ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2010 - Fórum téma

január 2

Javascript szülő osztály hívásának továbbörökítése

inf3rno · 2010. Jan. 2. (Szo), 04.24
Üdv.

Van egy kis gondom, amire nem találtam semmilyen megoldást.
A lényeg, hogy származtatni szeretnék osztályokat egymásból, és a szülő osztály függvényeit elérni. A gondom az, hogy a szülő osztályból hívott függvényben a this.parent nem a nagyszülőre, hanem a szülőre vonatkozik, és így végtelen ciklusba kerül. Ez persze logikus, viszont kíváncsi vagyok létezik e megoldás ennek kikerülésére.

Itt egy példa:

Object.prototype.extend=function (source)
{
	if (source)
	{
		for (var property in source)
		{
			if
			(
				(property in Object.prototype)
				?
					source[property]!==Object.prototype[property]
				&&
					this[property]===Object.prototype[property]
				:
					!(property in this)
			)
			{
				this[property]=source[property];
			}
		}
	}
	return this;
};

Object.prototype.implement=function (source)
{
	if (source)
	{
		for (var property in source)
		{
			if
			(
				!(property in Object.prototype)
			||
				source[property]!==Object.prototype[property]
			)
			{
				this[property]=source[property];
			}
		}
	}
	return this;
};
	
Class=function (source)
{
	return function ()
	{
		if (this.initialize instanceof Function)
		{
			this.initialize.apply(this,arguments);
		}
	}.implement(source);
};

Function.prototype.extend(
{
	extend: function (source)
	{
		this.prototype.extend(source.prototype);
		this.prototype.parent=source.prototype;
		return this;
	},
	implement: function (source)
	{
		this.prototype.implement(source);
		return this;
	}
});
	
var a=new Class(
{
	initialize: function ()
	{
		this.a=1;
	}
});

var b=new Class(
{
	initialize: function ()
	{
		this.parent.initialize.apply(this,arguments);
		this.b=1;
	}
}).extend(a);

var c=new Class(
{
	initialize: function ()
	{
		this.parent.initialize.apply(this,arguments);
		this.c=1;
	}
}).extend(b);

var d=new c;
alert(d.a && d.b && d.c);
 

január 1

PHP fórum készítése

reagenross · 2010. Jan. 1. (P), 21.22
Sziasztok,

egy egyszerűbb fórumot csinálok php-vel. A mySQL adatbázisban a táblák a topic nevek,
a hozzászólások pedig a táblák mezőiben vannak letárolva. A problémám az, hogy nem tudok ékezetes karaktereket bevinni, valamint a táblák neveimben(azaz a topic nevekben) szóközt alkalmazni.

A hozzászólásokban sikerült ékezetes karaktereket bevinnem, úgy hogy a hozzászólást URL-é kódolom majd amikor a megjelenítésre kerül a sor visszakódolom. Ez azonban nem működik a táblanevek esetében.

A szóközös problémára van egy ötletem: bevitelnél egy speciális karaktersorozattal helyettesíteném a szóközt, majd kiolvasásnál visszaalakítanám szóközzé. De jobban örülnék ha lenne erre valami elegánsabb megoldás.

Összegezve:
-Hogyan tudnék ékezetes karaktereket a táblák neveiben megjeleníteni?
-Hogyan tudnék szóközöket a táblák neveiben megjeleníteni egyszerűen?