ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2010 - Fórum téma

január 8

Űrlap mezők felhasználása változóként

killerricsi · 2010. Jan. 8. (P), 20.23
A lenti programmal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Két napja próbálom megoldani a problémát, de nem sikerül. (Most tanulom a php-t.)
A if ( isset( $azonosito) && isset( $nev ) ) feltétellel indul a program.
Ha a $azonosito és a $nev változónak nincs értéke, akkor generálódik egy űrlap, ahol meg lehetne adni a két változó értékét. Ezután a program a két értéket automatikusan feltöltené egy adatbázisba.
A hiba ott van, hogy az urlap_keszit() alprogram vagy nem ad értéket a $azonosito és a $nev változóknak, vagy ezek már nem élnek az alprogramon kívül, mivel az if ( isset( $azonosito) && isset( $nev ) ) feltétel mindig false.
Próbáltam többféleképpen is átdolgozni a programot, de sehogy nem működött. Ez egyébként egy példaprogram, aminek működnie kéne.
Sokat segítenétek, ha valaki kijavítaná a programot és elmondaná a hibát.
Köszönöm!


<html>
<head>
<title>A felhasználó által megadott adatok beszúrása a táblába</title>
</head>
<body>

<?php

if ( isset( $azonosito) && isset( $nev ) )
{
$dbhiba = "";
$vissza = adatbazis_bovit( $azonosito, $nev, $dbhiba );

if ( ! $vissza ) print "Hiba: $dbhiba<BR>";
else print "Köszönjük!";
}
else {urlap_keszit();}

function adatbazis_bovit( $azonosito, $nev, &$dbhiba )
{
print "adatbazisbovit";
$server = "localhost";
$felhasznalo = "root";
$jelszo = "";
$adatbazis = "adatbazis1";
$kapcsolat = mysql_connect( $server,$felhasznalo, $jelszo );
if ( ! $kapcsolat )
{
$dbhiba = "Nem lehet kapcsolódni a MySQL kiszolgálóhoz!";
return false;
}

if ( ! mysql_select_db( $adatbazis, $kapcsolat ) )
{
$dbhiba = mysql_error();
return false;
}

$parancs = "INSERT INTO table1 ( azonosito,nev ) VALUES ( '$azonosito', '$nev' )";
if ( !

január 7

XUL tree RDF datasource

janoszen · 2010. Jan. 6. (Sze), 22.20
Sziasztok,

játszadozom a XUL-lal és sikerült összehozni egy JavaScriptes adatbetöltőt. Át szeretném írni ugyanezt RDF alapőra, hogy kiessen a JavaScript belőle (ha már van ilyen király fícsör). Gyártottam egy meglehetősen egyszerű RDF-et, ami a jelek szerint valid és majdnem 1:1 megfelel a mintakódnak. A tcpdump tanulsága szerint le is tölti az adatot, azonban amikor arra a fülre kattintok, ahol a tree elem van, kapok egy olyan hibát, hogy a this.view nem létezik a tree.xul-ban.

Kérdéseim:
1. Tudja-e valaki, hogy mitől lehet ez?
2. Van-e valakinek 1.9-es xulrunner alatt működő datasources mintakódja?
3. Hogyan lehet debuggolni értelmesen a xulrunnert, ha nem Firefox plugint ír az ember?

Forráskódot holnap tudok küldeni, ha a fenti nem segítene.

Köszönöm szépen
 

aloldalakat a content részbe

Batka1985 · 2010. Jan. 6. (Sze), 15.09
Sziasztok, nagy segítség kéne. Kezdő vagyok csak html és css amivel eddig dolgoztam!
Az oldalam felépítése header, content, footer és a bal oldalon egy menüsáv. Alapból azt szerettem volna h az aloldalak mindig a contetnt részben jelenjenek meg. Ezt el is értem a netről letöltött java script segítségével. Viszont ez a script minden frissítéskor és oldal ujratöltésekor a főoldalt tölti be. Ez elég problémás számomra, főleg mióta képgalériát is csinálok az oldalra. Ott az történik, h: katt. a kiválasztott képre, az megjelenik eredeti méretben, majd mikor a böngésző "vissza" gombjára kattintok h a köv. képet is megnézhessem, ekkor ujra a főoldalt tölti be nekem és megint mehetek a menübe kikereshetem a képgaléria almenüt és ujra katt a képre. Hát ez így borzasztó! Kérlek beneteket javasoljatok megoldásokat, v vlmi olyan scriptet mutassatok ami nem ezt produkálja. Nagyon kéne a segítség!
Köszi!
 

xml vagy mysql?

adee · 2010. Jan. 6. (Sze), 13.31
Sziasztok!

