ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 5, 2008

Budapest.rb - Ruby Meetup

Anonymous · 2008. Szep. 5. (P), 18.12
Az első hazai ruby meetup
 

Code Reuse in Google Chrome Browser

Török Gábor · 2008. Szep. 5. (P), 17.31
Sok különféle nyílt forrású komponensre épül a böngésző
 

A letöltött oldal szétesik

Velias9 · 2008. Szep. 5. (P), 14.56
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy miért van az, hogy ha letöltök Weblaborról egy oldalt (a gépemre), akkor a letöltött oldalon minden forráskód egymás után kétszer szerepel, a fenti menüről eltűnik a stílus és sima többszintű lista lesz belőle valamint a jobb oldali sáv alulra kerül (minden egyéb alá).

Említettétek a Diszkrét JavaScript c.-ű cikkben, hogy a Weblabor is ezt használja a menühöz, de nem értem, hogy miért nem működik ez, ha letöltöm az oldalt?

Remélem tudjátok miért van ez! Előre is köszönöm!
 

Egy cracker megszerezte a jelszót az FTP-mhez...

killroy · 2008. Szep. 5. (P), 09.51
Sziasztok!

A tegnapi nap folyamán sajnos feltörték az én egyik oldalamat is. Nem akarom megnevezni a szolgáltatót, de szerintem nem is fontos, csak az hogy ugyanennél a szolgáltatónál vannak egyéb honlapjaim is.

A támadó valahogy megszerezte a jelszót és átalakította a főoldalt (kiírta hogy: hacked by "Tökmindegy"). Arra lennék kíváncsi, hogy milyen magyarázatok lehetnek a dologra. Vajon hogyan szerezhette meg a jelszót az FTP-hez? Ez az én hibám, hagyhattam neki valami felületet az oldalon ami elegendő volt neki a jelszó megszerzéséhez? Vagy csak szimplán a szolgáltató hibája? Bár azt kétlem mert a többi oldalam meg még működik.

Várom az alternatívákat. Mi az amire nem figyeltem a kód írásakor, milyen kiskapukat hagytam a Hackereknek. Azért vagyok tanácstalan, mert nem az admin szekcióba jutott be, hanem az FTP-hez szerezte meg a jelszót, így nem hiszem hogy én lennék a hibás, de lehet hogy tévedek és van egy módszer ami FORM-ok segítségével megszerezheti mondjuk abból a kódból a jelszót amivel az adatbázishoz tudok csatlakozn. Én erre tippelek, mert a szolgáltatómnál az FTP-hez és az adatbázishoz ugyanazt a jelszót kaptam.

Most az lesz, hogy felhívom a szolgáltatót és közlöm velük, hogy feltörték az oldalam és kérek tőlük egy új jelszót. Ők megtudják változtatni a jelszót, anélkül, hogy tudnák a régit.

A tippeket és ötleteket előre is köszönöm!