ugrás a tartalomhoz

Weboldal mentese firefoxbol

khiraly · 2006. Május. 14. (V), 17.10
Sziasztok!

(sajnos nem talaltam ennel jobb forumtemat erre)

Egy olyan firefox kiterjesztest keresek, ami az eppen nyitva levo osszes ablak osszes tabjat lementi. Hogy utana offline is tudjam olvasgatni.

A firefox hagyomanyos mentesevel az a bajom, hogy minden tabra meg kell csinalni (nem ritkan 30+ tab van nyitva 3-4 ablakban).

A masik sokkal nagyobb hianyossag, hogy amikor lement egy oldalt, akkor a CSS include-kat nem menti le. Tehat hogyha css fajlbol masik css fajlt include-ol a weboldal, akkor azokat mar nem menti le, igy csomo weboldal formazasa borul( nehany pelda: wikipedia, wordpress motorra alapulok)

Jo lenne, hogyha meg az aktualis weboldalrol egy link melysegben is lementene meg az odlalakat, (pl. wikipedianal lenne nagyon hasznos)

Tud valaki erre valami jo kiterjesztest? A firefox mentesere nem tudok normalis megoldas (hogy a mentett oldalak is ugyanugy jelenjenek meg, mint amilyen a webes. szoval css formazasokkal egyutt).

Neztem sok kiterjesztest (session manager, session saver) de ezek nem arra valok.

Khiraly
 
1

Ha van...

tiny · 2006. Május. 14. (V), 18.16
... itt megtalálod:

Firefox addons
4

egyik sem az

khiraly · 2006. Május. 14. (V), 21.11
Az addonst neztem par oraig (mielott ide irtam volna).
Ha leszamitjuk a sok kinezeti plugint (amit nem is ertek hogy adott ki az offline keresesre), akkor mindosszesen 1 pluginvan, aminek koze van az eredeti felveteshez:
https://addons.mozilla.org/firefox/493/ (work offline)

Ezzel az a baj, hogyha bekapcsolom, akkor nem enged bongeszni (offline mod), viszont ha bezarom a firefox-ot (session manager felteve), amikor ujra megnyitom, akkor egyik oldalt se tolti be, mivel nem engedi a netre fel.

Szoval igazsag szerint ezt nem is ertem mire jo. Ennek akkor lenne ertelme, hogyha az oldalakat lementene, amikora work offline-t megnyomja az ember. (es ilyet is kerestem).

Akkor ugy nez ki, hogy ilyen kiterjesztes nincs (nem jutott eszebe meg senkinek).

A kerdes masodik fele meg mindig el: hogyan lehet ravenni a firefoxszot, hogy azokat a .css fajlokat is mentse le, amik az alap stilusbol include-olva vannak.

Probaljatok meg lementeni barmelyik wikipedia oldalat, es utana nyissatok meg. Rogton latjatok, hogy mirol beszelek.

Khiraly
8

Néztem én is

tiny · 2006. Május. 15. (H), 15.36
Nem mertem azt ajánlani, mert én sem értettem mire való. Elég ködös volt a megfogalmazása is. Mert ugy work offline, de hogy mit is csinál...
Most nézem, ami nem @importtal van, azokat a css fájlokat meg lementi. Nem nagyon értem mi baja..
2

Offline böngésző

erenon · 2006. Május. 14. (V), 18.24
Ezeket erre találták ki:
http://letoltes.prim.hu/index.prm?pid=1420
3

wget

khiraly · 2006. Május. 14. (V), 20.56
Hat en nem ilyet keresek. Mert ezek baromi lassuak. En valami gyors megoldast szeretnek valami cache kibovitesi lehetoseget.

Igazabol ezt a forumtemat 2 fele keneosztani:
1. osszes nyitott weboldal mentesenek az automatizalasa (vegulis annyira nem fontos)
2. firefox korrekten mentse le a weboldalt az osszes css-bol include-olt css-t is mentse le vele.(ez lenne az igazan fontos)
5

ScrapBook

Balogh Tibor · 2006. Május. 14. (V), 22.01
A te barátod a ScrapBook!
http://amb.vis.ne.jp/mozilla/scrapbook/
9

Hihetetlen

khiraly · 2006. Május. 15. (H), 17.10
Le vagyok nyugozve!

