ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 12, 2008 - Fórum téma

jQuery custom event: csak DOM elemhez lehet kötni?

Hodicska Gergely · 2008. Május. 12. (H), 20.28
Sziasztok!


Épp bütykölök egy kis tesztelő cuccot, ahol ha a megfigyelés beindul, akkor több elemnek egymástól függetlenül el kéne kezdeni ügyködni. Gondoltam, hogy a start gomra kattintva dobok egy saját eseményt, amire a beregisztrált listenerek reagálnak, így ha épp szeretnék hozzáadni valamit, akkor a "bootstrap" kódot nem kell módosítani, az új cucc is regisztrálja magát az eseményre.

Újabb probléma: jól látom, hogy jQueryben csak DOM elemhez lehet eseményt kötni? A fentihez nekem az lenne logikus, hogy 1-1 osztály listener metódusát regisztrálom, de egyenlőre úgy tűnik, hogy kénytelen vagyok valamilyen elemhez kötni ezt.

Így most kb. azt tudom elképzelni, hogy minden egyes "valami" az úgyis mondjuk egy DIV-ben lesz, így ehhez a DIV-hez bindoom az eseményt, és minden ilyen DIV-nek adok mondjuk egy "monitoringListener" classt, és a trigger()-nél meg ezt használom. Tényleg ennyire macerásan lehet csak?


Üdv,
Felhő
 

jQuery: a this az eseménykezelő metódust tartalmazó osztály legyen

Hodicska Gergely · 2008. Május. 12. (H), 19.24
Sziasztok!


Ezt tényleg csak így lehet jQuery esetében?
$(document).ready(function () {
	monitoring = new Monitoring();
});

var Monitoring = function()
{
	var thisClassHack = this;

	this.isRunning = false;

	$('#toggleMonitoring').click(function(event) {
		return thisClassHack.toggleMonitoring.apply(thisClassHack, [event]);
	});
}

Monitoring.prototype = {
	toggleMonitoring: function(event) {
		alert(event);
		alert(this.isRunning);
	}
}
Üdv,
Felhő
 

Portnyitás a routeren lassít?

pink_pittbull · 2008. Május. 12. (H), 19.01
Mindenki azt mondja hogy a port nyitás 1 routeren belassítja a routerem de az a kérdésem már ha igaz, hogy menyire lassul a dolog és hogy a többieknek a net belassul e a net ha nincs adatforgalom a webszerón ???:S
smc7004vbr 512net :$
(web szerót szeretnék házilag tanulás képpen jelenleg Apache_2.2.8-win32-x86-no_ssl.msi php-5.2.6-Win32.zip mysql-essential-5.0.51b-win32.msi phpMyAdmin-2.11.6-all-languages.zip és hát routr ami portnyitásra vár...)
 

vízszintes scroll

aakosska · 2008. Május. 12. (H), 01.29
sziasztok
hogy oldható meg, hogy egymás mellé rakott 10 db képet (css: owerflow: scroll, display: block) stb. által ne függőlegesen, hanem vízszintesen scrollozza.
köszi
Ákos