ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 8, 2010 - Fórum téma

Teszt robotok

Slopa · 2010. Szep. 8. (Sze), 20.21
Sziasztok!

Engem olyan robotok érdekelnének amelyekkel tesztelhetem egyes fejlesztés alatt álló portáljaimat hogy esetlegesen nagyobb látogatottság idején mennyire fut gyorsan a portál.
Ha valaki tud esetleg ilyenről és megírná nekem azt nagyon megköszönném.
 

Layout probléma

Matyas87 · 2010. Szep. 8. (Sze), 19.58
Sziasztok, már 2 órája szenvedek legyetek szívesek segítsetek.
http://img266.imageshack.us/img266/696/layoutbr.jpg
ezt a layoutot szeretném megvalósítani, előszőr kezdtem úgy hogy minden staticon van,és float lefttel szépen sikerült is.
a felépités igy néz ki:
<div id=container>
<div id=sidebar>
<div id=top>
<div id=logo></div>
<div id=mainmenu></div>
</div>
<div id=submenu></div>
</div>
<div id=picture></div>
<div id=content></div>
<div id=footer></div>
</div>

#container {
width: 900px;}
#sidebar {
width: 225px;
float: left;}
#top {
height: 410px;
width: 225px;}
#logo {
height: 140px;
width: 140px;
float: left;}
#mainmenu {
float: left;
width: 225px;
height: 260px;}
#submenu {
float:left;
width:225px;}
#picture{
height: 360px;
width: 675px;
float: right;}
#content {
width: 655px;
float: right;
#footer {
width: 900px;
height: 45px;
float: left;
}
nos ezzel az volt a probléma,hogy ha a content részbe annyi szöveget tettem ami már letolja a footert, akkor az egész oldal megugrott balra picit, és mikor főoldalról rákattintok egy ilyenre az elég csúnya. Próbálgattam mindenfélét, sidebar tartalmát absolutera csináltam és a submenu magasságát 100%ra rakva ez a jelenség már nincsen viszont nem annyira böngészőkompatibilis, lényeg a lényeg hogy ti hogy csinálnátok ezt a layoutot?előre is kösz
 

upload_max_filesize OS X-en

unregistered · 2010. Szep. 8. (Sze), 19.55
Hello!

Olyan problémám van hogy Snow Leopard 10.6.4-en hogyan lehet megoldani azt hogy az egyes weboldalaknak külön külön lehessen megadni a file feltöltés maximumát? Alapértelmezetten 2MB van beállítva de valakinek szüksége van 5-re 10-re stb...
Gondolom az nem egy elegáns/biztonságos megoldás ha mindenkinek engedélyezem a legnagyobbat globálisan, nem?

Előre is köszönöm!
 

upload_tmp_dir kéréds

unregistered · 2010. Szep. 8. (Sze), 16.51
Hello!

Olyan kérdésem van hogy ha feltöltünk egy file-t böngészőn keresztül, az egy temp mappába kerül az útja során. Az a kérdésem hogy ezek egyedi azonosítót kapnak ilyenkor vagy mi történik ha két felhasználó egyszerre akarja feltölteni "sajat_kepem.jpg" nevű file-ját nem írják felül egymást a temp-ben?

Előre is köszönöm!
 

Többnyelvű hírezés

Tanul0 · 2010. Szep. 8. (Sze), 11.59
Üdv!

Szeretnék érdeklődni, hogy ti milyen formában oldanátok meg a többnyelvű hírezést.

Bennem a következő megoldások fogalmazódtak meg:

1. Külön mező minden egyes fordított tartalomnak //ez azért nem szimpatikus, mert ha később 2 nyelvről több nyelvre szeretném bővíteni az oldalamat, akkor nagyon sok lesz a mezők száma.

2. Valamilyen elválasztó karakter sort beilleszteni a különböző nyelvű tartalmak közé és egy mezőbe rakni és lekézdezésnél darabolni. //ez azért nem szimpatikus, mert mindig le kell kérdeznem az összes nyelvet holott csak 1-re van szükségem.

3. Csinálni 3 táblát. az első a hír magyar tartalma, a második a hír más nyelvű tartalma (több sor is lehet), a harmadik pedig a hír_nyelv kapcsolatot mutatná. a következő képpen képzeltem el

news tábla

id
title
content
readed
multilang


newslang tábla

id
lang
title
content


news_newslang tábla

id
newsid
langid


Üdv!
 

ANSI fájlból szlovák karakterek kinyerése

TIV · 2010. Szep. 8. (Sze), 10.34
Sziasztok!

Kezdek meghülyülni, kérlek segítsetek. Van egy txt fájlom, amit ha megnyitok notepad++-al, akkor szlovák karaktereket (Ľ, Ť, Č) és szövegeket látok benne, tökéletesen! A notepad++ szerint a fájl kódolása ANSI, ez biztos így is van. Ezt a fájlt én beolvasom PHP-val (a betöltő fájl is UTF-8 kódolást használ) és próbálom belenyomni egy UTF-8-as táblába (utf8_general_ci, de slovak_ci-vel is próbáltam). Itt vannak a bajok. Egyszerűen eltorzulnak az ékezetek. Az Ľ helyett ékezetes z lesz, a Ť helyén nem látszik semmi phpmyadminnal (de az oldalon kérdőjel jelenik meg helyette), a Č viszont megmarad helyesen. Egyszerűen nem tudom mit csináljak. Tudni kell, hogy ha a fájl kódolását átállítom UTF-8-ra notepad++-al, akkor hibátlanul berakja őket. Ha hagyom ANSI-n, akkor torzulnak az ékezetek. Ha SET NAMES utf8-at nyomok a beszúrások előtt, akkor kb. odáig írja be a szövegeket a táblába, amíg nem jön egy kacifántosabb ékezetes betű, de van ahol simán eltünteti az ékezeteket és úgy teszi be.

Mondom jól van, akkor mb_convert_encoding($szoveg, 'UTF-8', 'auto');
Unable to detect character encoding in.... remek. Ha a fájl kódolása UTF-8, minden rendben van. Meg lehet ezt oldani php-ből én úgy érzem, de hogyan? Vagy mindig át kell állítani a fájl kódolását? Hol hibázok?

Köszönöm nagyon!