ugrás a tartalomhoz

Eredményt hirdetett a Bővítsd a Firefoxot verseny

Granc Róbert · 2006. Már. 5. (V), 18.25
A Mozilla Alapítvány bejelentette a november elején meghirdetett Bővítsd a Firefoxot! verseny győzteseit. Érdemes megtekinteni a nyertesek listáját, talán érdekes trendekre - is - következtethetünk belőle...

A három fődíjat a Reveal (mint a legjobb új kiegészítő), a Web Developer (mint legjobb továbbfejlesztett kiegészítő) és a Firefox Showcase (mint a Firefox 1.5 újdonságait legjobban kihasználó kiegészítő) nyerte.

A kategóriagyőztesek pedig a következők:
A bevezetőben említett trendeket talán az mutatja, hogy a győztesek jó része a navigációs élmény továbbfejlesztésével foglalkozik. A Viamatic Foxpose és a Firefox Showcase az Apple Mac OS X Exposéjának újdonságát, az egyszerre megnyitott weboldalak egy oldalon, bélyegképként történő megjelenítését másolja, a Separe a tabok jobb csoportosítása érdekében elválasztók beszúrását teszi lehetővé, a Reveal és a Scrapbook pedig a böngészett oldalak utólagos keresésében segítenek, a Reveal bélyegképekkel, a Scrapbook a teljes oldalak vagy kijelölt szövegrészek elmentésével és beépített keresővel.

Úgy vélem érdekes lesz majd figyelni, hogy ilyen vagy nagyon hasonló szolgáltatások megjelennek-e majd a közeljövőben valamely böngésző(k) alap tulajdonságai között...
 
1

Reveal és Web Developer

Török Gábor · 2006. Már. 5. (V), 14.23
A Reveal és a Web Developer valóban olyan kiterjesztések, amelyek nélkül is el lehet lenni, de miután az ember kipróbálta őket, nehezen válna meg tőlük. A Reveal rendkívűl megkönnyíti a lapok közti navigációt. Nálam amúgyis ritkán van megnyitva annyi oldal, hogy látnám a fülek feliratát, többnyire a faviconok alapján szoktam tájékozodni (ha van), a Reveallel viszont még a tabbart is kikapcsoltam.