ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 17, 2008 - Fórum téma

mysqli_free_result()

szabo.b.gabor · 2008. Szep. 17. (Sze), 21.00
Sziasztok!

a php manualban ez található:
Note: You should always free your result with mysqli_free_result(), when your result object is not needed anymore.


kérdésem az volna, hogy ha én ezt a lépést kihagyom, de ugyanabba a változóba beleteszek egy másik mysqli_result-ot, azzal pazarlok-é memóriát, vagy sem? tud-e erről valaki valamit?

köszönöm szépen,
gábor
 

Mysql log elemzése szürése adatbázisonként és/vagy felhasználóként

troy1979 · 2008. Szep. 17. (Sze), 16.26
Adott a mysql query log ( http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/query-log.html) amiben ugye minden lekérdezés benne van....

De mi van akkor ha én csak 1 bizonyos adatbázishoz/vagy 1 bizonyos felhasználóhoz tartozó lekérdezésekre vagyok kiváncsi?

Én nem találtam olyan lehetőséget, hogy a naplózást csak 1 adatbázisra vagy felhasználóra korlátozza a mysql

van ilyen lehetőség?

Vagy van esetleg valamilyen admin/log nézegető progi, amivel a mysql query log ot lehet ilyen szempontok alapján szűrni?

(Néha a programok működésének megértéséhez hasznos lehet, ha az ember tudja, hogy hogyan komunikál a php és a mysql :-D )
 

Output buffering

zoliky · 2008. Szep. 17. (Sze), 15.21
Meg tudna valaki magyarazni, hogy kezeli az ob_start(); az 'output_buffering = 4096' erteket, amely a php.ini fajlban talalhato ?

Nekem van egy fajlom amely tobb mint 8192 karaktert tartalmaz, az ob_get_contents(); kinyomja a tartalmat hiba nelkul. Nem ertem, miert nem jelent a PHP hibat amikor tobb mint 4096 karaktert tartalmazo adatot listazok.

A PHP 4096 karaktert kuld at egy csomagban ? A hatralevo adatokat is kinyomja kulon csomagokban, peldaul: 2x4096 ?
Koszonom!
 

Alkalmazás környezet kialakítása - 2. rész

s_volenszki · 2008. Szep. 17. (Sze), 11.42
Sziasztok!

Azért neveztem el a témát ugyan úgy, mint az előzőt, hiszen az ott tőletek kapott információk alapján terelgetem tovább a gondolatmenetet.

Ezidáig volt szerencsém két könyvet megvenni (Program tervezés, Program tervezési minták) és kicsi időm az egyiket átolvasni (a tervezési mintákba csak belelapoztam, de gyűröm) a témához kapcsolódóan (köszönöm az ajánlásokat) és némileg helyrekerültek az alapfogalmak.

Úgy vélem, hogy célkitűzéseim tekintetében számomra az "Adatfolyam tervezés" nyújthat megoldást. Egyezik az elképzelésemmel, miszerint olyan ömálló működö egységeket hozok létre, amelyek egy bemenettel és egy kimenettel rendelkeznek. Könnyen újrahasznosítható, kezelhető, hibakereshető és fejleszthető egy ilyen rendszer.

Nézegettem azokat a keretrendszereket amiket ajánlottatok, és éppen tegnap éjjel jutottam el odáig, a CodeIgniter értelmezésében (számomra ennek tűnik az online doksi-ja bőségesnek és sok hozzá a tutorial), hogy elkezdtem látni benne a potenciált. Az, hogy egy kiegészítővel az adatbázist néhány beállítás után Read, Write, Update éd Delet parancsokkal műveltethetem teljes tranzakció kezeléssel, escape-eléssel ez fantasztikus! Csak ez letizedeli a programozásra fordítandó időt.

Ennek ellenére valahogy nem érzem a megoldás értékét. Biztos a szemléletemben vagy a tudás hiányomban van a hiba, de én, aki ezidáig struktúrált kódokat készítettem, ráadásul úgy, hogy jellemzően több a kliens oldali script-em mint a szerver oldali, teljesen elveszettnek érzem magam egy CodeIgniter-ben.

Tudtok nekem szakirodalmat ajánlani, úgy, hogy a következők a célkitűzéseim:

- Hogyan kell Adatfolyam tervezésre épülő programtervet lekódolni (sablonrendszerre, vagy technikára gonolok)
- Kliens oldali kiosztott események (ternészetesen az első részben javasolt szakirodalmaz is figyelembe vettem)
- Esetleg tanfolyamot, vagy valakit, aki egy kis forintért e-tréninget tartana nekem?

Kreatív brainstorm

NetBandita · 2008. Szep. 17. (Sze), 08.44
Sziasztok!

Úgy alakult a sorsom, hogy jogoktató tanáraim nem elégszenek meg annyival, ha bebiflázom a jogszabályokat, s kreatívabb munkára kívánnak fogni.

A legtöbben tapasztalt webfejlesztők/programozók vagytok, akik láttak egyet s mást eddigi munkáik során. Szeretném, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat, s adnátok egy-két ötletet, hogy mivel lehetne feldobni a készülőfélben lévő weboldalakat (szorítkozzunk CSS-re, HTML-re és JS-re).

Nos, mik is ezek a weboldalak és mit is szeretnék tulajdonképpen?

Az egyik intézet, mely alá három tanszék is tartozik, felkért, hogy készítsem el a tanszéki weboldalakat, s tegyek javaslatot, hogy mivel lehetne jobbá tenni azokat. Ti mivel dobnátok fel egy tanszéki honlapot?

Funkcióját tekintve információközlést kell megvalósítania (tanszéki oktatók, elérhetőségek, szakmai önéletrajzok, évfolyam- és szakdolgozati témák, tantárgyak és követelmények ismertetése stb.) Persze funkcióját megvalósító honlap (FMH) és FMH között van különbség: a stílus és sok kicsi plusz.

Hagyjátok szárnyalni a fantáziátok, s osszátok meg velem a gondolataitokat.

Köszönöm!