ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 20, 2010 - Fórum téma

ZF parametrizált SEF URL hogyan?

janoszen · 2010. Jan. 20. (Sze), 23.20
Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy belevágok a Zend Framework megtanulásába. Sikerült is az első kanyart bevenni, a ZF jól teljesített, a tutorialon komolyabb idegeskedés nélkül túl vagyok. Adódott azonban az a remélhetőleg el nem ítélhető vágyam, hogy ilyen URL-eket gyártsak:

http://enoldalam.hu/blog/2010/01/20/bejegyzes_cime

Namost, a doksi a következőt írja:

[quote]By default, the first segment of a URL path maps to a controller, and the second to an action. For example, given the URL http://framework.zend.com/roadmap/components, the path is /roadmap/components, which will map to the controller roadmap and the action components. If no action is provided, the action index is assumed, and if no controller is provided, the controller index is assumed (following the Apache convention that maps a DirectoryIndex automatically).[/url]

Azaz, a controller nevéből és az actionből épít URL-t. Kérdésem: van-e a keretrendszerben beépített mód a fentiek szerinti parametrizált URLek használatára vagy ehhez ki kell terjesztenem a front controllert?

Köszönöm

János
 

Fehér rések div-ek között

newyorkerboy · 2010. Jan. 20. (Sze), 20.05
Sziasztok! Adott az ezen a címen elérhető weboldal-terv féleség. A header és a content div között, valamint a két oldalon lévő boxok közötti fehér rés eredetét próbálom kideríteni már egy ideje, de nem megy, hátha nektek sikerül!
A második gondom, ami ehhez eléggé hasonló, az nem annyira fontos, de szintén érdekes. Egyszerűen sehogy sem tudom a chat iframe-et feljebb igazítani! Elég lenne olyan 5-10 pixel, csak nem tudom, hogy minek a marginját vagy paddingját kell állítani!
Remélem, hogy valami "klasszikus" hiba, és gyorsan ki tudom javítani.
Segítségeteket előre is köszönöm!
 

Div szélesség minimalizálás

VRobi · 2010. Jan. 20. (Sze), 19.12
Sziasztok!

A következő problémába ütköztem:
Van egy div-em, aminek fix szélessége van, ebben van egy szöveg amit szeretnék bekeretezni. Létrehoztam hát egy belső div-et, de mindenáron teljes szélességet kap, örökli - asszem így nevezik. Én meg azt szeretném ha a benne lévő szöveg határozná meg a szélességét.

Ez a keretezés dolog kicsit le van egyszerűsítve, igazából képet szeretnék ismételtetni keretként, de csak olyan hosszan mint a szöveg.

Tudja valaki hogyan lehet ezt elérni?
span-nal is próbáltam, de azzal sem jött össze.

<div class="container">
<div>szöveg</div>
</div>

(tudok írni konkrétabb példát, de szerintem ez is személteti a problémát)
köszi!
R.