Nagy mennyiségű adatok tárolására, és rendszeres lekérdezésére, melyik a jobb megoldás? Ha xmlben tárolom az adatokat, vagy mysql adatbázisban? Mondjuk egy iwiw szintű rendszert képzeljetek el.

Köszi.
 

január 5

Parse error: syntax error, unexpected '}'

lea · 2010. Jan. 5. (K), 09.40
Sziasztok, egy web oldalon nem tudom megnyitni az írásokat,ezt írja ki:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /usr/home/douglas/betuvetes.hu/sites/all/modules/contemplate/contemplate.module(834) : eval()'d code on line 42

SEGÍTSETEK!
 

január 4

PHP tömb deklarálás

supi007 · 2010. Jan. 4. (H), 21.54
Hello,

Segítséget szeretnék kérni.
Egy hozzáértő hogyan csinálná azt, hogy egy adatbázisból lekérdez és az eredményt belerakja egy tömbbe.
Aztán pedig php-vel kiíratja a tömb első 5 elemét?
A válaszokat előre is köszönöm.

supesz
 

Egyszerű képváltó script keresése

Librama · 2010. Jan. 4. (H), 21.36
Sziasztok!

Egy egyszerű képváltó-képsorozat megjelenítő Javascript (rosszabb esetben flash) kisalkalmazás kellene, ami semmi mást nem csinál, mint beállítható méretben egymás után a megadott képeket léptetve, a váltások közt áttűnéssel, időzítve mutat.
 

gyerek div szélessége nagyobb, mint a szülőé?

Pal_ur · 2010. Jan. 4. (H), 15.22
Üdv,

olyanon küzdöm, hogy dinamikusan változó szélességű menüpontok alá almenüpontokat illesszek.

<li class="menuitem"><a href="#">Elem</a>
<div id="menu-outer">
<ul><li>Szöveg</li></ul>
</div>
</li>
A "menuitem" listaelemnek nem szeretnék (és nem is tudok) width értéket megadni, mert abban változó tartalmak vannak. Viszont szeretném, ha a menu-outer szélesebb lenne, mint a listaelem. Width érték sehol nincsen megadva, a releváns css mindössze ennyi:

li.menuitem {
height: 60px;
}
li.menuitem a {
padding: 15px 25px 20px 20px;
line-height: 50px; 
}
li #menu-outer {
display: block;
}
Hogyan tudnám megvalósítani?

Köszönöm,

P.
 

január 2

CSS öröklési hiba

Viper · 2010. Jan. 2. (Szo), 20.52
Sziasztok!

Eddig úgy éreztem, hogy a css öröklési alapjait tudom, de most elbizonytalanodtam. Itt egy "félig" teszt oldal:

CSS Teszt

Probléma no. 1.: a "Felhaszn. név" és "jelszó" fontmérete. Ezt honnan veszi és miért? ( a css-ben szándékosan elcseszett pici fontméret van )

Probléma no. 2.: IE-ben miért nincs középen a div?

Illetve egy általános kérdés: hogyan is megy a css-ben az öröklés ( törölheti valami az öröklést? ), illetve ha egy adott elemen van "style" attribútum is és "class" is, akkor az hogyan kerül összeféslülésre?ű

Előre is köszi,

Tom
 

CSS div függőleges kitöltés

larryhughes · 2010. Jan. 2. (Szo), 12.36
Üdv!
Erősen ismerkedőben a CSS-el, egy olyan problémába ütköztem, amit jónéhány napi guglizás után sem sikerült megoldanom.
Van egy egyszerű honlap struktúra:

<div id="header">valami</div>
<div id="content">valami</div>
<div id="footer">valami</div>
A header és a footer 50px. Hogyan lehet megcsinálni azt, hogy a content div kitöltse a böngészőben a rendelkezésére álló függőleges teret úgy, hogy a footer a böngésző aljához illeszkedjen? A content tartalma esetenként csak néhány szó, ezért az nem mindig tudja biztosítani, hogy a honlap alja elérje a böngésző alját (különösen nagyobb felbontások esetén).
Néhány leírás alapján én ezzel próbálkoztam:

html {
height: 100%;
}
body {
height: 100%;
margin: 0px;
padding: 0px;
}
#header {
width: 850px;
height: 50px;
margin: auto;
}
#content {
width: 850px;
min-height: 100%; 
margin: auto;
}
#footer {
width: 850px;
height: 50px;
margin: auto;
}
Sajnos ez sem igazán megfelelő, mert ekkor viszont már megjelenik a görgetősáv, és a footert csak legörgetve lehet elérni.