ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 8, 2008 - Fórum téma

Jelszavas védelem weblapra, adatbázisban tárolt nicknévvel és jelszóval

haho · 2008. Szep. 8. (H), 22.29
Hello! Amint az a kód elején látható, a kód nem saját forrás, de illően feltüntettem és nem töröltem ki a forrást.
Szóval lenne az alább látható kód. Nagyon szuper kis kód, mert ha belépek egy oldalra, ahol ez a kód megtalálható először két szövegdoboz fogad, amibe be kell írni a kódban beállított felhasználónevet és jelszót. Ha ezek helyesek akkor be is léptet az adott oldalra, ha nem lehet újra próbálkozni!

Szép és jó, már csak egy apróságot szeretnék még megvalósítani, ami nekem, magamtól sajnos nem megy. Ez a következő lenne:

Ezt a kódot úgy kellene átrenoválni, illetve ha nem megoldható kellene nekem egy hasonló feladatot ellátó kód, ami MYSQL adatbázisból olvassa be a felhasználónevet és a jelszót.

Van nekem egy "felhasznalok" nevezetű táblám, a következő mezőkkel: "id", "nickname", "pass". Na most csináltam egy on-line űrlapot, amivel új felhasználóneveket és jelszavakat tudok feltölteni ebbe a táblába. És azt szeretném, hogy a jelszavas védelmem (ez a kód vagy egy hasonló funkciókkal bíró kód) is e szerint működjön, azaz adatbázisból egyeztesse a felhasználónevet és a hozzá tartozó jelszót.

Tud nekem ebben valaki segíteni?
Előre is nagyon köszönöm a megoldásokat!

[colorer=php]<?php

# Simple password protection
#
# (c) http://www.phpbuddy.com
# Author: Ranjit Kumar
# Feel free to use this script but keep this message intact!
#
# To protect a page include this file in your PHP pages!

session_start();

$admin_user_name = "JELSZÓ";
$admin_password = "FELHASZNÉV";

if (!isset($HTTP_SESSION_VARS['user'])) {

if(isset($HTTP_POST_VARS['u_name']))
$u_name = $HTTP_POST_VARS['u_name'];

if(isset($HTTP_POST_VARS['u_password']))
$u_password = $HTTP_POST_VARS['u_password'];

if(!isset($u_name)) {
?>


<HTML>
<HEAD>
<TITLE><?php echo $HTTP_SERVER_VARS['HTTP_HOST']; ?> : Authentication Required</TITLE>

Hasznos weboldalak webprogramozóknak

felyx · 2008. Szep. 8. (H), 19.04
Igazság szerint ajánlani is szeretnék néhányat, illetve megkérni benneteket is, hogy ha tudtok, akkor adjatok hozzá ti is néhányat. Tulajdonképpen olyan oldalakra gondolok itt mint pl. a weblabor, php, html, javascript, ajax stb. témakör. Weblabornak megfelelő külföldi oldalt még nem igazán sikerült találnom. No és persze a tutoriál oldalak is érdekelnének. Lényegében minden amiből tanulhatok valami újat na meg jó lenne úgy olvasni a szakmai híreket mint pl. a hup.hu-n vagy az index.hu-n a híreket, de mostanság itt sincs túl sok hír. Tehát ha tudtok hasznos oldalakat webprogramozóknak, webgrafikusoknak akkor kérlek benneteket oszzátok meg velem/velünk. Angol és magyar oldalak egyaránt érdekelnének.

Ezeket az oldalakat szoktam én használni:

http://www.phpdeveloper.org/
http://www.sitepoint.com/
http://www.devshed.com/
http://www.phpguru.org/

és természetesen weblabor.hu :)
 

HTML kod

zoliky · 2008. Szep. 8. (H), 16.35
Szeretnem a kovetkezo HTML kodot elohivni mindegyik PHP oldalon:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
A projekt amelyen dolgozok elege nagy lesz es nem tudom melyik a helyes megoldas, egy fuggvenyt hozak letre vagy objektumot ? es azt hivjam meg mindig...

Egyenlore nem szeretnek smarty-t hasznalni! Orulnek par otletnek, ti hogyan csinaljatok ?
 

nemkívánatos oldalak betöltődése

sziklay · 2008. Szep. 8. (H), 14.10
Évekkel ezelőtt készítettem egy weboldalt,amelynek megnyitásakor sajnos az utóbbi időben egy újabb, nemkívánatos reklám ablak is letöltődik és megnyílik. Átnéztem az index.php-t és a főbb fájlokat, de nem találok semmi változást a kódban. Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan tudnám megszüntetni ezt a kellemetlen problémát.
Előre is köszönöm.
 

