ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 24, 2008 - Fórum téma

PHP execelés linux alatt.

ZoZZo · 2008. Szep. 24. (Sze), 16.46
Sziasztok!

Egy olyan programot szeretnék használni, ami egy adott (*.sh) szkriptet futtat le. Készítettem egy rádió szerver készítő PHP programot SHOUcast alatt és a szerver indításával lennének néhány gondjaim. Az (*.sh) szkript maga a rádió szervert hívja meg, hogy elindítsa azt. Ezt a műveletet remekül elvégzi és elkezd futni a szerver is remekül. Nos az lenne a problémám, hogy amikor elindítom a szervert a következő php szkripttel, akkor egyszerűen a böngésző végtelen töltésbe kezd. De közbe fut a szerver is. Ha leállítom a töltést, akkor is fut tökéletesen és Rendszerfigyelőn is látható a program futása.

A lefuttató szkript a következő :

-------------------------------------------------------
exec('/bin/sh /var/www/sc_serv.sh');
-------------------------------------------------------
sc_serv.sh tartalma ...

/var/www/sc_serv
-------------------------------------------------------

Ez csak egy kis részlet, hogy hogyan indítja el a szervert a program.

Több dokumentációt olvastam [php.net]-en és egyéb más Google által talált oldalakon, de egyikük közül sem találtam meg azt amit kerestem. Nos lényegében ezért fordultam én a Weblaborhoz.

Összességében nekem egy tanács, vagy ötlet kéne, hogy hogyan indítsam el a szervert úgy, hogy ne kezdjen végtelen töltésbe. Pl .: 1-szer lefut és akkor megáll a töltés. Az egyéb más parancsok mint pl .: whoami működnek folyamatos töltés nélkül. Véleményem szerint a programot próbálja ott monitorizálni és ezért nem akarja megállítani a töltést. Ezt esetleg valahogy kilehet a monitorizálást kapcsolni? Vagy van erre más indítási módszer ami biztonságosabb, vagy jobban működik? Mert szerintem ha nagyobb dolgokba kezdenék ezzel a módszerrel, akkor magára omlana ez az egész.

Előre is köszönöm a tanácsokat, ötleteket, válaszokat!

Üdvözlettel, Bence.
 

mySQL licensz

zoliky · 2008. Szep. 24. (Sze), 12.53
Szeretnek egy PHP szkriptet irni, amely tartalmazni fog egy .SQL fajlot. Az SQL fajl egy adatbazist hoz letre, es maga a szkript lekereseket hajt vegre (mysql_query).

Kesobb talan eladnam a PHP alapu oldalt. Azt nem ertem, hogy ebben az esetben fizetni kell a mySQL csapatnak? A szkriptem nem fogja tartalmazni az o csomagukat (mysql-5xx.tar.gz).

Koszonom!