hogy egy honlap css-jét használni, átlinkeléssel:

Tehát, pl megtetszik egy honlapstílusa, menüje vagy bármi, és a forráskódjában ugye ottvan a css je, és akkor én azt belinkelhetem a saját html oldalamra css-nek?

Aztán, egy másik hasonló kérdésem, hogy ha egy másik oldalon megtetszik egy mozgó lenyíló menü, ami pl JS-el működik, a JS habár nyílt hozzátevő, de jogvédett?

Tehát bátran lementhetek bármilyen honlapról JS-t és használhatom a saját oldalamhoz?
vagy valamilyen jogszabályok erre is vonatkoznak? Ha igen miben kell eltérnie az eredetitől, hogy már sajátnak bizonyuljon? azaz mit kell változtatni rajta.

Tehát tömören, ha megtetszik egy "alkatrész" menü, vagy egyéb ami css és JS fileból áll, legálisan másolhatóe, saját használatra...

Végül: jól tudom, hogy azok a JS filek amik eleve googleről vannak linkelve a htmlben bárki használhatja? pl: (ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js)

Válaszaitokra számítok, és előre is kösz.
 

PHP session, felétel kérdés

LordEVon · 2010. Szep. 29. (Sze), 10.42
Heló!
Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémámra. Van egy oldal, ahol lehet rendelni, s a kosar.php-ben írom ki az aktuális rendelés állását. Eddig úgy volt, hogy a "nev" feltétel szerint irta ki az újabb tételeket a listába, viszont meg kéne valahogy (nem tudom hogy) oldani, hogy a "nev" és a "nev_feltet" alapján írja ki.

MySQL két adatbázisból lekérés

csibe525 · 2010. Szep. 29. (Sze), 08.18
Sziasztok!

Keresnék megoldást (vagy javaslatokat) arra a problémára, hogy van két adatbázisom, amiben tárolok adatokat (nem két táblám). Az egyik tábla oszlopában vannak azok az adatok, amelyekkel a másik tábal (mely már másik db-ben van) megfelelő sorait szeretnén kiszűrni.
Eddig azt találtam ki, hogy simán SELECT-el kiveszem azt az egy oszlopt, amire szükségem van, beteszem egy tömbbe, majd a másik db-n egy bejárással egyesével SELECT-elem ki a kívánt adatokat.
Szerintem ez elég "csúf" megoldás.
Az adatbázisok felépítése, körülmények:
Egy táblában vannak az userek adatai, illetve ugyanebben az adatbázisban vannak még adatok tárolva. A másik adatbázisban csak az userek id-je van tárolva, és vannak hozzárendelve tartózkodási helyek, idők. Itt ugye többször is megjelenhet az id. A lekérés lényege, hogy azokat az usereket (neveiket) tudjam kilistázni, akikhez van hozzárendelve hely (vagy azokat akikhez még nincs, tehát INVERZ).

Remélem, érthetően zagyváltam!

Köszi előre is!

csibe525