Szemantikus web: kezdő kérdések

foxmulder · 2008. Szep. 8. (H), 01.14
Sziasztok! Kérlek, elmélkedjünk egy kicsit :)
Szóval azt értem, hogy egy rdf dokumentum kijelentéseket tesz egy bizonyos erőforrással kapcsolatban: alany - állítmány - tárgy. Vegyük a Szemantikus világháló elmélete és gyakorlata c. könyv egyik bevezető példáját, mely szerint a Magányos cédrus c. festményt Csontváry Kosztka Tivadar készítette (festette).

Sok más lehetőség mellett megadható, hogy Csontváry Kosztka Tivadar az Ember típus egy példánya, vagy az, hogy a készítette (festette) állítmány pontosan mit takar (lehet például a szerző-alkotó, vagy/és a képzőművészeti eljárások osztály (típus) alosztálya (altípusa)). Viszont a szemantikusság lényege sérül (szerintem), ha ezren ezerféleképpen határozzák meg (adnak meg hozzá URI-t és ott leírást, bár ez utóbbi elvileg tán nem is szükséges), mi az Ember és mi a készíteni (festeni) tulajdonság (állítmány) definíciója. Vannak-e olyan nyilvánosan hivatkozható fogalomtárak (vagy hogy nevezzem őket), ahol az ilyesféle alapfogalmak URI-ként hivatkozható formában, egységesen definiálva vannak?

Két lehetőséget látok: Vagy azért nem találom ezeket, mert béna vagyok, vagy mert a szemantikus web annyira kezdetleges állapotban van, hogy nincs még kialakult, egységes fogalomkészlete.

Mert megadhatom én a <pre>http://gipszjakab.hu/definiciok/alkalmazott</pre> oldalon (jesszusom, tényleg van gipszjakab.hu oldal!), hogy mit értek (én) az alkalmazott fogalom alatt, de ez a fogalom (fogalom és nem a szó!) van annyira elterjedt és nyelvfüggetlen, hogy szívesebben hagyatkoznék egy sztenderdizált meghatározásra ha lenne. Vagy vannak ilyenek?
És pár éven belül kialakul majd egy egységes fogalomtár, ami tartalmazza majd az ugyan különböző nyelveken kifejezett, de mégis azonos jelentésű típusokat (főnevek alkategóriákba szervezve, például a Festő egyben Ember is) és tulajdonságokat (igék), mondjuk azt a pár százat (vagy ezret), amit egy átlagos európai használ?

Flash menüt érdemes-e használnom?

Csikó Bálint · 2008. Szep. 8. (H), 00.03
Egy német országsmereti honlapot akarok készíteni és úgy gondoltam, hogy az szép és hasznos lenne, ha úgy ki (is) kilehetne választani egy tartományt - amelyről informálódni szeretnénk -, hogy ha németország térképén rákattintok. El is kezdtem ezt csinálni flashben, azonban amikor feltettem webszerverre, akkor a rétegek egymás után, meglehetősen lassan töltődtek be, ami teljesen elrontja az összképet. Gondolom vagy úgy lehetne ezt orvosolni, hogy
a: jelentősen csökkentem az swf méretét. Ezt nem tudom, hogy tudom, hogy lehetne megoldani.
b: beteszek az elejére valami képet, hogy betöltés, amíg be nem töltött mindent, és utána lép csak tovább
ezt sem tudom, hogy lehet elkészíteni, de ha érdemes, akkor utánaolvasnék. Viszont így felmerül bennem a kérdés, hogy ha ennyire csökkenti az oldal sebességét, akkor érdemes-e egyáltalán ilyennel foglalkozni. (egyébként mindenképp hasznos lenne, mivel használat közben vizuálisan könnyen meg lehetne jegyezni a tartományok helyét). Arra vagyok kíváncsi, hogy melyik szempontot tartjátok fontosabbnak, illetve tudtok-e valami megoldást arra, amivel gyorsítani lehetne rajta.
Az oldal meg maga az swf is még elég kezdetleges formában létezik, link hozzá:

Maga a flash menü a Bundesländer menüpont alatt található.

Csikó Bálint