ugrás a tartalomhoz

Archívum - Dec 2, 2008 - Fórum téma

Mit jelent a TITKOSÍTOTT OLDAL?

haho · 2008. Dec. 2. (K), 23.45
Mivel majdnem, hogy minden téma összefügg mindegyik másikkal, így mindig nagy feladat számomra kitalálni, hogy épp melyik kategóriába írjak. De szerintem most eltaláltam, a kérdésem:

Mit jelent pontosan a főként hivatalos oldalakon (például bankok weblapjain) megtalálható "Titkosított oldal". Amikor ugye a böngészőm (mert úgy van beállítva) jelzi nekem, hogy Titkosított oldalra léptem.

Jó, de ez mivel több mint egy nem titkosított oldal és, hogyan lehet ezt elérni? Kérem, amelyikőtök tisztában van a válasszal ne fogja vissza magát, nagyon érdekelne. Köszönöm!
 

utf8 kódolású szöveg karakterekre - jelekre - bontása

griphons · 2008. Dec. 2. (K), 11.05
Üdv!

Egy többnyelvű weboldalt készítek munkahelyemen (magyar, angol, német, francia, lengyel, orosz, japán, spanyol), aminél a menüpontokat úgy készítettem el, hogy az első karakternek más a formázása, így a menüpontok szövegeit szét kell darabolnom első karakterre és a többi részre.
A gondom, hogy az UTF8 kódolású szövegnél az idegen jelek (ékezetes karakterek, cyril betűk, japán karakterek) nem egy byte-on helyezkednek el, így a szó szétbontása problémákba ütközik. Annál is inkább, mivel a latin2 karakterei 2 míg a bonyolultabb nem szabványos jelek 3 byte-on tárolódnak. Ezt a dilemmát sajnos az utf8_decode() függvény sem oldja fel.
Hogyan tudnám univerzálissá tenni a szövegbontást, hogy minden jelre tökéletesen működjön?
 

css, xhtml, kezdő

bogarka1 · 2008. Dec. 2. (K), 11.04
Hali!
Nagyon kezdő vagyok. Készitek 1 játékos oldalt css-el. Még csak a fele van kész és már 200 oldal van. Az a problémám, hogyha beakarok tenni 1 linket, vagy valamit a fő vagy oldal menübe, mind a 200 oldalt átkell írnom. Tudnátok ajánlani valami megoldást rá, hogy csak 1 oldalt kellene javítani? Megoldható ez valahogy?