ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 15, 2008 - Fórum téma

Fájl feltöltés a szerverre - de hogyan

Velias9 · 2008. Jan. 15. (K), 16.24
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok egy fájt HTML űrlapon és PHP-n keresztül feltölteni az egyik honlapom könyvtárába a szerveren. Azért kérdezem, hogy nem kell-e valahogy bizonygatni a szervernek, hogy jogosult vagyok a könyvtárba írásra és ha kell, akkor ezt hogyan tegyem?

Előre is köszi mindenkinek!
 

MVC tervezési minta a gyakorlatban

Max Logan · 2008. Jan. 15. (K), 12.44
Most tervezek egy komplexebb webalkalmazást és gondoltam, hogy utánajárok az MVC tervezési mintának.

Addig megvagyok, hogy van a controller, ami lényegében megmondja, hogy mit lehet csinálni a modellel a view pedig megjeleníti az adatokat.

Vegyünk egy konkrét példát:

Adott egy modul, ami a megrendelő feladást hivatott elvégezni. Ha jól értem, akkor a user kitölti a megrendelőlapot, majd post-olja az adatokat. Ekkor a front controller (index.php) azt mondja, hogy ok, ez a kérés megy a megrendelő modulhoz. A megrendelő modul tudja, hogy a kapott adatokat checkolni kell, tehát van egy adatellenőrző funkció.

Ami jelen esetben nekem még nem tiszta, hogy az adatellenőrzést végző rész az controller vagy action? (művelet: felhasználó post-ol, adatokon formai ellenőrzés végrehajtása, ha minden ok, akkor átadja az adatokat mentésre)

Ha ellenőrizve vannak az adatok, akkor mentésre kerül a megrendelés. Ez egy SOAP kérésként valósul meg. Ebben az esetben a SAOP kérés összeállítása az action vagy view? (művelet: a formailag helyes adatok mentése)
 

popup ablak flashbol es htmlbol.

donlaca · 2008. Jan. 15. (K), 12.29
Szeretnek popup ablakot nyitni flashből, de IE-ben popup blocker megfogja:

on(release, releaseOutside)
{
getURL("javascript:void(window.open('50ev.html','nev','width=600,height=400'));")
}
Firefoxban tökeletesen mukodik. Erdekes, ha htmlben hivom meg ugyanezt akkor ie-ben sem fogja meg a blocker. Van valami megoldas erre, hogy flashbol is menjen rendesen? Bar megneztem index.hu-n a flash bannereket, ott is fogja az ie...THX
 

MLM motor php alapokon

KovZoo · 2008. Jan. 15. (K), 01.31
Ahogy olvastam a fórumokat nagyon sok mindenben tudtok segíteni, ezért szeretnék a segítségetekért fordulni.

Mint a címben is látható MLM(Multi Level Marketing) motort szeretnék írni.
Tulképp mindenérdekel ezen felül ami php és velejárója, de most főleg ez az amit írni szeretnék, csak nem is tudom, hogy hogy fogjak neki... :(

Írtam már néhány dolgot, de sajnos nem jöttem még rá, hogy egy weboldalnak, hogyan is lássak neki, szóval a probléma már itt kezdődik...

Esetleg tdnátok segíteni? Persze tudom, hogy ez így nagyon tág, de röviden leírom:
Arról van szó, hogy az MLM egy piramis szerű rendszer tehát a benne levő tagok csak azt láthatják akihez belépetk, illetve akik alá léptek be. És ilyen rendszerrel szeretnék kialakítani egy belső levelezőt. Esetleg ha van vkinek vmi segédanyaga azt nagyon szívesen elfogadom...bármi is legyen :) ha van ilyen akkor legyetek szívesek a kovzoo##kukac##gmail.com emailre, vagy msnen elküldeni.


Előre s köszönöm a segítségeteket :)
 

Eltűnő háttér + megjelenő görgetősáv

kivancsi · 2008. Jan. 15. (K), 00.25
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Készítgetek egy több lapos oldalt és gondjaim vannak vele.

1, Explorer böngészőnél 800x600-as felbontásban néha görgetősáv jelenik meg a lap alján. 770-es táblázatba foglaltam a menüt és a tartalmat. A <body leftmargin="0">. Ami érdekes, hogy frissítéskor vagy miután máshol körülnéztem és visszatérek a lapomhoz az alsó görgetősáv magától eltűnik, úgy, hogy az oldal beállításain nem változtattam. Ha esetleg újra frissítek felbukkanhat megint. Mozilla Firefox böngészővel szerencsére sosincs ilyen gondom 800x600-on, semmi alsó görgetősáv.

2, A lapomon egy ccs fájlban adom meg az egész oldalra vonatkozó stílust:


/*Egész oldalra vonatkozó stílus*/
body{
background-image: url('hatter.jpg');
}

Mozillával nincs gond mindig bejön a háttér. Explorerrel azonban néha nem jön be, hanem fehér felület jelenik meg. Ha frissítek megjelenik. Ha többször frissítek hol bejön, hol nem. Ez nemcsak képnél van így, hanem ha színt adok meg akkor is. Pedig fontos lenne a háttér... Furcsa amikor több lapon keresztül bejön és a következő oldalon már zavaró fehérség...

A háttérkép 11,6 KB-os, nem hinném, hogy nagy. De, mint írtam sajnos színnel is így járok.

Egyszerűen nem értem mi okozhatja, a honlapomat pedig Exploreresek számára is élvezhetővé szeretném tenni.

Az ötleteket előre is köszönöm. Üdvi: kíváncsi