ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 6, 2008 - Fórum téma

OsCommerce-ben helyreállítás után rossz a karakterkódolás

stellar · 2008. Május. 6. (K), 22.03
Üdv!

Az lenne a kérdésem hogy mit lehet azzal kezdeni, hogy a php alapú oldal(OsCommerce)rendesen működik letörlöm majd amikor a backupból másolom vissza+a mySQL adatbázisát is backupból mentem vissza akkor a magyar nyelvű felületnél nem működik az oldal a karakterkódolás miatt.
Minden ugyanolyan amilyen volt és mégis működésképtelen. A .htaccess fájlok nem backupról mentek, hanem eredeti programból másoltam át.

Kérem segítsetek nagyon fontos lenne!!!
 

Védekezés erőforrás igényes webhelyek ellen - hogyan?

thamas · 2008. Május. 6. (K), 14.17
Elég sokat netezek egy idősebb, gyenge géppel, és Firefox3 beta5-tel. A www.heol.hu illetve a www.egrinapilap.hu oldalak gyakorlatilag hazavágják ezt az összeállítást - ha meglátogatom valamelyiket, a firefox a CPU terhelést 97-100 %-ra növeli és memóriából is többszöröse kellene annak, ami a gépben van. Kérdéseim: mi okozhatja ezt (hogyan lehet megnézni) illetve a webhelyek látogatójaként tudok-e "védekezni" valahogy? (flashblock, adblock van.)
 

Ékezetek visszaállítása

duplabe · 2008. Május. 6. (K), 13.41
Sziasztok!

Van egy postgres adatbázisom, tele adatokkal. Minden utf-8, viszont a set names utf8-at nem állították be, így az ékezetes karakterek helyett ĂĄ és társai vannak. Hogyan kéne ezt php-ben normális utf-8 as karakterekké konvertálni? Mert az egy dolog, hogy megjelenik mindenhol, viszont amikor darabolom a stringeket és pont két ilyen karakter közé esik a határ akkor rosszul jelennek meg. Próbáltam str_replace-szel, de nem jött össze...