ugrás a tartalomhoz

Egy oldal életciklusa

nosferat · 2010. Jan. 22. (P), 22.27
Üdv! Nemrég kezdtem php-val foglalkozni, már túl vagyok egy könyvön és egy egyszerűbb oldalon. A következő már egy komolyabb lenne, OOP alapokon. A problémám az, hogy az oldalt is egy osztály reprezentálná és úgy gondoltam, hogy a konstruktorban indíthatnám el a sessiont és esetleg a destruktorban állítanám le. Van ennek így értelme? Egyáltalán van értelme egy ilyen osztálynak? (én egyébként arra használom, hogy tartalmaz egy alap oldalszerkezetet és olyan metódusokat, amik egy SQL resource változót fogadnak és azt feldolgozva egészítik ki ezt a vázat. Az olyan oldalak számára pedig, amik speciális feladatokat igényelnek alosztályokat hoznék létre)
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy egy az oldal elején példányosított objektum mikor semmisül meg, mi történik például vele akkor, ha post művelet történik? Egyáltalán hogyan kell/érdemes kezelni az objektumokat? Tudom, hogy ezeknek igazán máshol is utánanézhetnék, de arra gondoltam többet tanulhatnék valós tapasztalatokból. :)

Előre is köszönöm a segítségetek.
 
1

A PHP értelmező a kódot

Protezis · 2010. Jan. 23. (Szo), 00.33
A PHP értelmező a kódot lefuttatja, utána leáll, ekkor minden lefoglalt memória felszabadul. Minden kérésnél végrehajtódik ez a folyamat, vagyis nem tudsz két request között megtartani egy objektumot (serializálva igen), azt mindig fel kell építeni. (PHP-ben is van garbage collector, ami felszabadítja a nem használt memóriát futás közben)

Az általad említett osztály gondolata logikus egy kezdő számára, de inkább azt ajánlom, hogy nézz utána az MVC mintának, nézz meg egy-két PHP keretrendszert hogy is épülnek fel.
2

Értem, köszi a segítséget!

nosferat · 2010. Jan. 23. (Szo), 02.07
Értem, köszi a segítséget!