ugrás a tartalomhoz

Ki hogyan készít layout-ot html űrlapokhoz?

s_volenszki · 2008. Dec. 30. (K), 16.53
Kíváncsi vagyok, ha valaki közületek olyan projekten dolgozik, ahol nagyobb mennyiségű, átlagoshoz képest bonyolultabb struktúrát igénylő űrlapokra van szükség, milyen segédprogramot használ a struktúra kialakítására?

Ahogy egyre több és több űrlapot készítettem, lassacskán kialakult egy elég jó helper-em, ami igazából már hónapok óta érintetlen és több százszor használtam már fel, de a struktúrát még mindig kódolom.

Jó lenne valami vizuális strukturáló program, ahol custom elemeket helyezhetek el, majd tudok exportálni html-be.

Szóval, ti hogyan csináljátok?
 
1

Framework

Poetro · 2008. Dec. 31. (Sze), 17.45
Szerintem a legtöbben valamilyen framework-öt vagy CMSt hasznánlak a weboldalakhoz, amiknek saját formkezelő, templatező része van, ezért általában azok testreszabásában merül ki, és nem magát a HTMLt írják meg, és a form elemeit is kóddal rendezik át, csoportosítják stb.
2

Én

janoszen · 2009. Jan. 1. (Cs), 01.25
Megírom a kontrollokhoz a megfelelő PHP kódot egyszer, aztán nyugodjék békében a téma, úgyis mindig van valami, hogy ezt ide, azt oda, úgyhogy nem erőltetem túl az absztrakciót. Szerencsére nemrég szakterületet váltottam, az újban meg nem sok form jön szembe. :)
3

Webalkalmazás

s_volenszki · 2009. Jan. 2. (P), 12.41
Sajnálom, de lemaradt, hogy legfőképpen webalkalmazásokról van szó.

Igen, egyet értek Poetro álláspontjával, a weboldalaknál tiszta sor, én is készítettem egy űrlap építő kisalkalmazást, és azzal a weboldalhoz kapcsolódó mindenféle űrlapot meg lehet építeni.

A webalkalmazásoknál viszont előfordulnak a Proclub által is említett "ez ide - ez oda". Jelenleg nekem is van egy jól kialakult helper-em, ezt használom...

Akkor marad a régi jól bevált módszer.