ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 15, 2008

SET @VAR????

world-s · 2008. Szep. 15. (H), 21.05
Sziasztok!

Lenne egy problémám.
PHP-ból szeretnék végrehajtani egy olyan SELECT-et amiben változókat is használnák.

Leegyszerűsítve:

SET @groupom:=1; SELECT @groupom;
Próbáltam ADODB-ben és símán a PHP SQL parancsaival.

Ha egyben írom, akkor hibát kapok:
"DB Error, could not query the database MySQL Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near"
ADODB-ben:
"1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near"

Ha külön veszem az értékadást, akkor nem veszi figyelembe.
Érdekes módon PHPMYADMIN-ban tökéletesen működik.

Mi a megoldás?

Köszi.
Zoli
 

Megjelent a Web programozás I. jegyzet 0.7-es verziója

Nagy Gusztáv · 2008. Szep. 15. (H), 16.32
Nem sokkal azután, hogy megjelent a Webes tartalomkezelő rendszerek legfrissebb jegyzete, elérhető a Web programozás tantárgy jegyzetének is legújabb, 0.7-es verziója. A jegyzettel a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán tanuló műszaki informatikus hallgatók részére szeretnék olyan írásos anyagot biztosítani, amely az előadások és gyakorlatok mellett további segítséget nyújt a kliens- és szerveroldali nyelvek, valamint kapcsolódó technológiák alapszintű megismerésére. A jegyzetben lefedett főbb témák: HTML, CSS, JavaScript, PHP.
 

budapest.rb – az első magyar Ruby Meetup

LacKac · 2008. Szep. 15. (H), 15.39
Mint ahogy már blogmarkban is jeleztük, ezen a héten szerdán indul a budapest.rb, melynek célja a ruby-s és rails-zes közösség összefogása. Előreláthatóan a budapest.rb keretében havi rendszerességgel lesznek találkozók pár előadással. A budapest.rb helyszíne a KÉK, amely kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy a meetup után is ott lehessen maradni beszélgetni, iszogatni a tetőteraszon. Gyertek minél többen!

insert into select, LEFT JOIN es memory limit problema

carstepPCE · 2008. Szep. 15. (H), 11.37
Udv Mindenkinek,

talalkozott mar valaki olyannal, hogy egy 'INSERT INTO SELECT ...' formaju lekerdezes memory limit okozna?

Hatter:

Vam egy import funkciom, amivel feltoltok szamos csv fajl, de mivel folyamatosan bovulo adatokrol van szo igyekszem a fajlokat elotte betenni egy temp_.. tablaba es Left joinnal csak az ujjakat athelyezni. Van egy memorialimitem a szolgaltatonal 16 MByte es van egy csv fajlom, amely 106 MByte nagy es 400000+ bejegyzest tartalmaz.

Most eppen az inicializalasnal vagyok, tehat minden adat bekerul a tablaba (400e+). A temptablaba beteszi az adatokat, de az INSERT INTO SELECT ... LEFT JOIN -nal mar nem birkozik meg, HTTP status 500-al elszall.

Van valakinek esetleg valamilyen tapasztalata ezzel?

Koszonettel:
Udv
Sanyi