Ez a webdeveloper extension ota a legjobb megtalalt extension. EGyszeruen musthave. Lementi az osszes nyitot weboldalt a vinyora (.mozilla/firefox/xxx.default/Scrapbook/YYYYMMDDHHMMSS konyvtarba), es a .css fajlokat osszemergeli egy .dat fajlba. A kepekekhez nem nyul (.png, .gif, .jpg -k ugyanolyan neven mentodnek el).

Amit en kertem ez MINDET teljesiti, sot annal sokkalta tobbet es jobban (pl. megjegyzeseket fuzni, rendszerezni a mappakat, keresni a szovegekben). Egyszeruen ez a kiterjesztes viszi a palmat.

Tenyleg mindenkinek csak ajanlani tudom, ez olyan kiterjesztes, ami nelkul ugyan lehet elni, de ha egyszer kiprobaltad, mar nem akarsz;)

Nekem ezek a kiterjesztesek vannak fenn:
* flashblock (musthave, reklamok 90%-a flash)
* webdeveloper (musthave, ha forrasba kellbele neznem, vagy egy hibas kep linkjet kell gyorsan megtalalnom, vagy ha szimplan kivancsi vagyok egy weboldal felepitesere (outline). Bar legtobbszor a Resize menujet hasznalom ahol az ablakot 1024x722-re allitom))
* sessionManager (elmenti a legutoljara hasznalt tabokat, es firefox indulasanal automatikusan betolti azokat, kb. mint az opera. 1 hete fedeztem fel. Vannak meg hasonlo kiterjesztesek erre: session saver, tabmanager azt hiszem, de ez a legjobb)
* scrapbook (musthave, tenyleg)

Koszonom mindenkinek a hozzaszolasat, nagoyn jo kiterjesztest sikerult talalnom.

szerkesztes: ennel en sokkalta tobb extensiont feltettem mar, de elobb utobb mind lekerult, mert haasznalhatatlan volt. Legutoljara a dictionnary search kerult le, mert az 1.5-os verziobol kihagytak a gyorsbillentyuit, es onnantol kezdve mar hasznalhatatlan. Irtam fejlesztonek, a konkluzio az volt, hogy portoljam az 1.0-as verziobol. Majd ha lesz egy szabad hetem belemelyulok.
6

Pontos megjelenés

presidento · 2006. Május. 15. (H), 13.04
A firefox mentesere nem tudok normalis megoldas (hogy a mentett oldalak is ugyanugy jelenjenek meg, mint amilyen a webes. szoval css formazasokkal egyutt).

Ctrl+S, majd ScreenGrab.
Az előbbi azért kell, ha szeretnél kiszedni valami szöveget az oldalból. Az utóbbi valóban ugyanazt adja vissza, amit látsz. ;)

Sajnos csak egy oldalt tud lementeni, és bizonyos mélység (hossz) esetén kiakad. Egyébként jó.
7

ScrapBook - megint

Balogh Tibor · 2006. Május. 15. (H), 14.22
Sajnos csak egy oldalt tud lementeni, és bizonyos mélység (hossz) esetén kiakad.


Nem néztem meg a ScreenGrab-et, de mint írtam a ScrapBook mindent vissz!
Nem véletlenül lett a leghasznosabb kiterjesztés.

A kérdezőnek - mivel modemes - az is fontos, hogy pontos kinézettel és gyorsan mentse le az oldalt. Ha mélységi mentés nem kell -amiben a ScrapBook nem a leggyorsabb, mert benne van egy késleltetés is - akkor az oldalak betöltése után váltson át offline üzemmódba. - Fájl menü, Kapcsolat nélküli munka menüpont - és bonthatja is a kapcsolatot.