ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2010 - Fórum téma

január 14

PayPal Review Page Order Details

sirkalmi · 2010. Jan. 14. (Cs), 12.37
Szervusztok!

PayPal fizetést akarok megvalósítani, ami folyamatát tekintve működik is - ha magát a tranzakciót nézzük - azonban van egy kis gondom a számla formázásával.

Ezen dokumentáció szerint próbáltam megvalósítani és furcsa mód az istennek nem akarja megjeleníteni az egyes tételek adatait, csak a végösszeget.

Alábbi kép megmutatja a problámát:


Ezeket a paramétereket adtam meg:
https://api-3t.sandbox.paypal.com/nvp
?USER=user
&PWD=pwd
&SIGNATURE=signature
&VERSION=52.0
&PAYMENTACTION=Sale
&RETURNURL=http://returnurl.hu
&CANCELURL=http://cacelurl.hu
&L_NAME0=Email+szolg%C3%A1ltat%C3%A1s
&L_NUMBER0=1234
&L_DESC0=Email+szolg%C3%A1ltat%C3%A1s
&L_AMT0=2000
&L_QTY0=3
&ITEMAMT=6000
&AMT=6000
&CURRENCYCODE=HUF
&NOSHIPPING=1
&METHOD=SetExpressCheckout

Nagy segítség volna, ha valakinek volna ebben tapasztalata!

Minden jót!

--
sirkalmi
 

január 13

Adatbázis rekordok betöltése űrlapba

killerricsi · 2010. Jan. 13. (Sze), 18.42
A lenti programmal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
A program először kapcsolódik a "adatbazis1" nevű adatbázishoz.
Onnét lekérdezi az "azonosito" és "nev" mezők tartalmát.
Az "azonosito" mezők tartalmát be kellene töltenie egy legördülő listába.
Ezt nem csinálja meg a program.
Ez után a kiválasztott azonosítóhoz tartozó "nev" mező értékét tudnánk módosítani.
Ha ez megtörtént, akkor a frissítés gomb megnyomásával a program feltöltené az adatbázisba a "nev" mező új rekordját.

Az adatbázisból kiolvasott mezők értéke nem töltődik be az űrlapba.
Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Ez egy régebbi példa program. Most tanulom a php-t.
Nem világos az sem, hogy hol kell használni a $_POST['azonosito'] formulát...
Köszönöm!

<html>
<head>
<title>Sorok frissítése az adatbázisban</title>
</head>
<body>

<?php
$server = "localhost";
$felhasznalo = "root";
$jelszo = "";
$adatbazis = "adatbazis1";
$kapcsolat = mysql_connect( $server,$felhasznalo, $jelszo );
if ( ! $kapcsolat ) die( "Nem lehet kapcsolódni a MySQL kiszolgálóhoz!" );
print "Sikerült a kapcsolatfelvétel<P>";
mysql_select_db( $adatbazis ) or die ( "Nem lehet megnyitni a $adatbázist: ".mysql_error() );


if ( isset( $_POST['azonosito'] ) && isset( $_POST['nev'] ) )
{
$parancs = "UPDATE table1 SET nev ='$nev' WHERE azonosito=$azonosito";
$eredmeny = mysql_query( $parancs );

if ( ! $eredmeny ) die ("Nem sikerült a módosítás: ".mysql_error());
print "<h1>A tábla módosítva, ".mysql_affected_rows() ." sor változott</h1><p>";
}
?>

<form action="<?

január 12

Outlook 2007 - hírlevél background-color helyes megadása

KoveZoli · 2010. Jan. 12. (K), 21.28
Sziasztok!

Segítségre van szükségem. Nem igazán értek a html-hez de van egy probléma amit meg kellene oldanom.
Hogyan kell helyesen módosítani a kódot, hogy a weboldalamról kiküldött hírlevél outlook 2007-ben is helyesen jelenjen meg?
Hiba: nem jelennek meg a háttérszínek. Olvastam pár erre vonatkozó leírást, de mivel nem értek hozzá, nem is értem, hogy mi a teendő.

Köszönöm!

A kód eleje:


<div style="background-color: #c5c9ab; font-size: 100%; font-family: Tahoma,Geneva,Kalimati,sans-serif; color: #8a8a8a; width: 100%;">
<table style="margin: auto; width: 600px;" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tbody>
<tr>
...
 

JQuery sfwobject dinamikus flashvar

Apofiszh · 2010. Jan. 12. (K), 04.47
Sziasztok!

érdekes jquery problémába ütköztem, van egy flash képgalériám, de egy oldalon belül többször szeretném felhasználni, flash vár egy változót és annak megfelelően tölti be a galéria képeket, ez statikusan működik, dinamikusan már nem és ez a gond

html rész:

<div class="list_gallery" lc_ids="{$i.list_content_id}"></div>

//ez itt szépen megkapja az idt,firebuggal ellenőrizve, {...} <-smarty kód

js rész:

$('.list_gallery').flash(
{
swf: 'flash/csak_a_kepek.swf',
width: 642,
height: 150,
flashvars: { lc_ids: $(this).attr("lc_ids") }
});

és az eredmény:

<param value="lc_ids=undefined" name="flashvars"/>

itt az undefineden van a hangsúly

jquery 1.3.2
jquery swfobject: jquery.swfobject.1-0-9.js

Aki érti a jquery-t az ha tud segítsen, köszönöm szépen előre is.
 

január 12

átláthatóbb kód, ti hogy csináljátok?

unregistered · 2010. Jan. 11. (H), 22.35
Hello!

