ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2008 - Fórum téma

december 31

Bizonyos szövegrész cseréje

simisoma · 2008. Dec. 31. (Sze), 18.36
Sziasztok!

Tudna valaki megoldást adni?

Le szeretném cserélni az alábbi szövegben pl.:

"width='200' and width='640' and width='720'"

az összes width='' paraméterét 240 -re szeretném változtatni mindenütt.

De az a gondom, hogy ez mindíg más-más hosszúságú szövegrész és más-más számok vannak a width='' -ben.

THX: SimiSoma
 

december 30

Ha HTML és CSS guru leszek, találok majd munkát?

Piroska néni · 2008. Dec. 30. (K), 19.00
Szervusztok!
Akinek van tapasztalata arról, hogy mit kérnek egy HTML és CSS szakembertől a leendő munkadói, arra kérem, hogy írja meg? Hiány van az ilyen szakemberekből vagy a helyzet az eszkimó és fóka helyzetre emlékeztet? Mit érdemes megtanulni a webes technikákból, amivel keresni is lehet?
Én azt veszem észre, hogy a munkaadók főleg referencia munkákat kérnek és nem bizonyítványokat.
Köszönök minden hozzászólást!
 

String ellenőrzés

Abzu · 2008. Dec. 30. (K), 18.16
Adott egy fórum, és ott hozzászólás lehetősége. A hozzászólásokat szeretném ellenőrizni, hogy nyisson meg a felhasználó tagokat, amiket nem zár le. Tehát ha egy [b]-t megnyit és nem zár le akkor ne legyen félkövér a többi. Gondoltam hogy megszámoltatom a nyitó és a záró tagokat, és az egyezik akkor jó, de nem jó, mert kezdhet záróval, és nyitóval fejezi be. Tehát valami összetettebb dolog kellene.
Gondoltam olyasmire, hogy a string minden karaterét vizsgálom és magam döntöm el hogy nyit-e és zár-e, de ha lehet akkor jobb lenne egyszerűbb
 

Ki hogyan készít layout-ot html űrlapokhoz?

s_volenszki · 2008. Dec. 30. (K), 16.53
Kíváncsi vagyok, ha valaki közületek olyan projekten dolgozik, ahol nagyobb mennyiségű, átlagoshoz képest bonyolultabb struktúrát igénylő űrlapokra van szükség, milyen segédprogramot használ a struktúra kialakítására?

Ahogy egyre több és több űrlapot készítettem, lassacskán kialakult egy elég jó helper-em, ami igazából már hónapok óta érintetlen és több százszor használtam már fel, de a struktúrát még mindig kódolom.

Jó lenne valami vizuális strukturáló program, ahol custom elemeket helyezhetek el, majd tudok exportálni html-be.

Szóval, ti hogyan csináljátok?
 

4images - Image Gallery Management System fejlesztés

zmax · 2008. Dec. 30. (K), 07.24
Sziasztok!

A tárgymezőben szereplő galériát használom az oldalamon. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Lehet-e ezt az oldalt oly módon fejleszteni, hogy megjelenjenek az új hozzászólások a kezdő oldalon. A galéria oldala: http://www.4homepages.de/
Én nem tudok PHP-úl :), de esetleg lenne valaki aki tudna ebben segíteni? A galéria lecserélése nem megoldás. A segítséget előre is köszönöm. Remélem más még nem kérdezte ezt. Vissza néztem a fórumot egy jó darabig, de nem találtam ilyen kérdést.
Üdv,Zmax
 

december 30

Vonalkód nyomtatása

bertokbalazs · 2008. Dec. 29. (H), 22.56
Helló!

Próbálom röviden, de érthetően leírni a problémámat. Vonalkódot kell nyomtatnom egy PHP alkalmazásból. Ehhez van egy vonalkód nyomtatóm (Zebra TP 2844 a típusa, bár ez talán kevésbé érdekes). Azt meg tudtam oldani, h ha egy text file-ba írok megfelelő kódot, akkor ebből a nyomtató vonalkódot produkál (type barcode.txt >lpt1 utasítással, ahol a barcode.txt file tartalmazta a megfelelő kódsort). Viszont ezt nem tudom, hogyan nyomtathatnám ki a lokális nyomtatón. Biztos ami biztos, leírom azt is mivel próbálkoztam eddig. A PHP egy szerveren fut, így ha egy text file-t akarok létrehozni, alapból az nem a lokális gépen jön létre, ill. a szerverről nem valószínű, h el fogom érni a helyi nyomtatót (tehát úgy érzem, ez már több sebből vérzik). Ezért jött a JavaScript ötlet, de ott meg nem találtam arra módot, hogyan tudnám végrehajtani pl az említett type parancsot.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Balázs
 

Nem ugyan úgy jelenik meg IE ben mint FF ban

Hunforchalad · 2008. Dec. 29. (H), 00.46
Sziasztok.

A problémám a következő:

Az oldal ami csinálok nem ugyan úgy jelenik meg IE ben mint FF ban és mivel elég kezdő vagyok css terén ötletem sincs mit kéne vele kezdenem.

Valaki tudna segíteni?

Az oldalt feltöltöttem egy ingyenes tárhelyre mert eddig localhoston teszteltem.

Cím: http://jooteszt.cjb.hu

A válaszokat előre is köszönöm
 

december 29

Kép méretezés adott maximális mérethez

gklka · 2008. Dec. 28. (V), 23.12
Ave!

Új vagyok még itt, de remélem jó helyre találtam, ahol némi segítséget remélhetek főleg CSS-sel kapcsolatos kérdésekben. Sajnos fogalmam sem volt, hogy lehetne erre a problémára rákeresni, így csak egyszerűen megkérdezem, hátha valaki tud legalább támpontot adni:

Adott egy kép, ami mondjuk egy div-ben foglal helyet. A cél az, hogy amennyiben a kép keskenyebb, mint az adott div, akkor az az eredeti méretében kerüljön ki az oldalra, azonban ha szélesebb, arányosan legyen leméretezve a div szélességéhez.

Megoldható ez CSS-ből? Esetleg kell hozzá JavaScript is? Hogyan?
 

ssl+php

Tanul0 · 2008. Dec. 28. (V), 07.34
Hi!

Szeretném megkérdeni, hogy a php vagy html fájlokba kell e valami plussz scriptet stb..-t írni, ha ssl-en keresztül lehet csak megnyitni az oldalt?
 

december 27

Virtula server-re hosting programok

Nikolaas · 2008. Dec. 27. (Szo), 15.15
Hello. Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Van egy virtuális szerverem, s be szeretném konfigurálni egy hosting tárhelyre. Próbáltam már rengeteg programot, de valahogyan nekem nem jönnek be. Illetve nem találok egy rendes programot ami ki tudna szolgálni több domén nevet,illetve postafiókot. Tudnátok nekem ajánlani valamijen programot? Előre is megköszönném a válaszotokat.