Archívum - Jan 2008 - Fórum téma
január 31
Létezik még: ActionScript programozás alapja c. könyv?
Ha valakinél meg van az alábbi könyv és már nincs szüksége rá, attól szívesen megvenném.
Szerző: Sham Bhangal ; Ben Renow-Clarke Cím: ActionScript programozás alapjai
■ Szerző: Sham Bhangal ; Ben Renow-Clarke Cím: ActionScript programozás alapjai
XML séma ellenőrzés és a névterek
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valami olyan PHP osztályt vagy valami hasonlót, ami képes összevetni egy XML dokumentumot egy XML sémával (ha jól tudom, akkor ".xsd" a kiterjesztése). Ellenőriznie kellene, hogy érvényes-e a dokumentum és kezelni a hibákat stb... Olyan osztályt találtam a PEAR-ek között, ami elvileg képes összevetni egy XML-t egy DTD-vel, de nekem ez nem megfelelő.
A másik kérdésem, hogy az XML névterek mire jók azon kívül, hogy az azonos nevű elemeket meg lehet különböztetni különböző névterekkel. Ezenkívül milyen dokumentumnak kell lenni xmlns="<!-- ITT -->" (ha kell lennie egyáltalán valaminek)? (Azért ide írtam ezt a kérdést, ha esetleg nem éppen a PHP témába való, mert nem volt hasonló, ahova írhattam volna.)
Remélem tudtok segíteni.
Előre is köszi minden segítséget!
■ A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e valami olyan PHP osztályt vagy valami hasonlót, ami képes összevetni egy XML dokumentumot egy XML sémával (ha jól tudom, akkor ".xsd" a kiterjesztése). Ellenőriznie kellene, hogy érvényes-e a dokumentum és kezelni a hibákat stb... Olyan osztályt találtam a PEAR-ek között, ami elvileg képes összevetni egy XML-t egy DTD-vel, de nekem ez nem megfelelő.
A másik kérdésem, hogy az XML névterek mire jók azon kívül, hogy az azonos nevű elemeket meg lehet különböztetni különböző névterekkel. Ezenkívül milyen dokumentumnak kell lenni xmlns="<!-- ITT -->" (ha kell lennie egyáltalán valaminek)? (Azért ide írtam ezt a kérdést, ha esetleg nem éppen a PHP témába való, mert nem volt hasonló, ahova írhattam volna.)
Remélem tudtok segíteni.
Előre is köszi minden segítséget!
TopDomain2Country
Üdv,
egy funkcion-re lenne szükségem megy a topdomainből visszaadja az országnevet.
Hogy tudnám ezt szépen és elegánsan megoldani?
■ egy funkcion-re lenne szükségem megy a topdomainből visszaadja az országnevet.
Hogy tudnám ezt szépen és elegánsan megoldani?
return location.href.match(/([\w]+[.]domain.[\w]+([.][\w]+)?)/i)[1];
már meg van, mint egy része.Forum vs. discussion board
Napok óta nyugtalanul hálok, amióta elolvastam a kopozky.net egyik mókás, háromkockás képregényét, és be kellett látnom, hogy bármilyen ciki is, de fogalmam sincs, mi a különbség egy fórum és egy "discussion board" között.
Emitt a kép"regény": http://www.kopozky.net/pavlov-in-practice
Esetleg van itt olyan, aki nem ennyire amatőr? :D
■ Emitt a kép"regény": http://www.kopozky.net/pavlov-in-practice
Esetleg van itt olyan, aki nem ennyire amatőr? :D
január 30
XML fájl automatikus letöltése
Tiszteletem!
PHP-ből generálok egy xml fájlt, és az adott oldalon szeretném, hogy automatikusan letöltődjön.
Ezzel próbáltam megoldani:A probléma:
Az xml fájl szépen le is töltődik azonban a végére bekerül az oldal tartalma is DOCTYPE-ostul mindenestül.
