ugrás a tartalomhoz

Fehér rések div-ek között

newyorkerboy · 2010. Jan. 20. (Sze), 20.05
Sziasztok! Adott az ezen a címen elérhető weboldal-terv féleség. A header és a content div között, valamint a két oldalon lévő boxok közötti fehér rés eredetét próbálom kideríteni már egy ideje, de nem megy, hátha nektek sikerül!
A második gondom, ami ehhez eléggé hasonló, az nem annyira fontos, de szintén érdekes. Egyszerűen sehogy sem tudom a chat iframe-et feljebb igazítani! Elég lenne olyan 5-10 pixel, csak nem tudom, hogy minek a marginját vagy paddingját kell állítani!
Remélem, hogy valami "klasszikus" hiba, és gyorsan ki tudom javítani.
Segítségeteket előre is köszönöm!
 
1

nekem nem töltődik be az

mahoo · 2010. Jan. 20. (Sze), 20.57
nekem nem töltődik be az oldal... postosabban csak a host főoldala jön be.
2

valami más

Blazé · 2010. Jan. 20. (Sze), 20.59
azt tudom javasolni hogy szedj le egy firefoxot és hozzá a firebug nevű plugint, azzal meg tudod nézni a html struktúrát. Szines kiemeléssel jelöli az adott részeket, így rá tudsz jönni pontosan melyik terület milyen néven fut, és át tudod írni azt cssben.

ugyanezzel meg tudod nézni hogy a fehér rész valami margin vagy padding hiba e, ezeket lila meg sárga szinekkel jelöli a firebug.
3

Upsz

newyorkerboy · 2010. Jan. 20. (Sze), 21.06
Bocsánat, elfeledkeztem arról, hogy a webhost minden frissen feltöltött oldalt scannel, meg átnéz, és én ugyebár eddig localhost-on tároltam. Na mindegy, a FireBug fent van, de nem szoktam használni, nem nagyon volt eddig rá szükségem. Hol találom azt, ami a margin/padding hibákat kijelzi?
4

Ha az egeret simán

Blazé · 2010. Jan. 20. (Sze), 22.29
Ha az egeret simán végigvezeted a div struktúrán a képen látod hogy épp melyik részen vagy, ha olyan részt találsz ahol lila vagy sárga zóna átfedi a fehér részt amit találtál akkor az annak a területnek vagy a paddingja, vagy a marginja. Nem hiba ez, csak hülyén fogalmaztam. Lényeg hogy így meg tudod találni hogy az a fehér rész melyik divnek vagy esetleg más elemnek a margója vagy paddingja, ha erről lenne szó. Remélem erről mert akkor könnyű dolgod lesz.
5

Félig meddig

newyorkerboy · 2010. Jan. 21. (Cs), 20.27
Félig meddig megoldottam a problémát: a kisebbik hibát megtaláltam, az egyik <p> alsó margin-ja volt a bűnös. A sokkal szembetűnőbb (nagyobb) gond viszont úgy néz ki nem ilyen egyszerű: ott a felesleges terület is bele tartozik a cella területébe. Minden bizonnyal a táblázat valamelyik paraméterével van gond, mert minden problémás terület abban van, minden más viszont jól jelenik meg.
Minden esetre köszi az eddig segítséget, ha nem megy max majd még írok! Üdv!