Archívum - Dec 28, 2008 - Fórum téma
Kép méretezés adott maximális mérethez
Ave!
Új vagyok még itt, de remélem jó helyre találtam, ahol némi segítséget remélhetek főleg CSS-sel kapcsolatos kérdésekben. Sajnos fogalmam sem volt, hogy lehetne erre a problémára rákeresni, így csak egyszerűen megkérdezem, hátha valaki tud legalább támpontot adni:
Adott egy kép, ami mondjuk egy div-ben foglal helyet. A cél az, hogy amennyiben a kép keskenyebb, mint az adott div, akkor az az eredeti méretében kerüljön ki az oldalra, azonban ha szélesebb, arányosan legyen leméretezve a div szélességéhez.
Megoldható ez CSS-ből? Esetleg kell hozzá JavaScript is? Hogyan?
■ Új vagyok még itt, de remélem jó helyre találtam, ahol némi segítséget remélhetek főleg CSS-sel kapcsolatos kérdésekben. Sajnos fogalmam sem volt, hogy lehetne erre a problémára rákeresni, így csak egyszerűen megkérdezem, hátha valaki tud legalább támpontot adni:
Adott egy kép, ami mondjuk egy div-ben foglal helyet. A cél az, hogy amennyiben a kép keskenyebb, mint az adott div, akkor az az eredeti méretében kerüljön ki az oldalra, azonban ha szélesebb, arányosan legyen leméretezve a div szélességéhez.
Megoldható ez CSS-ből? Esetleg kell hozzá JavaScript is? Hogyan?