ugrás a tartalomhoz

Archívum - 2006 - Fórum téma

május 14

Ne legyen térköz a <form> elem után

s_volenszki · 2006. Május. 14. (V), 20.46
Helló mindenki!

Szerintetek hogyan lehetne rávenni HTML-t, hogy a <form> tag után ne nyomjon vagy két entert?

Konkrétan:

<form>Ez a szöveg a from-ban.</form>
Ez meg a form utáni szöveg.

Kimenet:

Ez a szöveg a from-ban.

Így nem lehetne?
Kimenet:

Ez a szöveg a from-ban.

Mit lehet tenni? Széttolja a táblákat az oldalamon!

s_volenszki

Weboldalam támogathatósága vállalkozás nélkül?

Anonymous · 2006. Május. 14. (V), 20.45
Sziasztok.

Szeretném lehetevő tenni az oldalam tagjainak az oldal támogatását.
A problémám az, hogy nincs vállalkozói engedélyem, tehát nem tudok elszámolni ezzel a bevétellel. Mert gondolom ez is adóköteles "jövedelemnek" számít nem?
Vagy az adójogban van olyan, hogy "ajándék" vagy "adomány"? Tehát hogy simán zsebretehessem, anélkül hogy el kellene számolnom vele.

PHP oldal beillesztése HTML-be

djohn83 · 2006. Május. 14. (V), 17.20
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

Még csak most kezdek elmélyedni a PHP-ba, és nem találom a megoldást a következő problémára:

Van egy HTML oldalam, és jobb szélén van egy box ahova a keres.php-t szeretném beilleszteni. A keres.php tartalma egy menü, amelynek a különböző pontjai keresnek egy adatbázisban.
Ez most így lehet, hogy bonyolultan hangzik.
Megpróbálom egyszerűbben:
van mondjuk egy számítástechnikával foglalkozó cég honlapja. A jobb szélén fel van sorolva a különböző termékek, úgy mint pl. alaplapok, processzorok, memóriák (ez a keres.php menüje).

Nem tudom elhelyezni a keres.php a boxba.

Légyszi segítsetek, sűrgős lenne!

Weboldal mentese firefoxbol

khiraly · 2006. Május. 14. (V), 17.10
Sziasztok!

(sajnos nem talaltam ennel jobb forumtemat erre)

Egy olyan firefox kiterjesztest keresek, ami az eppen nyitva levo osszes ablak osszes tabjat lementi. Hogy utana offline is tudjam olvasgatni.

A firefox hagyomanyos mentesevel az a bajom, hogy minden tabra meg kell csinalni (nem ritkan 30+ tab van nyitva 3-4 ablakban).

A masik sokkal nagyobb hianyossag, hogy amikor lement egy oldalt, akkor a CSS include-kat nem menti le. Tehat hogyha css fajlbol masik css fajlt include-ol a weboldal, akkor azokat mar nem menti le, igy csomo weboldal formazasa borul( nehany pelda: wikipedia, wordpress motorra alapulok)

Jo lenne, hogyha meg az aktualis weboldalrol egy link melysegben is lementene meg az odlalakat, (pl. wikipedianal lenne nagyon hasznos)

Tud valaki erre valami jo kiterjesztest? A firefox mentesere nem tudok normalis megoldas (hogy a mentett oldalak is ugyanugy jelenjenek meg, mint amilyen a webes. szoval css formazasokkal egyutt).

Neztem sok kiterjesztest (session manager, session saver) de ezek nem arra valok.

Khiraly

addEvent + IE + this

Anonymous · 2006. Május. 14. (V), 15.34
IE alatt megoldható, hogy ha függvényt rendelek valamilyen elemhez, akkor a this változót használhassam a függvényben?

Az alábbi kód normális böngészőkben megfelelően működik, míg IE alatt undefined értéket ad.
Lehet ezen valahogyan segíteni?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="hu" xml:lang="hu">
<head><title></title>
<script type="text/javascript">
<!--
function addEvent(obj, evType, fn, useCapture) {
	if (obj.addEventListener) {
		obj.addEventListener(evType,fn,useCapture);
		return true;
	} else if(obj.attachEvent){
		return obj.attachEvent("on"+evType,fn);
	} else {
		return false;
	}
}

function start() {
	var input = document.getElementById('hello');
	addEvent(input, 'focus', function() {alert(this.value);});
}
addEvent(window,'load',start);
-->
</script>
</head>
<body>
<form action="?" method="get">
	<fieldset>
		<input id="hello" value="hello" />
	</fieldset>
</form>
</body>
</html>

useCapture

Anonymous · 2006. Május. 14. (V), 15.14
Sziasztok, jelen függvényben az useCapture mit csinál? (vagy másképpen kérdezve mikor kell igaz, és mikor kell hamis értékad adni neki?)

