ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 9, 2008 - Fórum téma

SVG rootElement eseménykezelés IE alatt

Methos · 2008. Szep. 9. (K), 14.52
Sziasztok!

A következő igencsak komoly problémám lenne:

Adott egy SVG dokumentum, amelyet JavaScripttel manipulálok. IE alatt ugye az SVG csak Adobe SVG Viewer pluginnal működik. Az objektumok rajzolása tökéletesen működik FireFox és Opera alatt, azonban az IE-nél elhasal a dolog, ugyanis valamilyen oknál fogva az SVG dokumentumra (root-ra), nem lehet eseményeket rakni. Azaz lehet, de például hiába kattintok az SVG dokumentumra, nem fut le a funkció, hanem csak akkor, ha az SVG dokumentumon belül egy elemre kattintok, ez pedig nekem nem jó, ugyanis többek között az onmousemove eseményt kellene figyelnem magára a teljes SVG dokumentumra nézve és nem a benne lévő objektumokra.

Szívesen fogadok bármilyen ötletet!

Előre is köszi,


Methos
 

php form enginek

troy1979 · 2008. Szep. 9. (K), 14.05
Sziasztok

Nem nagyon találtam még ilyen topic-ot , szóval gondoltam indítok egyet :)

Arra lennék kiváncsi, hogy ki milyen php-s form engine-t/generátort használ, illetve mit ajánlanátok?

- HTML_quickform
- Patforms
- drupal form engine-je
- Symfony

Én ezeket találtam

Jó lenne, ha:

- könnyen adatbázis-hoz/táblához lennének köthetőek az egyes mezők, vagyis hogyha sikeresen túljutottak az adatok az ellenörzéseken akkor automatikusan mentse el a megfelelő helyre az adatokat, és ezzel már ne kelljen sokat tökölni

- utf8 as karakterkódolásssal is használni lehessen
 

Firebug kerdes

toro · 2008. Szep. 9. (K), 10.46
Az uj 1.2 verzioban (talan a 6-7. betatol kezdve?) - logikailag nagyon helyesen - a Firebug behuzza a firefox alapertelmezett stilusait is a CSS ablakba: pl. a <body>-ra

body {
display:block;
margin:8px;
}
:root 
quotes:"“" "”" "‘" "’";
}
ertekek jelennek meg alapbol.
Ez a dolog viszont zavarova valik, mikor egy elemhez alapertelmeztt modon 20-30 definicio tartozik, es ezek kozott elvesz a sajat kodom (pl. submit gomb inline stilus megadasanal)

Van-e valakinek infoja arrol, hogyan lehetne ki/be-kapcsolni ezt az uj funkciot.
 

Doctrine - karakterkódolások kezelése

kalamona · 2008. Szep. 9. (K), 09.57
Sziasztok!

Doctrine 1.0-val Apache 2.2.9, MySQL 5.0.51b, PHP 5.2.6 (XAMPP) alatt makacs kódolási gondjaim támadtak.
Elvileg a fájljaim BOM nélküli ut8-ak, a kiküldött http header is, a táblák kódolása is, a kapcsolódásnál
Doctrine_Manager::connection($name)->setCharset("utf8");
beállitást alkalmazva is adatok kiolvasása során kérdőjelek és zagyvaságok jelennek meg a képernyőn. PhpMyAdmin alól normálisan néznek ki a dolgok. Arra gyanakodtam, hogy egy SET NAMES utf8 megoldhatná a gondot. Az a kérdésem 1.0-ás Doctrine alatt van-e ennek megfelelője? Vagy kerüljön bele ez az egy nativ mysql specifikus lekérdezés?

Köszi szépen!
 

Képfeltöltés IE vs Firefox

enakos · 2008. Szep. 9. (K), 09.44
Sziasztok!
Az alábbi kódot használom jelenleg képfeltöltésre, de ezzel két problémám van.
Ha valaki az űrlap minden adatát kitölti csak képet nem tölt fel, akkor nem küldi el az űrlapot az adatbázisnak.
A másik pedig, hogy csak IE tudok vele képet feltölteni. Más böngészőben nem.
Várom segítségeteket.


<?
// a kép feltöltése, és a termék felvétele
//========================================
elseif ($mit=="feltoltes") {

$hiba = 0;

if (is_uploaded_file($imgfile)) {
if ($imgfile_type=="image/pjpeg") {
$newfile = "../img/" . $imgfile_name;
if (copy($imgfile, $newfile)) {
$sql = "INSERT INTO proba2 (nev, foto, leiras) VALUES ('$nev', '$imgfile_name', '$leiras')";
mysql_query($sql);
}
else {
$hiba = 1;
}
}
else {
$hiba = 1;
}
}
else {
$hiba = 1;
}

?>
 

Keresés több táblából egyszerre

enakos · 2008. Szep. 9. (K), 09.29
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy hogyan lehet egyszerre több tábla adatában keresni.
MySQL adatbázis. Jelenlegi tábláimnak ugyan olyan nevű mezői vannak (bár később lehet lennének eltérőek is)
Aki tudja az írja le nekem a MySQL parancsot ami ehhez kell. Köszönöm.