ugrás a tartalomhoz

Vonalkód nyomtatása

bertokbalazs · 2008. Dec. 29. (H), 22.56
Helló!

Próbálom röviden, de érthetően leírni a problémámat. Vonalkódot kell nyomtatnom egy PHP alkalmazásból. Ehhez van egy vonalkód nyomtatóm (Zebra TP 2844 a típusa, bár ez talán kevésbé érdekes). Azt meg tudtam oldani, h ha egy text file-ba írok megfelelő kódot, akkor ebből a nyomtató vonalkódot produkál (type barcode.txt >lpt1 utasítással, ahol a barcode.txt file tartalmazta a megfelelő kódsort). Viszont ezt nem tudom, hogyan nyomtathatnám ki a lokális nyomtatón. Biztos ami biztos, leírom azt is mivel próbálkoztam eddig. A PHP egy szerveren fut, így ha egy text file-t akarok létrehozni, alapból az nem a lokális gépen jön létre, ill. a szerverről nem valószínű, h el fogom érni a helyi nyomtatót (tehát úgy érzem, ez már több sebből vérzik). Ezért jött a JavaScript ötlet, de ott meg nem találtam arra módot, hogyan tudnám végrehajtani pl az említett type parancsot.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Balázs
 
1

Miért PHP

Poetro · 2008. Dec. 30. (K), 00.38
Pontosabban mi lenne a feladat, és miért kell PHP a dologhoz? Ha távoli oldalról akarod csak futtatni, akkor wget-tel letöltöd a PHP által a távoli oldalon generalt tartalmat, és átdobod egyből a nyomtatóra, a géped konzoljában persze. Valami ilyesmire gondolok:
A:\>wget -q -O barcode.txt http://example.com/example.php?param=x
A:\>type barcode.txt >lpt1
Ahol az http://example.com/example.php?param=x a PHPd elérési útja.
2

Nyomtatás helyett

janoszen · 2008. Dec. 30. (K), 00.53
Ha nem szeretnél a vonalkóddal nyomtatni, akkor jobban jársz, ha előre bevonalkódozott címkeszalagot veszel és azt olvasod be. Alternatívaként a fenti megoldás vagy kösd rá a szerverre portmappes mágiával távolról a nyomtatót (see:rendszergazda).

Ha nagyon király akarsz lenni, akkor írsz vagy iratsz egy Firefox extensiont a témára.
3

Bővebben

bertokbalazs · 2008. Dec. 30. (K), 12.00
Akkor írok bővebben a programról. Azért kell PHP, mert ez csak egy kis szelete az egész problémának, csak a többi részével eddig boldogultam egyedül is. Egy sterilező munkahelyen kell az eszközök sterilezésének és felhasználásának folyamatát végigkövetni. Mikor, ki, melyik gépbe tette be az eszközöket, meddig használható fel stb. Ehhez kell egy vonalkódot nyomtatnom, mielőtt a gépbe kerül, innentől kezdve ezzel azonosítom és rögzítem az időpontokat egy adatbázisban. Tehát igaziból nem tudom, h minden esetben el fogom-e érni a nyomtatót hálózaton keresztül, ill. nem működik a parancssorból történő file letöltés sem.
Azért köszi az eddigi ötleteket.
4

Ez nem magyarázza miért kell php...

zila · 2008. Dec. 30. (K), 12.31
Attól mert a projekt nagy része php-ban van írva még nem kell azt is php-ban megírni amit nem lehet kulturáltan megoldani php-ben... Ha a nyomtatót nem tudod a szerverre kötni/elérhetővé tenni akkor a php-s megoldások sántítanak. Írj egy PHP service-t ami visszaadja a megfelelő vonalkódot, és írj egy pici kis gui alkalmazást a kliensgépre, ami ezzel a szolgáltatással tud beszélni. Ezt lehet java-ban, vagy akár Perl/Tk-ban, vagy C#-ban, esetleg visual basicben is, a lényeg, hogy olyan nyelven ami fut a kliensgépen és eléri a helyi nyomtatót... Tudod, a megfelelő eszközt a feladathoz és nem a feladatot az eszközhöz :)
5

Nálam így működik...

zsoltcs · 2009. Jan. 1. (Cs), 22.43
Meg kell osztani a helyi nyomtatót, ezután már php-ből lehet rá nyomtatni lpr-rel.
6

Vonalkód generálása képként...

TeeCee · 2009. Jan. 4. (V), 18.17
... és akkor olyan nyomtatóra nyomtatod, ahova a helyi gépnek van joga...
A kedvencem a JPGraph, abban van, de csak fizetős pro-verzióhoz vonalkódgenerálás, de szerintem csak keresni kell és találsz megfelelőt.
7

Mondom, h. így működik ...

zsoltcs · 2009. Jan. 7. (Sze), 23.57
"Viszont ezt nem tudom, hogyan nyomtathatnám ki a lokális nyomtatón."

A helyi gépére van kötve a nyomtató, hisz ez egy cimkenyomtató, gondolom adott gépeken van csak.