ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 12, 2010 - Fórum téma

jqery div kezelés

thelol · 2010. Szep. 12. (V), 14.32
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy frame-t szeretnék div-el kiváltani. Az index.php hívja meg az osztályokat, illetve config változókat tartalmazó php fileokat. A gond az, hogy mikor a $().load() utasítással meghívom a php file-t, akkor az nem kapja meg se a config változókat, se a classokat. Hogy lehetne megoldani, hogy csak a div frissüljön, de az adatokat is átvegye?
 

.htaccess RewriteRule, de hogyan

newyorkerboy · 2010. Szep. 12. (V), 10.07
Üdv!
A következőt szeretném megvalósítani:
Van egy könyvtár-struktúrám, valahogy úgy, hogy a főmappán belül egy mappában vannak a PHP és JS fájlok, egy másikban a képek, és ezekre a PHP-kban ../-el hivatkozok.
A scriptek is a ../ eléréssel működnek, elég macerás lenne átírni mindenhol.
A konkrét probléma tulajdonképpen az lenne, hogy jelenleg www.tárhely.hu/layout címen tudom elérni az oldalt, ezen a mappán kívül, de azonos szinten vannak mappákban a szükséges fájlok, és nyilván nem tudom egy szinttel feljebb tenni a többi mappát, hogy megmaradjanak a működő hivatkozások, mert az már a public_html mappán kívül lenne.

.htaccess segítségével megoldható-e az, hogy tulajdonképpen minden www.tárhely.hu/valami-t www.tárhely.hu/layout/valami-nek értelmezzen? (Keresőbarát URL-t használok.)

Remélem, nem túl könnyű kérdés, én a .htaccess-el még eléggé hadilábon állok.
Köszönöm a segítséget előre is!