ugrás a tartalomhoz

Virtula server-re hosting programok

Nikolaas · 2008. Dec. 27. (Szo), 15.15
Hello. Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Van egy virtuális szerverem, s be szeretném konfigurálni egy hosting tárhelyre. Próbáltam már rengeteg programot, de valahogyan nekem nem jönnek be. Illetve nem találok egy rendes programot ami ki tudna szolgálni több domén nevet,illetve postafiókot. Tudnátok nekem ajánlani valamijen programot? Előre is megköszönném a válaszotokat.
 
1

volt

gex · 2008. Dec. 27. (Szo), 18.21
http://weblabor.hu/forumok/temak/20744#comment-51363
2

Talán magyar

fERI · 2008. Dec. 28. (V), 16.33
Sziasztok!

Nekem nem olyan régen ezt ajánlották, és ha minden igaz, akkor tud magyarul is:
http://www.gplhost.com/software-dtc.html

Mondjuk átgondolandó ez a saját webszerveres dolog. Én most gondolkodom rajta, hogy kellene venni, de nagyon sok a vas (a 2 db amit clusterbe szeretnék kötni kb 1,1 milla, és ebben nincs benne a rengeteg szívás...)

Én egyre jobban hajlok abba az irányba, hogy veszem, és tovább adom. Ennek is meg vannak az előnyei és hátrányai.

Ha kipróbálod a fenti cuccot, akkor dobj egy e-mail-t, hogy milyen.

Előre is köszike.

fERI
5

???

janoszen · 2008. Dec. 29. (H), 09.57
Most ez komolyan van gondolva?

No ugly daemon running: we use apache directly (and there is no reasons why it would be down at any moment...)


Több Apache-ot láttam már állni mint az összes többi szoftvert együtt véve. Elég egy elcsettintett szoftverfrissítés egy logrotate-s restarttal egybekötve.

Ami a saját webszervert illeti, csak olyan indítson ilyet, akinek havonta legalább 2-5 órája van vele foglalkozni és a kiválasztott oprendszert már ismeri legalább annyira, hogy nincs teljesen meglőve, ha megáll valami. Véres kezdőként belevágni egyedül egy adminszoftverre hagyatkozva szinte öngyilkosság.
3

virtualmin

Cadeyrn · 2008. Dec. 28. (V), 20.10
Üdv!

Jó lenne tudni, milyen oprendszerre keresel.
Ha linux, akkor nézd meg a virtualmint. Ez alap szervereket lát el webes admin felülettel kifejezetten erre a célra, nekem nagyon bejött.
7

Ez jónak látszik!

Nikolaas · 2008. Dec. 31. (Sze), 12.01
Ezt a progit te használod is? Mert ha használod akkor leülök és komojabban áttnézem-kipróbálom. Esetleg ha valamiben elakadnák akkor segítenél benne?
8

Webmin fork?

janoszen · 2009. Jan. 1. (Cs), 01.30
Ez a Virtualmin a Webmin forkja vagy átnevezése? A Webmint kb egy éve próbáltam, de valahogy nem jutottam vele egyről a kettőre.
9

Hogy, hogy?

Nikolaas · 2009. Jan. 2. (P), 12.05
Miért nem jutottál vele egyről a kettőre? Mi volt vele a baj?
10

FTP

janoszen · 2009. Jan. 2. (P), 15.39
Asszem azon voltam elakadva, hogy FTP szerver nélkül nem volt hajlandó települni, én meg nem akartam FTP szervert föltenni mert insecure protokollt nem szeretek használni. Az volt az érzésem, hogy ha úgy akarsz mindent csinálni ahogy ők azt kitalálták, akkor jól működik. Ha valami más ötleted van, akkor ij.
4

Lehet, de nem érdemes.

janoszen · 2008. Dec. 29. (H), 09.48
Körülnéztem annó az ilyen programok terén és őszintén megmondom, egyik sem tetszett. Főleg azért nem mert root jogokkal futtattak egy webes felületet (egy szög a koporsóba) vagy azért, mert nem voltak képesek meglenni mondjuk FTP szerver nélkül (miért is használna az ember SFTP-t...).

Azt, hogy érteni kell hozzá, különben föl fogják nyomni a virtugépedet, remélhetőleg nem kell elmondani. Tudás és energiaráfordítás nélkül a svájci sajt jellemzőit fogja felmutatni, csakhogy itt a luk nem feature lesz hanem bug.

Ha egy kicsit konkrétabban leírod, hogy mit szeretnél a virtuális géppel csinálni (néhány weboldalt hostolni vs. tárhely szolgáltatást indítani, stb.) akkor valószínűleg konkrétabb javaslatokkal tudunk segíteni.
6

Fantasztikus!

Nikolaas · 2008. Dec. 31. (Sze), 11.56
Köszönöm a válaszotokat!
Én elsősorban tesztelés céljából szeretném használni. Későbbet, amikor már belejöttem akkor rá szeretném irányítani a weboldalaimat. Van rengeteg vagy 40drb-s annál azért már húzós a hostig csomagok!
Találtam egy szolgáltatót aki tisztességes áron biztosít nekem virtualis szervert kipróbálás céljából.
Ja és még választhatok op.rendszerből is: Linux, CentOS, Debian Sarge a Etch,fedora fc4, fc5 a fc6, Slackware, Ubuntu Dapper a Edgt...
Amúgy nem vagyok kezdő, mert van vagy 2 serverem is, csak nem hosting célra. Az egypicit más kategória ezért nemtudom mit használhatnák rá.

Konkrétan egy olyan programot keresnék erre a célra ami kezel több felhasználót, s felhasználóként külön FTP, MySQL..

Esetleg valakinek van tapasztalata az ijen téren?
11

Mondom a tutit.

janoszen · 2009. Jan. 3. (Szo), 16.01
Sztem jobban jársz ha egy kvázi önmenedzselő rendszert csinálsz. Sajnos a Linux adminisztrálását (minimum biztonsági frissítések szintjén) nem fogod tudni megúszni, a fenti feladatok elvégzésére meg pillanatok alatt meg tudsz írni megfelelő scripteket.

Ami a vasat illeti, nem tudom, milyen összegről beszélünk, de nekem volt nem kevés szívásom abból, hogy a gép megadta magát. Itt a virtuális gép valóban jó megoldás lehet.

Visszatérve a szoftverre: Oprendszer szinten majdnem mindegy, mit választasz, Ubuntut szervernek kifejezetten ellenjavaslom, illetve virtuális gépben a Gentoo és a source disztrók is kiesnek, hacsak nem csinálsz binhostot a saját otthoni gépeden. Szoftverconfig szinten nagyon sok mindent meg tudsz oldani mod_alias-szal és mod_vhost_ldap-pal, illetve LDAP PAM modullal meg egy ennek megfelelően konfigurált FTP szerverrel. MySQL-ben meg megcsinálod az accountokat, levelezést pedig MySQL-ből vagy LDAP-ból úgyszintén meg tudod oldani. Ezekhez találsz egy rakás howtot a neten.
12

LDAP zsír :)

zila · 2009. Jan. 5. (H), 11.04
Így van, a felhasználó meg kap egy LDAP accountot ahol a saját kis al-fáját birizgálhatja (vagyis ő lesz admin a saját "domain"-jében). LDAP web frontendből van kismilló, csak hogy egyet említsek: GOSA.