function addEvent(obj, evType, fn, useCapture) {
	if (obj.addEventListener) {
		obj.addEventListener(evType,fn,useCapture);
		return true;
	} else if(obj.attachEvent){
		return obj.attachEvent("on"+evType,fn);
	} else {
		return false;
	}
}

május 13

Sok kicsi vagy egy nagy táblát használjak adatbázisomban?

jeti · 2006. Május. 12. (P), 22.32
Sziasztok!

Hogy lehet a legpraktikusabban egy adatbázis tábláit kezelni?
Ez alatt azt értem, hogy sok kicsi, vagy egy nagy táblát használjak.
(Pl.: regisztrációs adatok, fórumi hozzászólások, cikkek, blogok … tárolására)

A segítségeket előre is köszönöm.

Mik is a látogatók?

vbence · 2006. Május. 12. (P), 15.14
Halihó!

Lézik valami közös megegyezés arról, mit jeélent egy látogató, látogatás, visszatérő, találat, stb. Ha valakivel közölni szeretnéd a statisztikádat, milyen módszer szerint kell számolni?

Ahogy most számolok: új látogatás, ha az adott ip-ről az utolsó 30 percben nem volt aktivitás a proxy mögül jövők így 1 ip alatt vannak (tehát a pesszimizmus irányába tolódik a becslés).

Ami még fontos: Google, Yahoo, MSN, Startlap, SZTAKI crawlereket kihagyom a statból, ez akár 15%ot is jelent.

Ahogy látom, az összes free statisztika mást számol. Jó lenne egy megállapodás.

Ha hirdetőknek kell mutogatni, akkor egyértelmű a megoldás: felrakom az összes free statot egy hónapig, aztán amelyik a legoptimistább az marad :)

3 oszlopos oldal táblázat nélkül!

Anonymous · 2006. Május. 12. (P), 13.43
Az a kérdésem, hogyan lehet táblázat nélkül egy 3 hasábos, és középre igazított oldalt készíteni. Lásd pl. weblabor.hu főoldala. Csináltam egy az oldal közepére igazított div-et, és azon belül 3 (bal, jobb, középső)div-et. De ezeket, hogy tudom a nagy div-en belül balra, középre, jobbra igazítani. Vagy rosszul kezdtem el az egészet?
János

Mezei levél űrlapról indítva

laji · 2006. Május. 12. (P), 03.41
Üdv mindenkinek!

Sima mezei levélküldő űrlapra lenne szükségem, ami az én levelezőmet használja, tehát semmi php, stb. 4 órát nyúztam a guglit, de nem jött össze. Amit használok: XP, Tűzróka (Firefox) és kispuha böngésző (ms ie 6), kispuha kitekintő (ms outlook 2003).

Ezt átnéztem: http://www.ianr.unl.edu/internet/mailto.html. Egyrészt az űrlapos megoldásról nem ír, másrészt nálam nem működik.
1. A tárgyat (subject) fogadja a levelező, de a levél törzsét nem. Pontosabban a törzsét fogadná, ha űrlapba teszem, de hiába adok a beviteli mezőnek body nevet (<input name="body"...), mindig elészúrja a nevet, tehát a levél szövege így nézne ki: body=Üdvözlöm!... Persze lehetne <input name="Üdvözlöm, "..., de ez kissé nyakatekert megoldásnak tűnik.
2. Ha a tárgyat az űrlap fejlécébe írom (<form action="mailto:akarki##kukac##valahol.hu?subject=Tárgy"...), átmegy a levelezőbe. Józan paraszti ésszel gondolkodva, a szerkezete (?subject=) alapján ezt egy beviteli mezővel helyettesítve (<input name="subject"...) is tudnia kéne - de úgy nem működik, nem megy át, vagyis pontosabban a levélszövegbe kerül, nem a tárgyba.
3. S akkor még mindig nem megoldott a feladó és a betűkészlet (karakterkódolás) átvitele a levelezőre. A HTML+sima szöveg levélről már nem is álmodozom...

Létezik működőképes megoldás? Vagy nem véletlenül nem találtam 4 óra alatt sem?
Annyit nagyjából tudok, hogy ez böngésző- és levelezőfüggő. De nekem csak magamnak kell, elég lenne, ha az én (fenti) beállításaimmal, alkalmazásaimmal valahogy működne.