ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 24, 2008

10 Essential Principles of the Javascript Masters

Török Gábor · 2008. Szep. 24. (Sze), 17.26
Tíz JavaScript alapelv a témában szakavatottaktól
 

PHP execelés linux alatt.

ZoZZo · 2008. Szep. 24. (Sze), 16.46
Sziasztok!

Egy olyan programot szeretnék használni, ami egy adott (*.sh) szkriptet futtat le. Készítettem egy rádió szerver készítő PHP programot SHOUcast alatt és a szerver indításával lennének néhány gondjaim. Az (*.sh) szkript maga a rádió szervert hívja meg, hogy elindítsa azt. Ezt a műveletet remekül elvégzi és elkezd futni a szerver is remekül. Nos az lenne a problémám, hogy amikor elindítom a szervert a következő php szkripttel, akkor egyszerűen a böngésző végtelen töltésbe kezd. De közbe fut a szerver is. Ha leállítom a töltést, akkor is fut tökéletesen és Rendszerfigyelőn is látható a program futása.

A lefuttató szkript a következő :

-------------------------------------------------------
exec('/bin/sh /var/www/sc_serv.sh');
-------------------------------------------------------
sc_serv.sh tartalma ...

/var/www/sc_serv
-------------------------------------------------------

Ez csak egy kis részlet, hogy hogyan indítja el a szervert a program.

Több dokumentációt olvastam [php.net]-en és egyéb más Google által talált oldalakon, de egyikük közül sem találtam meg azt amit kerestem. Nos lényegében ezért fordultam én a Weblaborhoz.

Összességében nekem egy tanács, vagy ötlet kéne, hogy hogyan indítsam el a szervert úgy, hogy ne kezdjen végtelen töltésbe. Pl .: 1-szer lefut és akkor megáll a töltés. Az egyéb más parancsok mint pl .: whoami működnek folyamatos töltés nélkül. Véleményem szerint a programot próbálja ott monitorizálni és ezért nem akarja megállítani a töltést. Ezt esetleg valahogy kilehet a monitorizálást kapcsolni? Vagy van erre más indítási módszer ami biztonságosabb, vagy jobban működik? Mert szerintem ha nagyobb dolgokba kezdenék ezzel a módszerrel, akkor magára omlana ez az egész.

Előre is köszönöm a tanácsokat, ötleteket, válaszokat!

Üdvözlettel, Bence.
 

A Google azt javasolja, hogy ne próbáljuk statikus tartalomnak álcázni a dinamikus webcímeinket

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 24. (Sze), 14.56
A hivatalos Google Webmaster Central blogban tegnap megjelent egy érdekes bejegyzés Dynamic URLs vs. static URLs címmel. A bejegyzés a dinamikus webcímeket a ?, & és = karakterek megjelenésével definiálja, míg a statikus webcímeket ennek hiányával, végül pedig számos érvet próbál felhozni arra, hogy ne próbáljuk meg a dinamikus webcímeket statikus webcímekként feltüntetni.

A bejegyzés olyan közkézen forgó hiedelmeket oszlat el, mint hogy a Google nem tud dinamikus webcímeket indexelni, vagy hogy legfeljebb három dinamikus paramétert tehetünk a webcímekbe, hogy a Google indexelje. A bejegyzés fő tanulsága, hogy a felesleges paraméterektől statikus vagy dinamikus webcím megjelenés esetén is meg kell szabadulnunk. Érdekes, hogy állítása szerint a dinamikus webcímek esetén a "felesleges paramétereket" a Google bizonyos szintig fel is tudja ismerni (de persze legjobb, ha nincsenek is ott), a statikus webcímeket pedig nem tekinti jól skálázhatónak a jövőbeli esetleges új paraméterek bevezetésére való tekintettel. Ez érdekes érv, én nem értek vele feltétlenül egyet, hiszen ez csak odafigyelés kérdése.

Calculating Color Contrast for Legible Text

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 24. (Sze), 14.33
Automatikus szövegszín számítás a háttérszín alapján
 

How to setup a LAMP environment with xdebug under ubuntu

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 24. (Sze), 14.10
LAMP stack beállítása Ubuntun xdebuggal
 

Top 10 Sources of Logo Design Inspiration

Hojtsy Gábor · 2008. Szep. 24. (Sze), 13.09
Néhány logó gyűjtőhely inspirációs célzattal
 

mySQL licensz

zoliky · 2008. Szep. 24. (Sze), 12.53
Szeretnek egy PHP szkriptet irni, amely tartalmazni fog egy .SQL fajlot. Az SQL fajl egy adatbazist hoz letre, es maga a szkript lekereseket hajt vegre (mysql_query).

Kesobb talan eladnam a PHP alapu oldalt. Azt nem ertem, hogy ebben az esetben fizetni kell a mySQL csapatnak? A szkriptem nem fogja tartalmazni az o csomagukat (mysql-5xx.tar.gz).

Koszonom!
 

Performing Financial Calculations

Török Gábor · 2008. Szep. 24. (Sze), 12.08
Pénzügyi függvények javascriptes megvalósításai
 

MySQL Pop Quiz #28

Török Gábor · 2008. Szep. 24. (Sze), 10.53
Add meg a mezőben található „a” karakterek számát!