ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 6, 2010 - Fórum téma

XUL tree RDF datasource

janoszen · 2010. Jan. 6. (Sze), 22.20
Sziasztok,

játszadozom a XUL-lal és sikerült összehozni egy JavaScriptes adatbetöltőt. Át szeretném írni ugyanezt RDF alapőra, hogy kiessen a JavaScript belőle (ha már van ilyen király fícsör). Gyártottam egy meglehetősen egyszerű RDF-et, ami a jelek szerint valid és majdnem 1:1 megfelel a mintakódnak. A tcpdump tanulsága szerint le is tölti az adatot, azonban amikor arra a fülre kattintok, ahol a tree elem van, kapok egy olyan hibát, hogy a this.view nem létezik a tree.xul-ban.

Kérdéseim:
1. Tudja-e valaki, hogy mitől lehet ez?
2. Van-e valakinek 1.9-es xulrunner alatt működő datasources mintakódja?
3. Hogyan lehet debuggolni értelmesen a xulrunnert, ha nem Firefox plugint ír az ember?

Forráskódot holnap tudok küldeni, ha a fenti nem segítene.

Köszönöm szépen
 

aloldalakat a content részbe

Batka1985 · 2010. Jan. 6. (Sze), 15.09
Sziasztok, nagy segítség kéne. Kezdő vagyok csak html és css amivel eddig dolgoztam!
Az oldalam felépítése header, content, footer és a bal oldalon egy menüsáv. Alapból azt szerettem volna h az aloldalak mindig a contetnt részben jelenjenek meg. Ezt el is értem a netről letöltött java script segítségével. Viszont ez a script minden frissítéskor és oldal ujratöltésekor a főoldalt tölti be. Ez elég problémás számomra, főleg mióta képgalériát is csinálok az oldalra. Ott az történik, h: katt. a kiválasztott képre, az megjelenik eredeti méretben, majd mikor a böngésző "vissza" gombjára kattintok h a köv. képet is megnézhessem, ekkor ujra a főoldalt tölti be nekem és megint mehetek a menübe kikereshetem a képgaléria almenüt és ujra katt a képre. Hát ez így borzasztó! Kérlek beneteket javasoljatok megoldásokat, v vlmi olyan scriptet mutassatok ami nem ezt produkálja. Nagyon kéne a segítség!
Köszi!
 

xml vagy mysql?

adee · 2010. Jan. 6. (Sze), 13.31
Sziasztok!

Nagy mennyiségű adatok tárolására, és rendszeres lekérdezésére, melyik a jobb megoldás? Ha xmlben tárolom az adatokat, vagy mysql adatbázisban? Mondjuk egy iwiw szintű rendszert képzeljetek el.

Köszi.