A segítséget előre is köszönöm!
■ PHP-ből generálok egy xml fájlt, és az adott oldalon szeretném, hogy automatikusan letöltődjön.
Ezzel próbáltam megoldani:
header('Content-type: text/xml');
header('Content-Disposition: attachment; filename="dump.xml"');
Az xml fájl szépen le is töltődik azonban a végére bekerül az oldal tartalma is DOCTYPE-ostul mindenestül.
A segítséget előre is köszönöm!
Több szálon való töltésről lebeszélés
Szervusztok!
Valójában Java-ban dolgozom de tekintettel arra, hogy ez a probléma érzésem szerint platformfüggetlen illetve, hogy a Java topik majdnem halott, gondoltam itt teszem fel a kérdést.
File-ok letöltését ellenőrzötten (pl: jogosultság vizsgálat) kell végrehajtani, így nem adok közvetlen linket a filerendszerben lévő fileokra, hanem egy köztes réteg szolgálja ki azokat. Azaz nyitok egy stream-et és elkezdem belelapátolni a file-t. Nem nagy dolog. A probléma az hogy egyes böngészőbe beépülő program, pl adobe reader plugin, nem az elejétől a végéig egy menetben töltené le, hanem több szálat indítana részenként töltve le ami nem jön neki össze így elhasal a letöltés. Kérésem az, hogy lehet-e ezt valamilyen HTTP header-ben szabályozni, hogy milyen letöltési módok engedélyezettek?
Jelenleg ennyi van beállítva:
response.setContentType(contentType);
response.setContentLength(fileSize);
response.setHeader("Content-Disposition", "attachment; filename=[" + fileName + "]");
--
sirkalmi
■ Valójában Java-ban dolgozom de tekintettel arra, hogy ez a probléma érzésem szerint platformfüggetlen illetve, hogy a Java topik majdnem halott, gondoltam itt teszem fel a kérdést.
File-ok letöltését ellenőrzötten (pl: jogosultság vizsgálat) kell végrehajtani, így nem adok közvetlen linket a filerendszerben lévő fileokra, hanem egy köztes réteg szolgálja ki azokat. Azaz nyitok egy stream-et és elkezdem belelapátolni a file-t. Nem nagy dolog. A probléma az hogy egyes böngészőbe beépülő program, pl adobe reader plugin, nem az elejétől a végéig egy menetben töltené le, hanem több szálat indítana részenként töltve le ami nem jön neki össze így elhasal a letöltés. Kérésem az, hogy lehet-e ezt valamilyen HTTP header-ben szabályozni, hogy milyen letöltési módok engedélyezettek?
Jelenleg ennyi van beállítva:
response.setContentType(contentType);
response.setContentLength(fileSize);
response.setHeader("Content-Disposition", "attachment; filename=[" + fileName + "]");
--
sirkalmi
PHP textareaban tabulátor
Sziasztok!
találtam a neten egy olyan JS-es kódot, amely segítségével tudok tabulátort használni textareaban.
itt a link: http://www.webdeveloper.com/forum/showthread.php?s=&threadid=32317
Ezt be is építettem, működik, de van egy kis gond:
a textareat meg még egy pár inputot arra használok, hogy az adatbázisba beszúrok adatokat, majd azokat kilistázom egy php fájlban. Itt a gond! listázásnál nem jeleníti meg a tabulátor jeleket a php, pedig ha visszanézem adatbázisban a szöveget, akkor ott van az összes tabulátor benne!
vázlatosan ez lenne a cél:
- szoveg....123
- sz........12
- szov......31
tehát hogy listázásnál is ott legyenek a tabok eredeti hosszukkal.
Eddig ezekkel próbálkoztam:
1. <pre><? echo $sor["leiras"]; ?></pre>
itt megjelennek ugyan a tabok eredeti hosszukkal, de a <pre> széttólja a táblázatomat.