Már évek óta érdekel, ki hogy oldja meg a kód könnyű átláthatóságát csak mindig elfelejtem megkérdezni :)

Ékezetes karakterek cseréje

Don Oden · 2010. Jan. 11. (H), 21.55
Sziasztok!
Fura dolgot észleltem miközben egy felhasználóbarát url-t szerettem volna készíteni egyik oldalamon.

Készítettem egy függvényt, ami átalakítja kiszedi a kódból a speciális kaarktereket, és a szóközök helyére egyedi elkülőnítő karaktert tesz. Tökéletesen működik az a része, viszont az ékezetes karaktereket az istenért sem akarja lecserélni php 4.0.3-at futtató szerveren.
$accents = array(
            'á' => 'a', 'Á' => 'A',
            'ä' => 'a', 'Ä' => 'A',
           
            'é' => 'e', 'É' => 'E',
           
            'í' => 'i', 'Í' => 'I',
           
            'ó' => 'o', 'Ó' => 'O',
            'ö' => 'o', 'Ö' => 'O',
            'ő' => 'o', 'Ő' => 'O',
           
            'ú' => 'u', 'Ú' => 'U',
            'ü' => 'u', 'Ü' => 'U',
            'ű' => 'u', 'Ű' => 'U'
    );
   
    foreach ($accents as $key => $val)
    {
        $str = preg_replace('#'.$key.'#', $val, $str);
    }


így néz ki a kód. A lényege az egésznek, hogy tökéletesen működik php 5 alatt, egy újabb verziójú php 4 alatt is, amit itthoni gépre tettem fel, azon a szerveren viszont az istenért sem akar futni. Kíváncsi vagyok tudtok-e valami jó tanácsot mondani ezzel kapcsolatban, amit már előre meg is köszönnék :)
 

href-es javascript alkalmazásának helyessége

unregistered · 2010. Jan. 11. (H), 17.15
Hello!

Már rongyosra olvastam a JS linkelésével kapcsolatos cikkeket és fórumokat, de még mindig nem találtam arra választ, hogy ha egy admin oldalon (ahová robotok nem jutnak be, illetve engedélyezve van mindig a böngészőben a JS) mennyire szerencsés használni az alábbi kódrészletet?
<a href="JavaScript:valami('egy',ketto','harom')">
(Az én alkalmazásomban egy végtelenül egyszerű szerepet tölt be a függvény: egy confirm ablakot tár a szemünk elé)

Köszönöm előre is a fejtágítást ;)
 

január 10

Ajax - cache kezelése

inf3rno · 2010. Jan. 10. (V), 16.38
Üdv.

Kíváncsi vagyok nektek milyen tapasztalataitok vannak a cache témakörben.

Én nemrég próbálkoztam js fájlok beszúrásával(sync+eval), és próbáltam kikényszeríteni, hogy ne cachelje őket a böngésző. Végül sikerült megoldani no-cache és if-modified-since request headerekkel a problémát. (Ha minden igaz.) Elég nagy kavarodás van a böngészőknél ebben a cache témában, mert 304-es header helyett 200-asat kapok, amikor a 304 mellett ugyanúgy lehetne adatot küldeni, és legalább tudnám, hogy cacheből kapom...

A periodicalUpdater-nél ti szoktátok használni a 304-et?

Még a sync+evallal kapcsolatban érdekesség, hogy localhoston rendesen megy a dolog, viszont fájlként megnyitva (file://) xml-ként akarja feldolgozni a rendszer. Erre nem találtam semmilyen megoldást...
 

JavaScript - a beírt adatok megjelenítése és mentése

Dzsijszi · 2010. Jan. 10. (V), 12.40
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy JavaScript -ben írtam egy programot, amely megjelenít egy szövegmezőt mellete egy gombbal. Ha a szövegmező melletti gombra kattintunk kiírja a program, azt a szöveget, amit a szövegmezőbe beírtunk. Én azt szeretném elérni, hogy ne csak kiírja hanem el is mentse a szöveget és ha újra betöltjük az oldal, akkor is jelenjen meg az előbb beírt szöveg.

A program js kódja:

var numnames=0;
var names= new Array();
function SortNames() {
	// név kiolvasása a szövegmezőből
	thename=document.theform.newname.value;
	// a név hozzáadása a tömbhöz
	names[numnames]=thename;
	// a számláló növelése
	numnames++;
	// a tömb rendezése
	names.sort();
	document.theform.sorted.value=names.join("\n");
}
A program html kódja:

<html>
<head><title></title>
<script type="text/javascript" language="javascript" src="sort.js">
</script>
</head>
<body>
<h1>Sorting String Arrays</h1>
<p>Enter two or more names in the field below,
and the sorted list of names will appear in the
text area.</p>
<form name="theform">
Name:
<input type="text" name="newname" size="20" />
<input type="button" name="addname" value="Add"
onclick="SortNames();" />
<br />
<h2>Sorted Names</h2>
<textarea cols="60" rows="10" name="sorted">
The sorted names will appear here.
</textarea>
</form>
</body>
</html>
A segítséget előre is köszönöm!
 

január 9

PHP OOP szemlélet - egyszerű példa

supi007 · 2010. Jan. 9. (Szo), 17.01
Hello,

Szeretnék áttérni objektumok használatára.
Sajnos még nem értettem meg, de talán egy jó példa segítségemre lenne.
Van-e értelme az adatbázishoz csatlakozást objektumba zárni?
Hogyan nézne ki? Hogyan tovább, ha megírtam ezt az objektumot?

supesz