ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 22, 2010 - Fórum téma

Egy oldal életciklusa

nosferat · 2010. Jan. 22. (P), 22.27
Üdv! Nemrég kezdtem php-val foglalkozni, már túl vagyok egy könyvön és egy egyszerűbb oldalon. A következő már egy komolyabb lenne, OOP alapokon. A problémám az, hogy az oldalt is egy osztály reprezentálná és úgy gondoltam, hogy a konstruktorban indíthatnám el a sessiont és esetleg a destruktorban állítanám le. Van ennek így értelme? Egyáltalán van értelme egy ilyen osztálynak? (én egyébként arra használom, hogy tartalmaz egy alap oldalszerkezetet és olyan metódusokat, amik egy SQL resource változót fogadnak és azt feldolgozva egészítik ki ezt a vázat. Az olyan oldalak számára pedig, amik speciális feladatokat igényelnek alosztályokat hoznék létre)
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy egy az oldal elején példányosított objektum mikor semmisül meg, mi történik például vele akkor, ha post művelet történik? Egyáltalán hogyan kell/érdemes kezelni az objektumokat? Tudom, hogy ezeknek igazán máshol is utánanézhetnék, de arra gondoltam többet tanulhatnék valós tapasztalatokból. :)

Előre is köszönöm a segítségetek.
 

Akadálymentes Joomla + Virtuemart

lacy · 2010. Jan. 22. (P), 16.40
Sziasztok!

Kellene nekem egy kis tanács. Adott egy Joomla CMS, amin belül egy Virtuemart webáruház üzemel. Kötelező jelleggel a weblapot akadálymentesíteni kell, amit előre nem tudtunk. Gondolhatjátok, rengeteg Javascriptes és Ajaxos megoldás van a weblapon, amik nem tudom mennyire fognak meghalni egy vakok számára készített (felolvasó)programban.

Szóval: Lehetőséget kell biztosítani a vakok/gyengénlátók számára, hogy böngészni tudják a lapot. Betűméret nagyobbítás, kontraszt, és hogy a regisztráció elejétől a a vásárlás végéig el tudjanak jutni. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:

1. Ma Magyarországon a vakok/gyengénlátók milyen szoftverrel böngésznek? A gyengénlátók gondolom nagyítanak a betűkön, stb... de a teljesen vakok milyen felolvasó programot/böngészőt használnak? Jó lenne látnom, hogy a honlap részei megjelennek-e.

2. Legelső ötletem az volt, hogy ha az akadálymentes linkre megy, akkor beállítok egy sütit és ebben az esetben egy másik CSS stíluslapot töltök be. Ami pedig nem kell, mert fölösleges szöveg akármi, azt CSS-el elrejtem. A szövegfelismerő programok a szövegeket csupán a forráskódból szedik? Figyelembe veszik szerintetek a CSS tulajdonságokat?:D Mert ha nem, akkor meg vagyok lőve... Akkor kell csinálnom egy sablont az akadálymentes laphoz. De azzal se vagyok nagyon kisegítve, mert a virtuemart sok sok JS funkciójával még ugyanúgy gond lesz.... :S

Mit ajánlanátok? Mit csinálnátok?

Köszönöm!