2. str_replace("\t", " ", $szoveg);
ez se jó, mert ugye a szövegek más és más hosszúak lehetnek...
esetleg tudnátok valami tanácsot adni erre a problémára?
segítségeteket előre is köszönöm!
■ találtam a neten egy olyan JS-es kódot, amely segítségével tudok tabulátort használni textareaban.
itt a link: http://www.webdeveloper.com/forum/showthread.php?s=&threadid=32317
Ezt be is építettem, működik, de van egy kis gond:
a textareat meg még egy pár inputot arra használok, hogy az adatbázisba beszúrok adatokat, majd azokat kilistázom egy php fájlban. Itt a gond! listázásnál nem jeleníti meg a tabulátor jeleket a php, pedig ha visszanézem adatbázisban a szöveget, akkor ott van az összes tabulátor benne!
vázlatosan ez lenne a cél:
- szoveg....123
- sz........12
- szov......31
tehát hogy listázásnál is ott legyenek a tabok eredeti hosszukkal.
Eddig ezekkel próbálkoztam:
1. <pre><? echo $sor["leiras"]; ?></pre>
itt megjelennek ugyan a tabok eredeti hosszukkal, de a <pre> széttólja a táblázatomat.
2. str_replace("\t", " ", $szoveg);
ez se jó, mert ugye a szövegek más és más hosszúak lehetnek...
esetleg tudnátok valami tanácsot adni erre a problémára?
segítségeteket előre is köszönöm!
Jelszo kiolvasasa az adatbazisbol
Sziasztok!
Mint kezdo php programozo, a kovetkezo hibaba utkoztem. Egy belepo oldalon a felhasznalo regisztracios adatait adatbazisba mentem, ugy hogy a jelszot kodolom a password() vagy a MD5() fuggvennyel. Ezzel nincs is baj ez mukodik, hanem mikor be kell lepni akkor $jelszo = password('$_POST[jelszo]') nem mukodik. Megprobaltam letesztelni mysql-ben is a SELECT * FROM `users` WHERE jelszo = password ('ide irtam a jelszot amit kodolva bevittem az adatbazisba') lekerdezessel, de ez sem adott eredmenyt. Ugyanez a mese a MD5 fuggvennyel is.
Tud valaki segiteni ebben?
■ Mint kezdo php programozo, a kovetkezo hibaba utkoztem. Egy belepo oldalon a felhasznalo regisztracios adatait adatbazisba mentem, ugy hogy a jelszot kodolom a password() vagy a MD5() fuggvennyel. Ezzel nincs is baj ez mukodik, hanem mikor be kell lepni akkor $jelszo = password('$_POST[jelszo]') nem mukodik. Megprobaltam letesztelni mysql-ben is a SELECT * FROM `users` WHERE jelszo = password ('ide irtam a jelszot amit kodolva bevittem az adatbazisba') lekerdezessel, de ez sem adott eredmenyt. Ugyanez a mese a MD5 fuggvennyel is.
Tud valaki segiteni ebben?
SG fórum költöztetése phpBB-be
Van rá valamilyen lehetőség hogy egy SG-s fórum hozzászólásainak az adatbázisát átimportálni egy phpbb-s fórumba?
sok hszről van szó, tehát nem fogok ctrl+c, ctrl+vzni
Reményekkel telő köszönettel, Andris
■ ( téma-
hsz
szerző - /idő/)
hsz
szerző - /idő/)
sok hszről van szó, tehát nem fogok ctrl+c, ctrl+vzni
Reményekkel telő köszönettel, Andris
január 30
Elem abszolút poziciója Explorerben
Valakinek sikerult javascript segitsegevel kiszedni egy tetszolges elem abszolut poziciojat Internet Explorer alatt? Quirksmode oldalan talalhato fuggveny segitsegevel probaltam, de csak -1 volt az eredmenye. Esetleg link valamelyik topicra, ahol ez megoldodott mar?
■